MENÜ

A World Nutrition Forum hírei

Oldalszám: 12
2014.03.28.

(Takarmányozási Világkonferencia)

 

 


 

A látomás mögötti inspiráció

Innovatív takarmányozás, azaz hogyan lehet maximális teljesítményt elérni az elkövetkezõ 25 évben? Elsõ hallásra lehetetlen vállalkozásnak tûnik, de a III. Takarmányozási Világonferencia nyitó elõadásában arról volt szó, hogyan érjük el a látszólag lehetetlent. Erich Erber az elmúlt 25 év tapasztalatairól, a Biomin történelmérõl beszélt.



„Hosszú utat tettünk meg, de még mindig van mit tennünk” – mondta Erber. A Biomin fejlõdése során mára elérte, hogy 600 alkalmazottja van 43 országban világszerte.

A Biomin jövõbeni sikere jól megalapozott, de a jövõ mindig kihívásokkal teli. Ilyen kihívások például a takarmány ára, a világ lakosságának száma, és a kettõ együttes következményei. „Ám az emberek mindig innovatívak voltak, és találtak megoldást. Technológiánkkal elég élelmet és takarmányt leszünk képesek gyártani.”– mondta Erber.



A konferencia 2008-as B.R.A.I.N. díja



A Biomin Kutatás-Fejlesztési Hálózata (B.R.A.I.N.) egy olyan program, mely fiatal, magasan képzett tudósokat támogat és bátorít. A program célja, hogy elõsegítse a világrengetõ felfedezéseket a takarmányozás és az állategészségügy területén.



Dr. Kostas Montzouris, az Athéni Egyetem (Görögország) takarmányozási biotechnológusa lett az idei év B.R.A.I.N. díjának nyertese. 5000 Eurós havi díjazást kap, illetve a 2008-as Takarmányozási Világonferencián bemutathatta elképzeléseit.



Az állatállomány egészségügyi helyzetének javítása



A tudományos program a jelen és jövõbeni állatállomány egészségügyi helyzetének javításának fontosságára hívta fel a figyelmet. Franz Waxenecker, a Biomin Üzletág-igazgatója kifejtette, hogy a különbözõ védelmi vonalak kialakítása fõ szerepet játszik az optimális egészségi szint elérésében. Richard Ducatelle, a Genti Egyetem (Belgium) professzora rávilágított a megfelelõ élelmezés és a jó egészségi állapot közti szoros összefüggésre is.



Nemzeti osztrák vacsorával fejezõdött be a konferencia elsõ napja



Az elsõ nap érdekes elõadásainak után a résztvevõk a Zillertal Alpen tejüzembe érkeztek meg, mely 2000 júniusa óta nyújt lehetõséget arra, hogy a vendégek elsõ kézbõl ismerjék meg a sajt- és tejtermék készítés rejtelmeit.