MENÜ

Õszi vetõmagágy elõkészítés

Oldalszám:
2014.04.08.

A makói székhelyû Hanki-Ker Kft. a Kongskilde magágykészítõ kombinátorok forgalmazásával a minõségi talaj elõkészítéssel és könnyû vonóerõ igénnyel megbízható szolgálatot nyújt a kis, közép- és nagygazdaságoknak. A vibráló, rugós kapák kiváló minõségben képesek a talaj megmunkálására és átlevegõztetésére. A Kongskilde kapák elismerten kiváló minõségét egy speciális hengerelt profil, a hõkezelés folyamatos ellenõrzése és az anyagminõség garantálja. 

A Kongskilde kombinátorok 2,2 és 8,5 m közötti munkaszélességgel készülnek. A gépek vázai (keretei) szintén nagy szilárdságú acélból készülnek és hõkezeltek. A gépek kiváló festését korszerû porfestési eljárás garantálja hosszú távú védelmet biztosítva, szinte karbantartás nélkül. Ez egyben az eszköz magas értéktartósságát is jelenti.

Legkedveltebb változatai a magyar gazdaságokban az SGC és SQ típusok. Míg az SGC típusjelzésû kombinátorokon a rugóskapák 10 cm-es, addig a SQ típusjelzésûnél 8 cm-es osztással vannak felszerelve. Az SGC típusjelû kombinátorok az „S-kapával” vannak felszerelve, melyek minden talajtípushoz kiválóan alkalmazható. A kapahegy pontosan a felerõsítési pont alatt egyvonalban helyezkedik el, ezáltal munkavégzéskor a kapahegy csak pár mm-t mozdul el függõleges irányban. A kapaszár keresztmetszetének legömbölyített sarkú (ellipszis) kialakítása növeli a vibrációt, aminek köszönhetõen jobb talajmunkát tudunk végezni. Az SQ típusjelû kombinátorok „SQ-kapákkal” vannak felszerelve, melyek univerzális, minden talajtípusnál alkalmazhatók. A 60°-os vágási szög hatására a nedves alsó talajréteget nem hozza fel a felszínre, viszont a kapa könnyedén behatol a talajba és jó keverõ hatása van. A speciális meredekebb forma szilárdabbá teszi a kapát és még kisebbé teszi a függõleges elmozdulást, tehát jobb a mélységtartás. A rúgóskapák fordítható ultra kapaheggyel vannak felszerelve mindkét típusnál.

Felszereltségét tekintve a kombinátorok, hidraulikus felcsukható változatain az oldalszárnyak a fõkeretre csukódnak fel. Kettõsmûködésû hidraulikai rendszer gondoskodik a szárnyak egyenletes nyitásáról és csukásáról. A mélységtartó kerekek mélységállítása skálán leolvasható értéken állíthatók. A gumibak függesztõ a 3. pont terhelés egyenletesebb átadása érdekében lett kialakítva.

A Kongskilde magágykészítõ családot minden olyan gazdálkodónak ajánljuk, akik magas minõségi munkát, a könnyû szerkezetnek köszönhetõen kisebb üzemanyag fogyasztást, nagy területteljesítményt és megbízhatóságot kívánnak elérni.

 

 


Zahorecz György, gépészmérnök

Hanki-Ker Kft.

Makó, Aradi u. 135.

[email protected]

www.hanki-ker.hu