MENÜ

Gépbemutató Kétsopronyban

Oldalszám:
2014.03.18.

Közös gyakorlati bemutatóval egybekötött gépmustrát tartott május elején Kétsopronyban a P.Z.S. Vállalkozás valamint a Kasz-Coop Derecske Zrt. A bemutatón a SIP-SEMPETER szlovén mezõgazdasági gépgyár termékeivel ismerkedhettek meg az érdeklõdõk.A szlovén cég elsõsorban a szálastakarmány-betakarítás gépeire szakosodott, de gyártanak több méretben szervestrágya-szórókat, kukoricacsõ-törõket és -fosztó berendezéseket és rendfelszedõ kocsikat is. A gépek mûködését a gazdálkodók a gyakorlatban is tanulmányozhatták. Patkós Zsigmond, a P.Z.S. Vállalkozás ügyvezetõ igazgatója a bemutató kapcsán arról beszélt az Agro Naplónak, hogy immár negyedik éve foglalkoznak a szlovén cég termékeinek forgalmazásával. Ebben az évben negyedszer mutatják be az érdeklõdõknek a SIP-SEMPETER termékeit. A gépmustrát minden alkalommal Kétsopronyban, a Rákóczi Mezõgazdasági Szövetkezet területén rendezték meg. Az idén a bemutatóra meghívták a Kasz-Coop Zrt.-t is, felkérve õket a Zetor traktorok biztosítására a különbözõ szálastakarmány-betakarító gépek mûködtetésénél.Az ügyvezetõ igazgató beszélt arról is, hogy véleménye szerint tavaly cége jó évet zárt. Tavaly ugyanis az elõzõ két évhez képest több SIP terméket értékesítettek a magyar piacon. Az idei évrõl azonban még nem kívánt nyilatkozni, mondván, hogy a piaci tendenciák azt mutatják: ebben az évben a múlt évhez viszonyítva várhatóan kevesebben vesznek majd új gépet.

Patkós Zsigmond úgy véli: a bajok gyökere ott van, hogy a forint erõsödése csak május elején kezdõdött meg, és ekkor már megtörténtek az elsõ kaszálások. Vagyis, aki májusban nem vette meg az új szálastakarmány-betakarító gépet, az már valószínûleg a jövõ évre halasztja a vásárlást.Az ügyvezetõ igazgató úgy látja, hogy a SIP trágyaszórók iránt nagy az érdeklõdés, azonban a fizetõképes kereslet némileg korlátozott. A szakember szerint szinte valamennyi gazdálkodó az új géptámogatás meghirdetésére vár. (A szerk. megjegyzése: az új géptámogatást azóta meghirdették.) Ebben az évben új termékként jelent meg a magyar piacon a középen felfüggesztett fûkasza – SILVERCUT –, ami e technológiában újdonságnak számít. A bemutató a Kasz-Coop Derecske Zrt. által forgalmazott GALLIGNANI körbálázó és bálacsomagoló bemutatásával zárult.

 


Géptámogatás igénybevétele esetén a SIP termékek a gépkatalógusban a SIP P.Z.S. termékmegnevezés alatt találhatók az 1-es korszerûségi mutatónál

 

A rendezvényen készült képek megtekinthetõk a www.agronaplo.hu/kepgaleria/54 honlapon.