MENÜ

180 év tapasztalatával a zöldtakarmány-elõállításban

Oldalszám:
2014.03.19.

A francia központú KUHN cégcsoport már több évtizede piacvezetõ a nyugat-európai zöldtakarmány-elõállítás gépesítésében. Bár gyárai mára világszerte állítják elõ az azóta egyre teljesedõ mezõgazdasági munkagépek sokaságát, a név eredendõen a zöldsor gépein keresztül vált világhírûvé.

 

 

A kiváló minõségben elõállított szálastakarmány és a fejlesztésre fordított befektetések alapköveit képezik a KUHN innovációjának. A közel 180 éves tapasztalat megtalálható minden egyes KUHN kaszában és rendkezelõben. A magas munkaminõségüknek, élettartamuknak köszönhetõen termékei mára a piac meghatározó elemévé váltak.A KUHN folyamatos technológiai fejlesztéseinek köszönhetõen függesztett és vontatott kaszák széles skáláját kínálja. Kisebb kaszálási feladatok elvégzésére a GMD függesztett kaszacsalád áll rendelkezésre az új fejlesztésû GMD 4410 Lift Control kaszával kiegészülve immár 1,6 métertõl 4,35 méter munkaszélességig. A GMD Select kaszák teljesítményigénye alacsony, de a prémium kategóriás kaszák vágási minõségét nyújtja. Már a legkisebb kaszákat is az egyedi KUHN kialakítású ovális kaszatárcsákkal szerelték fel, így a levágott takarmány áramlása és a kések pályájának optimális átfedése mellett tiszta és egyenletes vágást kapunk végeredményül. A GMD kaszák igény szerint készülnek erõsített vázszerkezettel a nehezebb körülmények közötti munkavégzésre, illetve kategóriájában egyedülálló LIFT CONTROL® rendszerrel ellátva, ahol kaszálás közben a talajra gyakorolt nyomást a traktor hidraulikus rendszerén keresztül lehet beállítani. Ennek a talajkövetõ rendszernek köszönhetõen a KUHN függesztett kaszái tökéletesen illeszkednek a különbözõ terepegyenetlenségekhez, így a segítségükkel elkészített takarmány tápértéke és tisztasága magas szinten tartható.A KUHN egyedi kialakítású szársértõs kaszái segítségével töredékére csökkenthetõ a szálastakarmány száradási periódusa. Az FC kaszacsalád szársértõi elérhetõek lengõujjas és gumihengeres kivitelben. Szárroppantós kaszák függesztett kivitel mellett vontatott és frontfüggesztésû változatban is készülnek. Használatukkal lehetõség nyílik a munkasebesség jelentõs megnövelésére; kombinációban alkalmazva, három kasza, egy front és kettõ hátsó függesztett egység együttes alkalmazásával akár 8,8 méteres munkaszélességben. Ovális kaszatárcsáik aerodinamikai kialakításuknak köszönhetõen biztosítják a tiszta és egyenletes vágásminõséget.

 


 

 A KUHN FC kaszái példaértékû vágásminõséget kínálnak optimális tömegû és a legapróbb részletekig tökéletesített vágószerkezeteinek segítségével.Nem hiányozhat a francia gyártó termékei közül a kaszák vágási szélességeihez illeszkedõ rendkezelõ gépek széles választéka sem. A KUHN GF családjának rendterítõi letisztult mûszaki megoldásokat tartalmaznak, ennek köszönhetõen megbízhatóak, könnyen kezelhetõek akár 10 méter feletti munkaszélesség esetén is.

A KUHN rendterítõ gépeiben alkalmazott egyedülálló DIGIDRIVE® rendszer kiküszöböli a bonyolult tengelykapcsolók alkalmazását, ezzel csökkentve a meghibásodás esélyét.

 


 

 

 A KUHN GA rendképzõi közül minden gazdaság számára megtalálható a megfelelõ megoldás, legyen szükség akár egyszerûbb egy rotoros, vagy akár az 14,7 méter munkaszélességben dolgozó négy rotoros géprõl. A gyártó különös figyelmet fordít a tervezés és fejlesztés során a talajkövetési képesség tökéletesítésére, melynek segítségével a legnehezebb körülmények között is maradéktalanul gyûjthetõ rendbe a levágott zöldtakarmány. A KUHN legnagyobb teljesítményû rendképzõi a hidraulikus hajtású rotoroknak köszönhetõen egyedülálló kapacitásúak és megbízhatóak minimális karbantartási igény mellett.

 


 

 Kisebb gazdaságoknak, akik a területteljesítmény mellett a lehetõ leggazdaságosabb megoldást várják el egy rendkezelõ géptõl, a legjobb megoldás a GRS 25 univerzális rendkezelõ választása. Ez a gép rendterítõ és rendképzõ is egyben, így elegendõ egy gépet megvásárolni és segítségével mindkét munka elvégezhetõ.A KUHN zöldtakarmányos gépeinek sora mindenki részére kínál megoldást. Bármely munkaszélességet is választja, a csúcstechnológia garantált.Kató – Tóth