MENÜ

Észak királya: 75 lóerõtõl 374 lóerõig

Oldalszám: 44
2014.03.27.

Valtra bemutató Finnországban

A Valtra traktorok széles palettáját mutatták be október elején a szakembereknek, köztük a meghívott szakújságíróknak Finnországban, Vanajanlinna-ban, ahol az Agro Naplós részt vett. A Valtra traktorokat a gazdálkodók több, mint fél évszázada ismerik. Ezek az erõgépek 1951-tõl segítik a mezõgazdasági munkát. A Valtra az 1990-ben létrehozott AGCO Corporation egyik legsikeresebb márkája. Az AGCO konszern a világ harmadik legnagyobb mezõgép-érdekeltsége, 2007-es árbevétele elérte a 6,8 milliárd dollárt és olyan márkák is a cégcsoporthoz tartoznak, mint a Fendt, a Challenger, vagy a Massey Ferguson. A szóban forgó termékeket összesen mintegy 3900 viszonteladó és nagykereskedõ értékesíti.

 


 

A korábban Valmet névvel mûködõ finnországi traktorgyárat 2001-tõl nevezik Valtrának. A Valtra Inc árbevétele 2007-ben 903 millió eurót – azaz mintegy 220-230 milliárd forintot – tett ki. A cég az érõgépek széles skáláját kínálja a gazdálkodóknak 75 lóerõs traktoroktól a 374 lóerõs erõgépekig – ismertette a lehetõségeket a bemutatón Jari Rautjärvi, a Valtra elnöke.

Matti Kallio termékmenedzser mutatta be részletesen az új fejlesztéseket: az „A”, az „N”, a „T” és a 3.000-es széria – termékcsalád – típusait.A továbbiakban a Sisu Diesel (korábbi Valmet motorgyár) kutatás és fejlesztési igazgatója, Mauno Ylivakeri a Valtra traktorok erõforrásairól, a SISU motorok fejlõdésérõl és egyre korszerûbb, erõsebb változatairól beszélt. Megemlítette: a Sisu Diesel Inc. több, mint ötven éve tervez és gyárt motorokat, szakterületük a mezõgazdasági alkalmazású motorok kutatása, fejlesztése és gyártása. Így folyamatosan fejlesztik, tesztelik termékeiket a Valtra traktorgyárral és a mezõgazdasági termelõkkel együtt. Ennek eredményeként a mezõgazdasági traktorok számára lehetõ legideálisabb motorkarakterisztikával rendelkezõ motorokat állítanak elõ. Vagyis: termékeik gazdaságosan üzemeltethetõk, alacsony fogyasztásúak, kipufogógáz kibocsátási értékeik megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi értékeknek is. Minõségpolitikájukat és termékkövetésüket jellemzi a motorokon elhelyezett egyedi azonosítón található aláírás: az összeszerelõ szakember saját nevével jegyzi minden egyes általa készített motort. A Valtra traktorok kompromisszumok nélkül elégítik ki az egyedi igényeket. Ezeket az erõgépeket nagyon sok helyen használják: Európától Afrikán és Ázsián át, Dél-Amerikáig. A cég szerint a sikert a termékek mûszaki fejlettségének, a folyamatos termékfejlesztésnek és a tradíciók – hagyományok – megõrzésének köszönheti a Valtra.Martin Richenhagen az AGCO Company elnök-vezérigazgatója szerint a Valtra-nál már most a jövõbeni igényekre fejlesztik a gépeket, az egyik például egy fakitermelõ géptípus, ami két éven belül elérhetõvé válik a megrendelõk számára, a másik pedig egy cukornád betakarító gép, ami szintén pár éven belül piacra kerül.