MENÜ

A Vogel-Noot új gyárat létesít

Oldalszám: 31
2014.04.09.

Az augusztus 15-i ünnepélyes alapkõletétellel megindult a teljesen új gyáregységünk építése Törökszentmiklóson.

A Dieter Mengele Beteiligungs Gmbh-hoz tartozó Vogel-Noot Mezõgépgyár fejlesztésének új üteme érkezett el Törökszentmiklóson, kb 130 km-re Budapestõl, ahol a 76 000 m2 -es területen kezdõdik el az új gyáregység felépítése.

Az építés elsõ fokozatában mintegy 7,5 millió EUR beruházással kezdõdik el a szántóföldi kultivátorok, rövidtárcsák és egyéb munkagépek gyártósorának, valamint a kezdeti 100 munkatársnak helyet adó irodák és szociális helységek felépítése. A termelés mellett az adott munkagépek fejlesztése és tervezése is helyben történik majd.

A hivatalos alapkõletétel 2008 augusztus 15-én történt magas rangú politikai és gazdasági szereplõkkel, élükön Dr. Bajnai Gordon fejlesztési és gazdasági miniszterrel. Bajnai miniszter úr ünnepi beszédében kiemelte ezen projekt értékét, mivel korábban is ebben a Szolnok-Törökszentmiklós körzetben koncentrálódott a mezõgépipar. A Vogel-Noot ezt a hagyományt kívánja folytatni.

„Törökszentmiklós kiválasztásakor a kitûnõ helyi adottságok, a környezõ intézmények támogatása és a mezõgépész szakemberek elérhetõsége játszotta a fõszerepet” mondta Peter Binngl, a most létrehozott Vogel-Noot Talajtechnika Kft. ügyvezetõje.

Az építés munkálatai már nagy léptékben haladnak és 2008 december közepéig be is fejezõdnek, hogy a termelés 2009 január közepén be is indulhasson.

A törökszentmiklósi gyár a Vogel-Noot wartbergi osztrák központja, a mosonmagyaróvári magyar gyára és a 2007-ben indult szlovák vetõgépgyár mellett a legújabb lépés a kapacitás fejlesztés és a nemzetközi piaci jelenlét megerõsítése felé.