MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2009/02 > Pr Biomin szilázs BioStabil

A Biomin BioStabil termékcsalád

Tartósítsuk szakszerûen a tömegtakarmányainkat A BiominTakarmányozási Kft. Biomin® BioStabil termékcsaládja egy olyan válogatott tejsavbaktériumokból álló készítmény, amely a tartósított tömegtakarmányokban termelõdõ metabolikus termékek (tejsav és ecetsav) helyes egyensúlyának beállításával segíti a tökéletes fermentáció lefolyását és a szilázs, valamint a szenázs aerob stabilitását is messzemenõen javítja. Ennek eredményeként a készítménnyel kezelt szilázsok magasabb energiatartalmúak.

Szakfolyóirat > 2009/02 > Pr repce levéltrágyázás

A repce levéltrágyázása

A repce tápanyagigénye közismerten magas. A mezo- és mikro-tápelemek közül kiemelkedõen magas kén- és bórigénye. Ezt a két elemet feltétlenül pótolni kell, mégpedig a legkönnyebben felvehetõ módon: levéltrágyázás formájában.  

Szakfolyóirat > 2009/02 > Pr műtrágya Növénytáplálás Compo

COMPO Specialitások a növénytáplálásban

A Compo speciális mûtrágya gyártó cég Németországból. A K+S cégcsoport leányvállalataként és a BASF mûtrágyák forgalmazójaként Európa egyik vezetõ vállalkozása. Tevékenységében meghatározó a kutatás és fejlesztés. Ennek célja a növénytermesztõk számára innovatív termékek és technológiák bevezetése. Compo azoknak a kertészeti és szántóföldi termelõknek tud többet adni, akik növelni akarják gazdálkodásuk eredményességét a termésbiztonságon és a minõségen keresztül.  

Szakfolyóirat > 2009/02 > Pr Kukorica Gyomirtó Lumax

Lumax - a kukorica alapgyomirtó szere

A Lumax mezotrion, S-metolaklór és terbutilazin hatóanyagú gyomirtó szer kombináció. Kukoricában preemergens vagy korai posztemergens alkalmazásban az egész tenyészidõszakra kiterjedõ gyomirtó hatást biztosít a legfontosabb egy- és kétszikû gyomok ellen. A LUMAX egyszeri kijuttatással biztosítja a kukorica korai gyommentességét és a késõbb kelõ gyomok elleni védelmét.  

Szakfolyóirat > 2009/02 > Pr GPS Sorvezető LandNAV

Megérkezetta legújabb GPS-es sorvezetõ az új LandNAV!

Az elmúlt egy év alapján a magyar gazdálkodók számára világossá vált, hogy a jövõ a gazdaságosságban, a termelési költségek csökkentésében, a ráfordítások optimalizálásában van. A Landasin-Agrogazda Kft. felismerve ezt, egy olyan eszközt fejlesztett ki, mellyel jelentõs megtakarításokat érhet el. Az „új LandNAV” használatával jelentõsen csökkentheti – legfõképp – a mûtrágya és növényvédõ szer költségeit. Mindezt egy belépõ árú készülékkel!  

Szakfolyóirat > 2009/02 > Pr Güttler hengerezés

Néhány gondolat a már oly sokat emlegetett bokrosító hengerezésrõl

Már nagyon sok szó esett az õszi kalászosok tavaszi bokrosító hengerezésérõl. Továbbra is egyre többen alkalmazzák ezt a technológiát hozamfokozás és növényvédelmi célokból. Mi is nagyon sok gazdálkodóval tartjuk a kapcsolatot, akik sikerrel használják a Güttler technológiát erre a célra is. Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy mindenkinél beválik ez a technológia, és komoly terméstöbbletet eredményez. A tapasztalat azt mutatja, hogy elõfordulhatnak bizonyos esetek, amikor az elvárt hozamtöbblet elmarad, vagy csak csekély mértékben jelentkezik. Biztosan tudjuk, hogy problémát jelent, ha túl késõn végzik ezt a hengerezést, mert akkor már a túlzott szársértés miatt a növény nem tud talpra állni.  

Szakfolyóirat > 2009/02 > Pr hibrid Pioneer Napraforgó

Pioneer napraforgó hibridek

Az elmúlt évben a magyarországi napraforgó vetésterület ismét meghaladta a félmillió hektárt. A tavaszi vetéseket megelõzõen a napraforgómag ára az egekbe szökött, nem csoda, hogy a termesztési kedv fokozódott, a termelõk elkezdtek intenzívebb termesztés technológiákban gondolkodni, lényegesen jobb fajtaválaszték áll rendelkezésre, mint 5–6 évvel ezelõtt, következésképpen rekord termésátlag született.  

Szakfolyóirat > 2009/02 > Pr gyomirtás gyom Pohánka

Pohánka fajták termeszthetõségének vizsgálata Mosonmagyaróváron

A Nyugat-magyarországi Egyetem Mezõgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának (Mosonmagyaróvár) Nemesítési és Termesztéstechnológiai Állomásán 2008. nyarán végeztünk termeltetési kísérletet különféle pohánka fajtákkal. A kísérletben összesen 33 fajta került elvetésre 3 ismétlésben, 7 m hosszú, 1,25 m széles bruttó parcellákba.  

Szakfolyóirat > 2009/02 > Pr Gyomirtó Solar System

Solar System

  Egy teljes gyomirtási lehetõség gabonában Néhány évvel ezelõtt széles körben használt és kedvelt gyomirtási megoldás volt a Solar + Duplosan DP + Garanstar kombinációja. 2008-ban a cinidon-etil hatóanyagtartalmú Solart a Nufarm megvásárolta, így e csomag a Nufarm Hungária Kft. forgalmazásába került.  

Szakfolyóirat > 2009/02 > Pr SAATEN-UNION MARTHE ANNABELL

Új, ökostabil sörárpa-generáció a Saaten-Union-tól

  Sikeres sörárpa-termesztésrõl igazán csak akkor beszélhetünk, ha a termelõk, a malátázók és a sörgyárak is egyidejûleg elégedettek. Míg a termelõ természetesen a lehetõ legmagasabb termés elérésében érdekelt, addig a feldolgozók számára a fajta egyszerû, problémamentes feldolgozhatósága, ill. az ebbõl adódóan magas maláta- és sörminõség az elsõdleges követelmény.