MENÜ

Tudósítás

Szakfolyóirat > 2009/08 > Tudósítás Rovarölő Bayer Biscaya

Jól prosperálnak a Bayer szerek Dalmandon

A hagyományos és közkedvelt Bayer Légyott idén 5 régióban került megrendezésre. A dél-dunántúli helyszínnek a Dalmandi Mezõgazdasági Zrt. adott otthont. A jó hangulatban zajló rendezvényen Gyenei Ferenc termelési igazgatóval és Pávkovits András növényvédelmi mérnökkel beszélgettünk.  

Szakfolyóirat > 2009/08 > Tudósítás gazdanap gazdák

Sikeres gazdanap Gödöllõn

A XII. Gödöllõi Gazdanap szervezõi aktualitásként a növénytermesztõket igencsak érdeklõ és érintõ öntözést és vízgazdálkodást állították a rendezvény fókuszába. A téma legjelentõsebb szakembereiként felkért elõadók a hazai, illetve nemzetközi helyzet elemzésére vállalkoztak.

Szakfolyóirat > 2009/08 > Tudósítás rendezvény szakmai tanácskozás

Szakmai tanácskozás Keszthelyen az Ötödik Országos Szántóföldi Gyomfelvételezésrõl

Az elmúlt két évben immár ötödik alkalommal mérték fel országosan szántóföldjeink gyomnövényzetét. Az Ötödik Országos Szántóföldi Gyomfelvételezés a Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ, Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság koordinálásával, huszonhét megyei igazgatóságon dolgozó és huszonöt külsõ szakember együttes munkájával, a Parlagfûmentes Magyarországért Tárcaközi Bizottság támogatásával valósult meg. A legfontosabb eredmények kiadásra kerültek a „Magyarország szántóföldjeinek gyomnövényzete” címû könyvben.  

Szakfolyóirat > 2009/08 > Tudósítás szántó szántóversenyek

Szántani kell!

A Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gép- és Terméktervezés Tanszékén – ahol mezõgazdasági gépészmérnököket is oktatnak - került sor július közepén a Magyar Szántóverseny Szövetség (MSZSZ) sajtótájékoztatójára. A XIX. század elején Írországban, illetve Új-Zélandon indult mozgalom mára világméretûvé nõtte ki magát, a nemzetek, köztük hazánk versenyei mellett idén 56. alkalommal kerül sor a Szántó Világbajnokságra, és a 26. Európai Bajnokságra.