MENÜ

Zetor traktor gazdaszemmel

Oldalszám: 13
2014.03.21.

Nagy érdeklõdés kísérte Szentlõrincen a K&B Gépudvar szokásos évi rendezvényét. A szakmai elõadásokat követõen a Zetor traktorokat, valamint a cég által forgalmazott munkagépeket tekinthették meg az érdeklõdõk.

 Nagypeterdrõl érkezett a rendezvényre Turcsin Lajos, a Turcsin és Társa Kft. ügyvezetõje, aki az Agro Naplónak elmondta, hogy 160 ha-on gazdálkodnak, évjárattól függõen szóját, kukoricát és kalászos gabonát termesztenek. Az elsõ Zetor traktort 5 évvel ezelõtt vásárolta a cég, egy 120 LE-s Forterrát.

 

 


 A tapasztalataim 5 év elteltével nagyon pozitívak – nyilatkozta az ügyvezetõ.A traktort használjuk szántásra; egy 3-as váltvaforgató Vogel ekét húz, használjuk tavaszi szántáselmunkálásra, ott egy 5 m- es Vaderstad kombinátort húz, használjuk 1200 l-es Gambetti függesztett permetezõgép vontatására. Megvásároltuk a gyári ápolókerék garnitúrát is. Az ápolási munkákban nagyon kedvelem a traktort, elsõsorban hengerezésre, gond nélkül húzza a 6 és fél méteres Vaderstad hengert.

A kukoricatarlót Vogel vízszintes tengelyû szártépõvel szártépõzzük, amit ugyancsak a Forterra húz. Ezen túlmenõen Monosem kultivátorral is kiválóan dolgozik a gép, a pótkocsit gond nélkül vontatja 12 tonnás terheléssel.A K&B Gépudvar által biztosított rugalmas szervizelés lehetõvé tette, hogy bármilyen elõforduló apró hiba esetén is a munkánk zökkenõmentesen folyjék, bár kijelenthetem, hogy az elmúlt 5 év alatt a Forterra problémamentesen dolgozott, jelenleg a gép 6000 üzemóránál tart.Ár–érték arányát tekintve a Zetor Forterra nagyon jó választásnak bizonyult, egy ilyen közepes gazdaságot, mint a miénk maximálisan kiszolgál, az elõbb felsorolt munkafolyamatokra optimálisan használható.A rendezvényen készült fotókat megtekinthetik a www.agronaplo.hu/kepgaleria/43 weboldalon.