MENÜ

Tavasz a Fertilia Kft.-nél

Oldalszám: 52
2014.03.24.

 

Felkészülés egy rendkívüli tavaszraRendkívüli tavasz várható, mert a korábbi évekhez viszonyítva kevesebb a rendelkezésre álló mûtrágyakészlet hazánkban és a környezõ országokban is. A gázhelyzet is azt a várakozásunkat támasztja alá, hogy a tavaszi szezon során lehetnek idõszakok, amikor a keresleti piac lehet a jellemzõ, ezért minden eddiginél intenzívebben keressük a beszerzési lehetõségeket, töltjük fel a raktárainkat, illetõleg már megkezdtük a kiszállításokat.Csakúgy, mint eddig, termékeink mellé a teljes logisztikai hátteret is biztosítani tudjuk. A Fertilia Kft. logisztikai rendszerét saját tulajdonlású sok ezer m3 tárolótér, raktárépületek, tartálykamionok, teherautók, flexibilis és telepített tartályok, valamint tapasztalt és odafigyelõ munkatársak alkotják. A korábbi évben újabb raktárakat vásároltunk és tovább bõvítettük a logisztikai kapacitásunkat is.

Új termékek, új összetételek, sikerA Fertilia Kft-nél az elmúlt évben is számos fejlesztés történt annak érdekében, hogy minél jobb termékekkel tudjuk ellátni a gazdálkodókat.

Arról már hírt adtunk, hogy 2008 szeptemberében beindult az UMG, azaz az Új Mikroelem Generáció fantázia nevû mûtrágyánk próbagyártása. A próbagyártásnál nem állt meg a fejlesztés, október óta az UMG üzem mûködik, a tavaszi szezonra pedig a mikroelem granulátumoknál az eddigi mono összetételek mellé növényspecifikus összetételek is kidolgozásra kerültek.

 

A Fertilia Kft. a termékfejlesztést partnereinek részérõl jelentkezõ igények alapján végzi. Tavaszi kínálatában a hagyományos tavaszi nitrogén mûtrágyák mellett saját termékeket kínál vásárlóinak.

A palettán a folyékony Fertisol, a szilárd MAS Sulfix és Gramix NPK mûtrágyák egyaránt megtalálhatók.• A Fertisolból 7 különbözõ összetételt ajánlunk partnereinknek, melyeket a tavaszi kultúrákhoz igazítottunk. Az ajánlott összetételek mellett az egyedi igények alapján összeállított receptúrákat is elkészítjük.

• A MAS Sulfix a kénen kívül magnézium- és kalciumtartalommal is bír, ezzel a termésbiztonság mellett kimagasló ellenállóképességet biztosít a betegségekkel és kártevõkkel szemben.

• Gramix NPK egyedi igények szerint összeállítható mûtrágya családunkat UMG kiegészítéssel is elláttuk. Az összetételek kialakításánál nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy minden kultúrát a megfelelõ mennyiségû és arányú tápelemmel lássunk el.Nagy örömünkre szolgál, hogy a Gramix rendszer bõvült, elkészült a SOILFORT tápanyag-gazdálkodási szoftver, mely a szakmai alapelvek mellett a pályázati és törvényi elõírásokat is figyelembe véve készít mûtrágyázási tervet.Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy munkánk elismerése képpen a Gramix rendszer, illetõleg a Gramix NPK egyedi igényeken alapuló mûtrágyánk elnyerte az Agro+Mashexpo Innovációs díját.