MENÜ

PINTÉR ZSOLT ÜGYVEZETÕ AZ AXIÁL KÍNÁLATÁRÓL

Oldalszám: 43
2014.04.10.

Magyarországon 2007-ben 3400–3500 erõgépet adtak el, ennek a fele MTZ Belarus traktor volt.

A fennmaradó hányad Nyugat-Európából érkezett. Ez utóbbi piaci szegmensbõl 25 százalékot szeretne az Axiál az általa képviselt márkákkal, FENDT-tel, a LANDINI-vel és a CLAAS-szal lefedni.

A Fendt Németországban készített egy felmérést, ami az erõgépek hatékonyságával foglalkozott. Nagyon érdekes végeredmény született. A vizsgálatokban tesztelt legrosszabb gép és a Fendt traktorok között igen nagy különbség mutatkozott. Ez akár 10 literes fogyasztáskülönbséget is mutatott üzemóránként a FENDT traktorok javára. Ha csak 4 liter az eltérés üzemóránként, akkor is 2000 üzemórával számolva és 3000 forint körüli üzemanyagárral kalkulálva mintegy 2–2,5 millió forintos megtakarítást jelent évente a FENDT traktorok használóinak más kevésbé takarékos gépekkel szemben.

Az Agritechnika kiállításon a múlt évben a szaksajtó újságíróinak szavazatai alapján a LANDINI Rex kapta az „Év traktora” címet. Szerintük ez a traktor testesíti meg a szõlõskertekben és a gyümölcsösökben a vevõi igények csúcsát. Hiszen ez a gép keskeny, jó tömegvontatási képességû és sok más extrát is nyújt.

A szívünk egyik csücske a Manitou. Az 50 százalék feletti részesedés, amit a Manitou képvisel a piacon, azt sikerült tartani és tovább erõsíteni. A CLAAS betakarítógépek megújultak, fõleg a szálas takarmányok betakarítására kifejlesztett konstrukciók.