MENÜ

Gere Attila: Ha egyszer ilyen traktorom lehetne!

Oldalszám: 68
2014.03.21.

„Elõször Ausztriában láttam ezeket a traktorokat dolgozni még a 90-es évek elején. Akkor még csak álmodoztam róla: bárcsak egyszer ilyen traktorom lehetne!” – nyilatkozta lapunknak Gere Attila, a Road Show utolsó helyszínének házigazdája.

 

 


 

 

 

A villányi Gere pincészet szõlõjében 1991 óta dolgoznak ANTONIO CARRARO gépekkel, jelenleg 8 darab ANTONIO CARRARO traktor és számos Rinieri munkaeszköz szolgálja a 70 ha-os gazdaságot. „Nálunk a teraszos mûvelésben jól alkalmazható elsõ kerékkormányzású TRX gépek dolgoznak hatékonyan, melyek magabiztosan kezelik a nehezebb eszközöket is – az 1600 l-es permetezõt, valamint a széles szárzúzót.A gépek kiválasztásánál fontos szempont volt a hegyvidéki területen nélkülözhetetlen jó terepkövetés és a stabilitás. Ezeknek az elvárásoknak maradéktalanul megfelelnek az alacsony építésû, alacsony tömegközéppontú ANTONIO CARRARO erõgépek.

 


 

Az Agrolánc Kft. immár második alkalommal rendezte meg országos, mezõgazdasági Road Show gépbemutatóját. A gyakorlati bemutatók négy különbözõ adottságú szõlõültetvényben – Tállyán, Egerben, Mindszentkállán és Villányban – kerültek megrendezésre. Szemerei Károly ügyvezetõ igazgató elmondása szerint mind a négy helyszínen ANTONIO CARRARO traktorokat és munkaeszközeiket tekinthették meg az érdeklõdõk. Az Agrolánc Kft. 1991 óta forgalmazza Magyarországon az olasz gyártmányú ANTONIO CARRARO traktorokat és munkaeszközeik nagy részét.

A cég termékpalettája lefedi a szõlõ- és gyümölcsültetvényekben használatos gépek teljes sorát, maradéktalanul kiszolgálva ezzel a szõlész-borász társadalmat és a gyümölcstermelõket.A tokaji hegyvidéken, Tállyán a legnagyobb sikert az ANTONIO CARRARO TRX modell aratta, mely megfordítható kormány-ülés rendszerrel készül, vagyis a munkaeszköz mindig a traktor elõtt dolgozik, a kezelõnek így nem kell állandóan hátra fordulnia munka közben. A gyártás során alkalmazott csúcstechnológiának és az átlagon felüli stabilitásának köszönhetõen a szõlõsgazdák a TRX modellt tekintik igazi ültetvénytraktornak.

Egerben a Korona Borház exkluzív környezetben adott otthont a bemutatónak. Itt a szûkebb sorokban dolgozó, páratlanul fordulékony ANTONIO CARRARO SRX modellel kapcsolatban érkezett a legtöbb kérdés. A gépre csatlakoztatható munkaeszközök közül az olasz RINIERI cég gyûjtõtartályos venyigezúzója került a figyelem középpontjába: a berendezés egy tartályba gyûjtve, összezúzva hozza ki a venyigét a szõlõsorokból.A Veszprémi Érsekség mindszentkállai szõlõbirtokára érkezõ vendégeket Balatonra nyíló, káprázatos kilátás fogadta.

A bemutatón kiemelt érdeklõdés övezte a tárcsás soraljmûvelõt.A Road Show fotóit megtekinthetik a www.agronaplo.hu/kepgaleria/42 weboldalon