MENÜ

Tudósítás

Szakfolyóirat > 2009/07 > Tudósítás Gép IKR Szántóföld

Együttmûködés a jövõ szakembereiért - csúcstechnikával

A Szent István Egyetem Mezõgazdaság- és Környezettudományi Kara és az IKR Zrt. közötti kiváló együttmûködés legújabb példája a közelmúltban üzembe helyezett Irrifrance csévélõdobos öntözõberendezés. A gödöllõ-szárítópusztai Növénytermesztési és Biomassza-hasznosítási Bemutató Központban mûködõ francia, élvonalbeli gyár terméke segíti a hallgatók mûszaki ismeretei színvonalának emelkedését.  

Szakfolyóirat > 2009/07 > Tudósítás Kalászos fajta marton­vásári

Fajtabemutatók hava: martonvásári kalászos fajtabemutatók 2009

Az elmúlt évekhez hasonlóan május utolsó hetétõl az országban folyamatosan egymást követték a repce és kalászos fajta- és különféle növényvédelmi-bemutatók. Akadtak olyan napok, amikor 6-8 különbözõ, szántóföldi bemutatóval összekötött rendezvény is megnyitotta kapuját egy-egy régióiban az érdeklõdõk számára.  

Szakfolyóirat > 2009/07 > Tudósítás fajta GK Agritechnika

Jó fajta, jó agrotechnika, jó szaktanácsadás

  A közelmúltban átalakult a szegedi Gabonakutató Közhasznú Társaság Kft.-vé, ugyanakkor a nonprofit és közhasznú jelleget megtartotta, hiszen továbbra is ugyanazokat a feladatokat ellátva folytatja tevékenységét, vagyis a jó fajtákkal, a jó agrotechnikával szolgálja elsõsorban a magyar mezõgazdaságot – hangzott el Szegeden a Gabonakutató Kft. kalászos fajtabemutatóján. A bemutatón dr. Beke Béla nemesítõvel beszélgettünk a fajtáikról.  

Szakfolyóirat > 2009/07 > Tudósítás Kukorica Szárító Petkus

PETKUS szárító átadások országszerte

A szárító és tároló telepek korszerûsítésének látványos felgyorsítását eredményezte az EU-s támogatást is tartalmazó „EMVA” pályázatok meghirdetése és lebonyolítása. Ennek a beruházási támogatásnak ma már szemmel is jól látható eredményei az országszerte megújuló szárítók és tároló telepek. Az „EMVA” pályázatos támogatási rendszer eredményeket, illetve annak segítségével az ország különbözõ helyein az elmúlt hónapban három új, korszerû PETKUS szárító és felújított telep került átadásra a Mepet Kft. jóvoltából Hódmezõvásárhelyen, Belvárdgyulán és Chernelházadamonyán.