MENÜ

HARSÁNYI ZSOLT TULAJDONOS-ÜGYVEZETÕ AZ AXIÁLRÓL

Oldalszám: 42
2014.04.10.

Én is azon a véleményen vagyok, miszerint minden sikeres férfi mellett áll egy nõ, jelen esetben a feleségem, Harsányiné Fodor Gyöngyi.

A rendszerváltás után, 1991-ben gondoltunk egy merészet, és közös elhatározásunkból mindössze 100 ezer forint törzstõkével megszületett az Axiál Bt.

Az elsõ években kizárólag alkatrészek forgalmazásával foglalkoztunk, de 1995-tõl mezõgazdasági gépekkel bõvítettük kínálatunkat. A betéti társaságot 1996-ban 50 millió forintos törzstõkével kft-vé alakítottuk. Az Axiál Kft. árbevétele 2001-ben már 16 milliárd forint volt. A kft. bevétele 2006-ban pedig már megközelítette a 30 milliárd forintot. Telephelyeink száma ekkorra elérte a

14-et, és több, mint 500 munkatársa van, 30 százalékuk felsõfokú végzettségû, gépészmérnök.

Kezdettõl fogva a minõségi szolgáltatásokra törekszünk, csak kiváló minõségû alkatrészek és magas mûszaki színvonalú gépek forgalmazására vállalkozunk. Legfontosabb célunk, hogy a gépek mellett megfelelõ szintû alkatrészellátást és szervizhátteret biztosítva a modern kor követelményeinek megfelelõen komplex szolgáltatást nyújtsunk.

Természetesen nem kívánunk megállni a jelenlegi szinten, keressük a fejlõdés jövõbe mutató lehetõségeit, az innováció, a tudomány és a technológia területén egyaránt. Például az energiaszektorban, ahol új szereplõ jelent meg, a mezõgazdaság.

A cégcsoport külföldi szállítói a világ élmezõnyét képviselik. Termékmenedzsereink, szervizmérnökeink egy-egy termékcsalád gazdájaként tartják a kapcsolatot a gyártókkal, az üzemeltetõkkel és a felhasználókkal.