MENÜ

Az Odisys Bt. 2007 tavaszán kibõvítette a forgalmazott márkák körét

Oldalszám: 65
2014.04.10.

A tarlóhántás, a lazítás és a szántás ideje következik. A számtalan referencia gép bizonyítja termékünk sikerét.

 

A mechanikus adagolótuning

Külföldi, nagy tapasztalatokkal rendelkezõ partnerünk segítségével elérhetõvé tudjuk tenni ügyfeleink számára a mechanikus vezérlésû adagolóval rendelkezõ gépek speciális teljesítménynövelõ hangolását.

A hangolás során a gyári értékeknek nemcsak a mennyiséget, hanem a befecskendezési idejét is megváltoztatjuk. Ez az alapja a tuninghangolásnak, amelyet mi optimalizálásnak nevezünk. A traktormotorok még nem változó geometriájú turbói kellõ levegõ és ezáltal kellõ oxigén biztosítására képesek. Sok márkánál elõfordul az is, hogy a motorok teljes mértékben megegyeznek, és csak az adagoló beállítási értékeiben térnek el egymástól. Következésképpen az adag növelésével nõ a nyomaték, a lóerõ, és a motor karakterisztikája is megváltozik.

Az adagolók élettartamára ez nincs hatással, a gép teljesítménye így 6–15%-kal növelhetõ maximálisan.Optipower® Individual chip tuning

A motorokban rejlõ kihasználatlan teljesítménytartalékot teszik kihasználhatóvá a chip tuningok, amelyek elsõsorban az elektronikusan vezérelt adagolókkal rendelkezõ motorokhoz és a common rail motorokhoz alkalmazható lehetõségek. A speciális, kifejezetten katonai alapanyagokból épített chip tuning készleteink a hosszú élettartamukkal és állítható teljesítmény-rásegítési lehetõségükkel tûnnek ki. Készleteink extrém hõtûrésûek (–40-tól +120°C-ig).

Pillanatnyilag csak az ODISYS által forgalmazott Optiopower® készlet rendelkezik a mezõgazdasági és ipari alkalmazásra hangolt tulajdonságokkal.

A teljesítménynövelés ezen módszerei megváltoztatják a befecskendezett üzemanyag mennyiségét és idõzítését, az égéstérbe érkezõ levegõ mennyiségét. Ezáltal az égés egyrészt jobb hatásfokú lesz (optimalizálják az égést), másrészt a beérkezõ többlet üzemanyag-mennyiség hatására nagyobb teljesítmény érhetõ el. Nagyobb lesz a motor teljesítménye (kW), valamint nagyobb nyomaték leadására lesz képes, amely mellett nõ a nyomatéki rugalmasság. A motor alacsonyabb motorfordulatszámon is képes leadni a kívánt teljesítményt, és alacsony motorfordulaton is nyomatékos lesz.

Az újfejlesztésû OPTIPOWER® INDIVIDUAL kifejezetten a kombájnok és egyéb betakarító gépek, illetve olyan erõgépek common rail motorjaihoz lett kifejlesztve, ahol nem lehet mûszeresen beállítani a készüléket, illetve nem a tulajdonos kezeli a gépet. A készülék legnagyobb elõnye, hogy mivel készletei plug and play kivitelûek, ezek esetében abszolút bontásmentesen lehet a teljesítményt növelni. A csatlakozók a gyári mûanyag dugaljak ellenpárjai. A tuningkészletek megvásárlása esetén helyszíni beszerelést is vállalunk, sõt a fékpados visszamérést is biztosítjuk ügyfeleink igényeinek megfelelõen. Bármely kiegészítõ chip tuning doboz hangolja saját magát az adott motorhoz, így a megrendeléstõl számított 1–2 hétig van szükség a teljes betanulás és alkalmazkodáshoz.

Üzemeltetés során azt tapasztaljuk, hogy gyakran kell visszakapcsolnunk, mert leesik a fordulatszám, vagy esetleg a gép nem képes a fordulatot visszaszerezni. Ekkor érdemes elgondolkozni a teljesítménynövelésen, hiszen „csak 10–15 LE” kellene, hogy a váltót megkímélhessük a folyamatos le- és felkapcso-lástól.

Az ODISYS Optiopower® készletei segítségével a motorokat precízen, az ideális teljesítményszintnek megfelelõen lehet kihasználni. A beállításhoz minden esetben érdemes igénybe venni a fékpados beállítást, amely biztosítja hogy tizedes- jegy pontossággal beállítható legyen a kívánt lóerõ és nyomaték.

Érdemes optimalizálni a kombájnok és rakodógépek teljesítményét is. A leesõ fordulatszám a rázóládák sebességére is, így a szemveszteségre is hatással van.

A készletek sajátossága és egyedisége, hogy csak tényleges teljesítményfelvétel esetén van rásegítés egyéb esetekben nincs, így nincs fölösleges többletfogyasztás.

 

A Goldoni traktorok

Megbízható, egyszerûbb felépítésû, közepes árfekvésû traktorok, 21,5–100 LE teljesítménytartománnyal.

• BASE-20 széria: a TZ 4-K, Rába-15 kistraktorok kiváltására, jobb mûszaki paraméterekkel, kisüzemi, hobbi rendeltetésre, fóliasátrakba, sorközmûvelésre ajánlott, 21,5 LE-s, 2 hengeres, léghûtéses Lombardini dízel motorral ellátott gép. Állandó összkerékhajtással, független kardánhajtással, elsõ-hátsó differenciálzárral, derékcsuklós kivitel, szervokormánnyal. Frontszerelvénnyel és frontkardánnal is rendelhetõ.

• EURO RS széria: univerzális rendeltetésû azonos kerékméretû, 24, 26 léghûtéses és 37, 42 LE-es vízhûtéses Lombardini dízelmotoros változatokban, frontkormányos és törzs-csuklóskivitelben, homlokrakodóval is. Frontszerelvénnyel, frontkardánnal is rendelhetõ.

• MAXTER széria: 52 LE-s Detroit dízel. Vízhûtéses motorokkal, 2003-tól rendelhetõ a megfordítható kormányzású REV változat. Kifinomult, elektrohidraulikus vezérlésû emelõmû, 540/750 fordulatú kardán található a gépeken.

• ASTER széria: hagyományos traktorformájú, rendkívül univerzális gép, 33, ill. 37 és 44 LE-s, vízhûtéses motorokkal. Tipikusan alkalmas kisüzemi gépesítésre, kertészeti, kommunális és állattartó telepi feladatokra. Front emelõmû és kardán mellett kérhetõ a középsõ elrendezésû TLT csonk is. Opcionálisan kérhetõ a kabin klímás kivitelben is.

• STAR széria: ebben a hagyományos traktor formájú családban megtalálhatók alacsony (28 cm hasmagasság) és magas kivitelû gépek (38 cm hasmagasság), 50–100 LE teljesítmény intervallumban. A csúcsmodell a STAR 100 típus, amely 4 hengeres turbós motorral van szerelve. Elsõ hidraulikával, kardánnal, kabinnal, légfékkel, igény esetén légkondicionálóval szerelten is kaphatók. A széria sajátossága, hogy a váltómû a nyomatékváltó funkciót is tudja. A nagy 2500 kg-os emelõkapacitás szintén egyedülálló ebben a kategóriában. A 2006 évi fejlesztéseknek köszönhetõen rendelhetõ a gépekhez plussz 25 l/min hidraulika kapacitás, mely lehetõvé teszi a hidromotoros hajtással rendelkezõ munkaeszközök stabil üzemeltetését.

(x)