MENÜ

Vevõszolgálat

Oldalszám: 96
2014.04.11.

Valtra és Krone gépekhez

 

 

 


 

 

A Valkon Kft. tavaly nyári megalakulása óta mindössze néhány hónap telt el, de ez alatt a rövid idõ alatt is jelentõs változáson, fejlõdésen ment keresztül a fiatal vállalkozás.

Ma már teljes körû kiszolgálást lehetõvé tevõ gépkínálattal segítik a gazdákat az ország egész területén. A Valtra traktorok hazai forgalmazási feladatainak ellátására létrejött cég a tavalyi év októberétõl a teljes Krone gépsorral bõvítette a kínálatát. A talajmûvelõ gépek közül kedveltek a Vogel-Noot és Lemken termékei, a tavaszi magágykészítéshez pedig a Kongskilde kombinátorok. Bár a terményszállítási szezon még messze van, máris az ország több pontján dolgoznak az igen strapabíró osztrák Maraton pótkocsik. Értékesítésre került az elsõ Inuma permetezõ, és a beüzemelt Rauch mûtrágyaszórók is bizonyították, hogy az esetlegesen magasabb kezdeti beruházási költség már az üzemeltetés elsõ évében megtérül. Az április elején megrendezésre került Valkon Nyílt Napok rendezvényen az érdeklõdõk a francia Lucas bálabontóit és -kiosztóit is kipróbálhatták.

Mit sem ér azonban a korszerû és megbízható gépekbõl álló paletta gyors alkatrészellátás és szakszerû szervizháttér nélkül! A gazdák tisztában vannak azzal, hogy a vevõ a géppel együtt partnert is választ, akivel 5–7 évet együtt kell dolgozni. A Valkon szervizcsapatának létszáma folyamatosan bõvül, így 2008 tavaszára Kádi Nándor szervizmérnök vezetésével az ország teljes területén tudnak szervizellátást biztosítani az általuk forgalmazott gépekhez. Kecskeméten jól felszerelt mûhely áll rendelkezésre, ahol a teljes felújítások elvégzésére is lehetõség van.

A mûhely- és mobilszervizesek a téli idõszakban több szakmai képzésen is részt vettek. A Krone-gépek magyarországi szervizellátása kiépítésének utolsó lépéseként kiemelkedõ jelentõségû volt a március közepén Németországban megtartott, szezonra felkészítõ Krone-tanfolyam, ahol a gyár szakemberei segítségével a legmagasabb szintû szakmai ismeretek elsajátítására nyílt lehetõség. A Krone erre a célra létesített oktatóközpontjában megtartott tanfolyamon a valkonos kollégák valamennyi Krone-terméket (körbálázók, nagybálázó, járvaszecskázó, zöldsorgépek) alaposan megismerhettek. A Krone gyár szervizesei azokat a tapasztalataikat is megosztották a résztvevõkkel, amelyeket az elmúlt években Európa-szerte szereztek.

A tananyag kiterjedt továbbá a gépek:

• felépítésére,

• szerkezetére,

• mûködésmódjára vonatkozó ismeretek elmélyítésére;

• beállítások, kalibrálások gyakorlására,

• hidraulikus és elektromos kapcsolások megismerésére, hibakeresésre.Az oktatáson lehetõség nyílt a saját tapasztalatok megbeszélésére, a hibák elemzésére, konzultációra. A Valkon Kft. szervize 2008-tól felkészülten várja a régi és az új Krone-géptulajdonosokat!Valkon 2007 Kft.

H-6000 Kecskemét,

Mindszenti krt. 55.

Alkatrészüzlet:

Koszorus Mihály boltvezetõ

E-mail: [email protected]

Telefon: +36-30/697-4227

Szerviz:

Kádi Nándor szervizmérnök

E-mail: [email protected]

Telefon: +36-30/697-4238