MENÜ

A termelõk megoldásszállítójaként mutatkozott be a BASF a Szántóföld Napján

Oldalszám: 28
2014.03.11.

„A föld életet ad, Ön a fejlõdést biztosítja.”

 

Az idei évben immár hatodik alkalommal rendezte meg a BASF Hungária Kft. Agrodivíziója a Szántóföld Napja elnevezésû rendezvénysorozatát. A tavalyi évhez hasonlóan az ország négy különbözõ pontján – sorrendben Szarvason, Hajdúböszörményben, Szekszárdon és Gyõrben – elsõsorban a szántóföldi kultúrák termelõit, tanácsadóit várták az egész napos, elméleti elõadásokkal és parcellabejárásokkal tarkított szakmai bemutatón.

Az évek óta több száz termelõ részvételével lezajló rendezvénysorozat idei alapgondolata az volt, hogy bár a szántóföldi növénytermesztésben sok minden függ a természettõl, a sikeres termesztés szakértelem és tudatos tervezés nélkül nem valósulhat meg, hisz a szakértõtõl kapott gondoskodást a föld többszörösen meghálálja. A BASF Agrodivíziója folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetõen évrõl évre olyan termékek és technológiák születnek, amelyek felhasználásával a termelõk megvalósíthatják – vagy akár túl is szárnyalhatják – tervezett eredményeket, biztosítva ezzel a jövedelmezõbb termesztést.A Szántóföld Napja évrõl évre kiváló alkalom arra, hogy a résztvevõk véleményt és tapasztalatot cseréljenek a már bevált módszerekrõl, s bemutatásra kerüljenek olyan új lehetõségek, melyek használatával még eredményesebbé tehetõ a termesztés.A bemutató során kiemelt téma­köreink közé tartoztak a következõk:• Stellar – a posztemergens gyomirtás új lehetõségei kukoricában

• Inovis – a BASF legújabb gombaölõ szere a gabonabetegségek ellen

• Kijuttatástechnika és hatékonyság összefüggései a növényvédelembenA növényvédelmi bemutatók mellett összesen tizenhét partnercég mutatkozott be az agrár-szaksajtó, a vetõmag-nemesítés és -kereskedelem területétõl, a kijutattástechnikán át a tápanyag utánpótlásig.Az idei évben újdonságként egy rendhagyó interaktív kiállítás keretein belül bemutatkoztak a BASF Agrodivízión kívüli üzletágai is, melyekkel együttmûködve a termelõk javíthatják, fejleszthetik munkakörülményeiket, munkájuk hatékonyságát és tevékenységük jövedelmezõségét. A BASF szakemberei több tucat olyan megoldást szemléltettek, melyek infrastrukturális kihívásokra nyújtottak választ. Az energiahatékony szigetelési rendszerek, faimpregnáló szerek, ipari padlórendszerek, és vízszigetelési megoldások bemutatása nagy érdeklõdésre tartott számot, hiszen például egy gazdaság megfelelõ vízszigetelési rendszer hiányában nehezebben vagy egyáltalán nem juthat EU-s fejlesztési támogatáshoz.

 


 

 


 

 


 „Korábbi partnerrendezvényeink al­kal­mával azt tapasztalhattuk, ügyfeleink szeretnék jobban megismerni vállalatunkat. A növényvédelmi megoldásokkal kapcsolatos kérdések mellett számos infrastruktúra-fejlesztésre (pl. istállók, gazdasági épületek hõ- és vízszigetelése) vonatkozó kérdés is felvetõdött. Ezekre pedig volt válaszunk. Örömmel töltene el bennünket, ha ügyfeleink komplett megoldásszállítóként tekintenének a BASF-re. „Idén egy olyan céget mutattunk be az ország négy pontján, amely a mezõgazdasági termelõ tevékenység minden vetületét tekintve a termelõk innovatív, problémamegoldó segítõtársa”

– nyilatkozta Kõrös Gyula, a BASF Agrodivíziójának marketing vezetõje.Dömötör Csilla

marketingkommunikációs vezetõ, Agrodivízió

Tel.:+36-30/2307-161

Email: [email protected]


Hanganyag meghallgatható a: www.agronaplo.hu/hanganyagok/118Képgaléria megtekinthetõ: www.agronaplo.hu/kepgaleria/64További információk a BASF

magyarországi tevékenységérõl a www.basf.hu és a www.agro.basf.hu internetes címeken érhetõk el.