MENÜ

Fejlesztés, fejlõdés

Oldalszám: 49
2014.03.14.

Az OMIKRON Kft. széles termékskálája lehetõséget ad a gazdálkodók számára technológiájuk szerinti kedvezõ választásra. Termékcsaládok folyamatos fejlesztése biztosítja a korhoz, körülményekhez, idõjárási tényezõkhöz, birtokméretekhez történõ választási lehetõséget.

 
 

 

Az elmúlt 2 év fejlesztései, úgy, mint a vezérgép mûtrágyaszórós sorközmûvelõ kultivátor, amely már 600 kg mûtrágya befogadására alkalmas, tartállyal is készül 3–12 sorosig. Ezen felül granulátum – szóró és különbözõ kapaválaszték, úgy, mint merevszárú (oldalazó, lúdtalp), rugóskapa, egy mûvelõ kocsin 5 db 15 cm lúdtalppal szerelve és töltõ kapák a legszélesebb igények kielégítésére.

 

Magágykészítõ kombinátor család vevõi igények hatására 7,2 m és 8,4 m munkaszélességgel bõvült.

 

Lazítók kopóelemei öntéstechnológiával készült élkefémmel felrakott mûvelõ elemekkel biztosítják a kiváló munkaminõséget és a hosszú élettartamot.

 

Tárcsákhoz elkészült az öntvényházas, kúpgörgõs csapágyazású, dupla szimeringes tárcsasor csapágy, amely alacsony karbantartási igény mellett hosszú távú élettartamot biztosít.

 

5,2 m-tõl 9,3 m mérettartományban készülõ simítóval szerelt Cambridge hengerekhez kapcsolt nyomlazító került kialakításra, amely szántás elmunkálás esetén a traktornyomot fellazítja ezáltal sík felületet hagy maga után.

 

Forgatás nélküli technológia fontos gépe a grubber, mely Lemken smaragd kapákkal szerelt. E kapa alkalmazása lehetõvé teszi a mélyebb, 25 cm mûvelési mélységet, illetve a kapák dõlésszögének állításával a sekélyebb tarlóhántást is. Rögrendezõ tárcsák és robosztus törõhenger alakítja ki a kellõen visszazárt talajfelszínt.3 fejes váltvaforgató eke:

• az ekecsalád elsõ tagja,

• megbízható, erõs párhuzamvázas vázszerkezet alkotja a fõvázat,

• IH ekefej és kormánylemez biztosítja a szerves maradványok teljes munkamélységbe történõ bedolgozását,

• váz magassága 82 cm, maximális szántási mélység 32 cm,

• fogásszélesség az ekefej felfogató táskák áthelyezésével állítható.