MENÜ

MEZÕGAZDASÁGI ÁRUBEMUTATÓ BARANYÁBAN

Oldalszám:
2014.04.09.

Szentlõrinci Gazdanapok

 

 


Mezõgazdasági árumustrát tartottak augusztus végén Szentlõrincen a valamivel több, mint 7000 lakosú baranyai kisvárosban. A Szentlõrinci Gazdanapokat az idén rendezték meg 15. alkalommal. A bemutatóra az eddigi legtöbb kiállító több, mint 3 és félszáz vállalkozás vitte el kínálatát.

Az érdeklõdõk a négynapos rendezvényen az agrárium valamennyi részterületének keresztmetszetével megismerkedhettek, a növénytermesztéstõl az állattenyésztésen keresztül az élelmiszer feldolgozásig. Emellett képet kaphattak a gépkínálatból, a biotermesztéssel összefüggõ kérdésekrõl, valamint a különféle támogatási formák igénybe vételének lehetõségeirõl is.

A szervezõk szerint a kiállítás megrendezése hozzávetõlegesen 30 millió forintba került, amelyet bérleti díjakból, támogatói pénzekbõl és önerõbõl teremtettek elõ.

A kiállítás megnyitóján jelen volt Gráf József földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, aki megnyitó beszédében azt hangsúlyozta, hogy a magyar mezõgazdaság az ország uniós csatlakozását követõen is megõrizte pozícióit a kontinensen. Ezt pedig, a miniszter szerint, igen jelentõs eredményként kell elkönyvelni. Az eddig elért eredmények is azt támasztják alá az agrártárca irányítója szerint, hogy Magyarország agrárország volt és marad, ezért a mezõgazdaságot továbbra sem szabad leírni a hazai gazdasági palettáról.