MENÜ

A CLAAS JAGUAR ismét ugrani készül

Oldalszám:
2014.03.28.

Új silózó berendezések

 

 

 


 

 

Az új, nagy teljesítményû CLAAS önjáró silózó család: a JAGUAR 980-930-as. Ezt a géposztályt, melynek JAGUAR 980-950-es típusait elõször a 2007-es, hannoveri Agritechnica kiállításon mutatták be a szakmai közönségnek, illetve melynek JAGUAR 940-es és 930-as típusai a jövõ évtõl kerülnek fel a kínálati palettára, a nagy sikerû 800-as sorozat mellett párhuzamosan kínálja a CLAAS a gazdálkodóknak. A legnagyobb teljesítményt az új kétmotoros JAGUAR silózók képviselik, melyek akár 830 lóerõs teljesítménnyel (DOUBLE SIX koncepció) is rendelkeznek.Rögtön szabad szemmel érzékelhetõ a 900-as sorozat új külsõ megjelenése. A silózók egy teljesen új formatervezést kaptak, melynek középpontjában az új kényelmes fülke áll. A CLAAS mûszaki fejlesztései közé tartozik a teljesen új fejlesztésû V-MAX késdob, melynél az új késformának és nyitott dobtestnek köszönhetõen a terményáram kitûnõ, a szecskázódob energiaigénye minimális. Az új 900-as típus topmodelljei elõször kaptak a CLAAS-nál dupla motort.

Az új JAGUAR V-MAX dobbal

Az új dobkialakítás a dobtestben lévõ vágóerõ közvetlen, alakzáró átvitelét biztosítja, tiszta pontos vágásról és biztos kidobásról gondoskodik minden feltétel között. A késenkénti kétcsavaros késrögzítés minimálisra csökkenti a karbantartási- és állásidõt. Különbözõ betakarítási körülmények esetén a 36 késsel szerelt dob a vágási hossz sokfajta beállítását teszi lehetõvé. Az elõtömörítõ hengerek új oldalra történõ nyitásával (QUICK ACCESS) karbantartáskor a késdob gyorsan és kényelmesen elérhetõ.

CLAAS anyagáramlás – DOUBLE SIX motormegoldás

A hatásfok egyidejû javulása melletti teljesítménynövekedés az új JAGUAR anyagáramlásában jelentõs: az elõtömörítõ hengerek magasra, akár 180 milliméterre is el tudnak távolodni; új tervezésû késdob; új, megnagyobbított INTENSIV CRACKER; gyorsítódob állítható kidobó-teljesítménnyel. A JAGUAR 970-es és 980-as típusok erejét a DOUBLE SIX – motormegoldás biztosítja. Két azonos, szíjhajtással összekötött motor, szinkronban 730 vagy 830 lóerõvel gondoskodik a szecskázásról. Betakarítási körülménytõl függõen lehet választani, hogy mindkét vagy csak az egyik motor dolgozzon. Az intelligens motormenedzsment pedig olyan további jellemzõ, amelynek köszönhetõen az üzemanyag-fogyasztást jelentõsen csökken.

Új járószerkezet

Az új járószerkezetre jellemzõ következetes súlycsökkentés, új tengely elhelyezkedés és jó súlyelosztás mindazt eredményezik, hogy az új 900-as sorozatnál tovább csökken a terhelés közúti közlekedés során. Betakarítás során pedig a nagyméretû abroncsozás és az egyedi CLAAS keréknyomás szabályozás még jobb vonóerõt és tartós talajkímélést biztosít.

ORBIS adapterek

Az új, 6,00 vagy 7,50 méteres munkaszélességû sorfüggetlen ORBIS kukorica adaptert egyszerûen gyorskapcsoló segítségével lehet csatlakoztatni. Növénykezelése tiszta és kíméletes. Kompakt felépítése révén alacsony a tengelyterhelés, kiváló a fordulékonyság és a jó rálátás biztosított. A lengõkeretes felépítmény tökéletes talajkövetést, ideális oldalkiegyenlítést tesz lehetõvé.

Kényelmes fülke

Az új VISTA-CAB fülke elsõ osztályú kényelmével, kiváló kilátásával és hatalmas belterével még könnyebbé teszi a kezelõ munkáját. A színes CEBIS kijelzõ, az ergonomikusan elrendezett kezelõelemek a munkát egyszerûbbé és áttekinthetõbbé teszik az új JAGUAR-ban. A kezelõ tehermentesítését segíti még a kidobótorony automatikus párhuzamos vezetése és a DIRECT STOP rendszer, ami egy automatikus vészleállást jelent idegen test érzékelése esetén.