MENÜ

A Valtra bemutatja új S szériás nagytraktorait

Oldalszám:
2014.03.24.

 

Nagyobb teljesítmény, magasabb komfortszint

 A Valtra 2008 õszén bemutatta új nagy teljesítmény kategóriás traktorát, az új S szériát. Az új szériában 5 modellt találunk, 270 és 370 lóerõ közötti teljesítménnyel. A Valtra traktorok mindenki számára megbízhatóságukról híresek. Két évet kellett várniuk azoknak az ügyfeleknek, akik nagy teljesítményû Valtra traktort szerettek volna, és „lemaradtak” a korábbi S szériáról. A Valtra csak olyan traktort enged szériagyártásra, amely megállja majd helyét a szántóföldön is. Az új S 2008 nyarán kiválóan végzett az üzemi teszteken, így a finn mérnökök biztosak lehetnek az ügyfelek elégedettsége felöl.A Valtra traktorgyár az új S széria fejlesztését és tesztelését anyavállalatával, az AGCO-val szoros együttmûködésben végezte. Az S traktorok erõforrása az AGCO Sisu Power (korábbi Sisu Diesel) 8.4CTA-4V motor, erõátviteli részek közül kiemelhetjük a fokozatmntes AVT (AGCO Variable Transmission) sebességváltót.

 


 A mezõgazdasági felhasználásban elsõként az új S széria mutatja be az ú.n. SCR (Selective Catalytic Reduction) motor technológiát. Az SCR rendszer a nitrogénoxid-kibocsátást csökkenti az AdBlue adalékanyag kipufogó gázba történõ bepermetezésével. Az SCR technológia traktorokon történõ alkalmazás megkezdésével a Valtra úttörõ tevékenységet végez a környezet védelme érdekében. Az új S széria már most teljesíti a Tier/Stage 3B károsanyag-kibocsátási értékeket, melyek 2011-tõl lesznek bevezetve. Az AdBlue fogyasztás hozzávetõlegesen az üzemanyag-fogyasztás 3%-a, tehát az 51 literes AdBlue tartályt minden második üzemanyag tankoláskor kell feltölteni. Az SCR technológia számos elõnyt kínál a felhasználók számára. Körülbelül 10 százalékkal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, a hõterhelés növekedése nélkül teszi lehetõvé a teljesítmény növelését, meghosszabítja a motorolaj élettartamát, csökkenti költségeinket.

 


 Az AGCO AVT sebességváltó kiforrott technológia, a felhasználó számára minden munkakörülménykor biztosítja a leghatékonyabb munkát. A haladási sebesség, motorfordulatszám a lábpedállal vagy kézi potenciométerrel állítható be, vagy amennyiben elõnyös, automatikus üzemmódban a traktor végzi el a kettõ összehangolását.Az S széria vonóereje, kihelyezett szelep- és emelõmû vezérlése lehetõvé teszi akár a legbonyolultabb és legnagyobb munkagépek könnyû üzemeltetését is. A hátsó emelõmû 12 tonnás emelõképességû. A hidraulika szivattyú 175 liter/perc teljesítményû, 6 pár kihelyezett szelepet találunk a traktoron, alaptömege 10 300 kg, pótsúlyok alkalmazásával akár a 17 640 kg-os tömeget is elérhetjük.A Valtra díjnyertes AutoComfort fülke rugózás opcióként rendelhetõ tovább csökkentve a munkahelyi ártalmakat. Az új Valtra fejlesztésû kezelõszervek egyszerûek, könnyen kezelhetõek, könnyen tanulhatóak. Az állítható QuickSteer kormányzási rendszer teszi a vezetést még könnyebbé. A Xenon munkalámpák elöl, hátul és oldalt nappali világosságot varázsolnak éjszakai munka közben. Természetesen az opciók széles skáláját választhatjuk az új S szériához, például az Isobus munkagép vezérlést, AutoGuide automatikus kormányzást, vagy akár a lég-kondícionált vezetõülést. A vásárlók valóra válthatják, összeállíthatják álmaik traktorait. Az új S traktorok széria gyártása 2009 júliusában kezdõdik meg.