MENÜ

A Jinma traktorokról és munkagépeikrõl a Hanki-Ker Kft.-tõl

Oldalszám: 58
2014.03.24.

A makói székhelyû Hanki-Ker Kft. mára a térség meghatározó mezõgazdasági gép- és alkatrész vállalkozásává nõtte ki magát, mely az általa forgalmazott gépek szervizelését, és garanciális ellátását is magáénak tekinti.

 

 

A Hanki-Ker Kft. a Jinma traktorok forgalmazásával a kisgazdák és a Feng Shou traktorok kikopott öreg szériáit lecserélni szándékozó tulajdonosait kívánja megcélozni az új érdeklõdõk mellett. A Feng Shou traktorokhoz képest az új megjelenési formában, esztétikus és megbízható traktorok tekintetében sok gazdát vonz.A traktorokat tekintve széles palettával vagyunk jelen a magyar piacon, melyben megtalálható a 18 LE-tõl egészen 45 LE-s szériáig, melyek közül 35 LE-tõl fülkés kivitel is elérhetõ. A traktorba beülve végtelen egyszerûség veszi körül a vele dolgozót, mely kézre álló karokkal, kapcsolókkal, szervokormánnyal biztosítja a könnyû kezelést.

A magyarországi kezdeti tapasztalatok tekintetében a legkedveltebb gépkategória a Jinma 254-4WD és a Jinma 354-4WD széria. Ezen típusok fülke nélküli kivitelben a kis kertészetek, fólia alatt végzett munkálatok, családi gazdaságok, erdészetek tekintetében a legnépszerûbbek. A felszereltségét tekintve a kisgépeken megtalálható az összkerékhajtás, mely megosztva 2 és 4 kerék között kapcsolható, a hátsó differenciálzár, 1 kihelyezett hidraulika kör csatlakozás, kézigáz, egyenes elsõ híd, 540/1000 TLT hajtás kapcsolási lehetõség, szabványos hárompont-függesztõ szerkezet, alsó húzó, orrsúlyok melyek a teljes funkcionalitáson és sokrétûségen túl a kényelmet is magában hordozzák. Erõforrást tekintve egy 3 hengeres soros (254-4WD), vízhûtéses négyütemû diesel motor ad szolgálatot a traktornak. A hengerenkénti közvetlen izzításnak köszönhetõen a hideg téli napok is egyszerû indítást eredményeznek. A sebességek közti nyomatékváltást, egy száraz egytárcsás tengelykapcsolóval tudjuk biztosítani, amelynek eredményeként 3+R vagy 3+irányváltó és 4+R változatok között válogathatunk. Az egyes sebességi fokozatok tartományát egy felezõ segítségével tudjuk nyomatéknövelésre kapcsolni, amely így megduplázza a rendelkezésre álló kapcsolható fokozatokat. A gép hidraulika rendszere a kormány mûködtetésén felül a hárompont-függesztõ és a kihelyezett csatlakozás funkcióit látja el.A rákapcsolható munkagépek tekintetében nagy kínálat áll a rendelkezésünkre, melybõl csak a felhasználási terület szab határt. Leggyakoribb esetekben: gép 3. pontjára felszerelhetõ fûnyíró, árokásó, homlokrakodó, toló- és vonólap, talajmaró, kombinátor, tárcsa, eke és még sorolhatnánk a számtalan lehetõségek megoldásait.

Az Jinma traktorcsaládot minden olyan gazdálkodónak ajánljuk, aki elhívatottságot és nyugalmat érez ezen kínai traktorok iránt, illetve ismeri már a kínai modellektõl várható teljesítményt és megbízhatóságot.Zahorecz György, gépészmérnök

Hanki-Ker Kft.

Makó, Aradi u. 135.

Tel.: 62/211-718, 62/219-254

Fax: 62/510-640

e-mail: [email protected]

www.hanki-ker.hu