MENÜ

85 éves a GabonaKutató

Oldalszám: 23
2014.03.18.

A Gabonakutató Nonprofit Kft. (annak jogelõdjei) már évtizedek óta megrendezi a hagyományosnak tekinthetõ kalászos és õszi káposztarepce bemutatóit. Az intézményünk ebben az évben ünnepli 85. születésnapját, ami a mezõgazdasági kutatást tekintve nem kis idõ.

 

 

Az elmúlt évtizedek kutató fejlesztõ (K+F) munkájának számos gyakorlati (fajták, hibridek) és alapkutatási (technológiai, módszertani…) eredménye került közkincsé, közhasznúvá. A GK Kft. elnevezés ma még idegenül hangzik, mivel jan. 1-tõl ez a hivatalos, regisztrált nevünk, de tevékenységünket a továbbiakban is a jól ismert „GK” jelzõ határozza meg (Gabonakutató), ami azt jelenti, hogy munkánkat továbbra is ennek szellemében végezzük és folytatjuk.Miért is invitáljuk önöket bemutatóinkra, hiszen ez évben ismét több tucat szántóföldi bemutató lesz az ország különbözõ régiójában, ahol szintén találkozhatnak velünk és fajtáinkkal is.A GK által rendezett bemutatók azonban szélesebb körû lehetõséget adnak arra, hogy a fajtáink születésénél bábáskodó szakemberekkel is találkozzanak, kérdezhessenek, konzultáljanak, valamint tapasztalatot cseréljenek az ország különbözõ régióiból idesereglett kollégáikkal, növényvédõs szakemberekkel és más a szakmán belüli résztvevõvel, akik naprakész hasznos információval szolgálnak.

 


 

Bemutatónkon célunk az, hogy a meghívott elõadók és mi is a napi aktualitásokkal kapcsolatos elõadásokat tartsunk, (GK Kft., FVM, MGSZH, mg. piaci szereplõi) amit szántóföldi szemle tesz teljessé. A szemle során, egy helyen láthatják fajtáinkat (több, mint 45 db), a jövõ fajtáit, amelyek 3., 2., 1. évesek az állami kísérletekben, de megtekinthetik a szárazságtûrési és biotikus rezisztencia növelését szolgáló kórtani kísérleteket, valamint a fajtafenntartásokat és a szelekciós kertünket.A fentiek értelmében tehát szeretettel várunk minden érdeklõdõt, ezért a közölt meghívót tekintsék névre szólónak és tiszteljenek meg bennünket, hiszen az Önök tapasztalatai, véleménye számunkra nagyon fontos, annál is inkább, mert munkánkat csak akkor tudjuk eredményesen folytatni, ha tudjuk, hogy Önöknek milyen tapasztalataik és elvárásaik vannak fajtáinkkal kapcsolatban.

Dr. Beke Béla