MENÜ

Solar System

Oldalszám:
2014.03.24.

 

Egy teljes gyomirtási lehetõség gabonában
Néhány évvel ezelõtt széles körben használt és kedvelt gyomirtási megoldás volt a Solar + Duplosan DP + Garanstar kombinációja. 2008-ban a cinidon-etil hatóanyagtartalmú Solart a Nufarm megvásárolta, így e csomag a Nufarm Hungária Kft. forgalmazásába került.

 

Miben más a Solar System?Az összetétel finomhangolásának köszönhetõen a hatékonyság megtartását, ugyanakkor sokkal kedvezõbb hektárköltséget tudtunk elérni. A 10 ha-ra elegendõ gyûjtõcsomag biztosítja a könnyû kezelhetõséget és dozírozást.

Miért Solar System?A Solar System titka az összetételben rejlik! A 3 hatóanyag 3 különbözõ hatásmechanizmussal rendelkezik, melyek jól kiegészítik egymást.

 


 Kontakt hatás: az elmúlt évek kora tavaszán újra és újra jelentkezõ hûvös idõjárása megerõsítette, hogy a kontakt módon ható hatóanyagok ilyen körülmények között is ki tudják fejteni hatásukat. Emellett kombinációs partnerként a társ hatóanyagok gyomnövénybe jutását is segítik.Hormon típusú hatás: a gyomirtó szerek egyoldalú használata a gyomok kiszelektálódásához, érzékenységük csökkenéséhez vezethet. A hormon hatású hatóanyagok használatával ezt a veszélyt kezelhetjük. Emellett a növényekbe felszívódva, ott szállítódva a föld alatti szervekhez is eljutnak, így az évelõ kétszikûek elleni védekezéshez adnak tûztámogatást.Szulfonil-urea típusú hatás: a szulfonil-ureák alacsony dózisukkal, rendkívül széles hatásspektrumukkal és a kultúrnövénnyel szembeni szelektivitásukkal hívták fel magukra a figyelmet. A növényekbe felszívódva fejtik ki hatásukat.A Solar System használatával egy kezeléssel, de három különbözõ módon támadjuk a gyomokat! MESTERHÁRMAS gyomirtási megoldás!Felhasználási javaslatA Solar System 10 ha-ra elegendõ gyûjtõcsomagban kerül forgalomba. A búza 3 leveles állapotától 2 nóduszos állapotáig használható. Túl apró permet esetén múló levélpettyesedés jelenhet meg, melynek nincs hatása a termésre. Ne keverjük morfolin hatóanyagú, olajtartalmú vagy EC formájú növényvédõ szerekkel. Levéltrágyákkal vagy regulátorokkal együtt használva a csomagban lévõ Solar dózisát 0,15 l/ha-ra kell csökkenteni.Milyen elõnyökkel jár a Solar System használata?• leggyorsabb egyöntetû gyomirtó hatás a kétszikûek ellen

gyorsan kikapcsolja a gyomkonkurenciát

• teljes hatásspektrum a kétszikûek ellen

nem kell kombinálni

• az idõjárástól független hatás: akár közeli hõmérsékleten és sötétben is dolgozik

már korán kijuttatható, így a tavaszi munkacsúcsok jobban tervezhetõek

• nem kell tartani utóhatástól

használata esetén õsszel bármilyen kultúra vethetõ

• jól ismert hatás – lecsökkent hektárkölt-ség „bizakodj a legjobban – tervezz a legrosszabra”.

 


A Solar System megvásárolható a növényvédõ szer forgalmazóknál. A felhasználással kapcsolatban keressen bennünket!Dancs Tibor

Északnyugat-Magyarország: 30/552-3531Kovács Gábor

Északkelet-Magyarország: 20/445-4408Salamon György

Délnyugat-Magyarország: 20/978-6288Sipos József

Délkelet-Magyarország: 20/499-3414

Salamon György, Nufarm Hungária Kft.