MENÜ

SIP-bemutató Kétsopronyban

Oldalszám: 8
2014.04.10.

Május elején a békés megyei Kétsopronyban rendezte meg hagyományos, gyakorlati bemutatóval egybekötött gépbemutatóját a P.Z.S. Vállalkozás.

 

Patkós Zsigmond, a P.Z.S. Vállalkozás ügyvezetõ tulajdonosa üdvözölte a vendégeket, majd Petrovszki Attila elnök bemutatta a kétsopronyi Rákóczi Mezõgazdasági Szövetkezetet.

Patkós Zsigmond, a P.Z.S ügyvezetõje elmondta, hogy a SIP-SEMPETER szlovén mezõgazdasági gépgyár több, mint 50 éve mûködik. Elsõsorban a szálastakarmány betakarítás gépeire – dobos, tárcsás fûkaszák, rendterítõk, rendsodrók – szakosodtak, de gyártanak több méretben szervestrágya-szórókat, kukoricacsõ-törõ, -fosztó berendezéseket és rendfelszedõ kocsikat is.

A SIP termékek az egész világon ismertek. Magyarországon a P.Z.S. Vállalkozás 2005-ben megkezdett, igen aktív munkája nyomán váltak egyre ismertebbé.

A SIP gépeket az érdeklõdõk minden évben megtekinthetik az Agro-Mashexpon, valamint az Alföldi Állattenyésztési és Mezõgazda Napokon is.

Hajduch János filmvetítés keretében ismertette a SIP gyár gyártási folyamatait, bemutatta a gyárat és a gépeket.

A gépek ismertetése után Edvard Kobal, a SIP gyár képviselõje beszélt a jelenleg is folyó mûszaki fejlesztésekrõl.

A gyakorlati gépbemutató a lucernában volt látható.

A különbözõ kialakítású fûkaszák – dobos és tárcsás fûkaszák, ill. egy LASER 260 tárcsás fûkasza gumihengeres szársértõvel szerelve – kerültek bemutatásra. A résztvevõk a vágás után keletkezõ rendekben láthatták a különbséget, a tarlómagasságot, ill. azt, miként töri meg a lucernaszárat a gumihengeres szársértõ.

Az elõzõ napokban esett esõ miatt ugyan a talaj nedves volt, ennek ellenére a kaszák jól mûködtek, és minden résztvevõ elégedett volt a látottakkal.

Ezt követõen került sor a SPIDER típusú rendterítõk, a STAR típusú rendrakók bemutatására. A gépek mûködés közben érdekes látványt nyújtottak, a vendégek mind a terítés minõségével, mind a kialakított renddel elégedettek voltak.

Végezetül az URO 320 jelzésû, kétfunkciós gép került bemutatásra. Ez a berendezés mind a kaszálás utáni rendterítést, mind a rendrakást meg tudja oldani. Munkaszélessége 3,2 m – kisebb gazdaságok ideális gépe.

A P.Z.S. Vállalkozás dolgozói azt remélik, tudósításunkkal azok érdeklõdését is fel tudjuk kelteni, akik eddig nem érdeklõdtek a SIP gépek iránt.

 

Képgaléria a rendezvényrõl