MENÜ

Fedezze fel a SEPPI M gépek elõnyeit: több, mint 30 éve specialista

Oldalszám: 49
2014.03.10.

Az olaszországi SEPPI M. kiemelkedik azok közül a gyártók közül, amelyek szár- és nyesedékzúzót, erdészeti zúzógépet gyártanak. A nagy múltra visszatekintõ gyár több évtizedes tapasztalatot tud maga mögött . A dinamikus és folyamatos gyártmányfejlesztés eredményeképpen magas minõségû termékeket találunk a Seppi termékválasztékában.

 


 

 

1939-ben Max Seppi megalapítja gyárát, mely különbözõ kisebb mezõgazdasági gépeket gyártott. A Második Világháború után a termelés már gyümölcs- és szõlõültetvények gépeinek gyártására összpontosított. 1971-ben elkészül az elsõ kalapácsokkal szerelt szárzúzógép prototípusa. 1980-ban megjelenik az elsõ erdészeti felhasználásra tervezett gép.

A specializálódott SEPPI M. több, mint 30 éve csak zúzógépeket gyárt, jelenleg hozzávetõlegesen 2000 gépet állít elõ évente , minden évben legalább 3 új prototípust tesztel, több mint 40 országba exportál

A termékkínálatból kiemelhetjük a kalapácskéssel szerelt szár- és nyesedékzúzók gyümölcsösbe, szõlõültetvényekhez, elhanyagolt területekhez:Kompakt gépek megfelelõ kialakítással az elvégzendõ munkához tervezve.Ebben a szegmensben az SMO típus a legkedveltebb. Erõs univerzális szár- és nyesedékzúzó gaz és gyümölcsös nyesedék aprítására, 7 cm anyagátmérõig.

A 2,5 m-es munkaszélességû gép üzemeltetéséhez elegendõ 80 LE. Alacsony gépház kialakítás a fák alatti munkát segítve a gép jobb oldali része teszi alkalmassá a fatörzsek megközelítését, nagy méretû belépõ rés a zúzandó anyag számára. Erõs rotor kb. 2000-es fordulattal, edzett acél garantál stabilitást akár széles gép esetén is, vibráció mentesség: köszönhetõ a számítógép vezérelt centrírozásnak. A rotor belülrõl merevített.

 


 

 A spirálisan elhelyezett kalapácsok magas vágási minõséget és alacsony teljesítményt igényelnek a folyamatos terhelésbõl adódóan.A ház belsõ részén kettõ sor ellenkést láthatunk, így 3 helyen történik az aprítás. Ez a megoldás garantálja a legjobb vágási minõséget.

 


 

 A Seppi kalapácsok szabadalommal védettek, nagyfokú kopásállósággal rendelkeznek, S alakúak oldalnézetben, emiatt a kalapácsok rotorhoz verõdésükkor nem törnek el, valamint nem sérül a rotor. Az él kialakítása miatt önélezõsek. A hátsó anyagtöbblet ad kellõ tehetetlenséget a késeknek.

A kalapácsok és ház közötti minimális távolság miatt a rotor szívó légáramot fejleszt, és akár a letaposott füvet is megemeli a földrõl, valamint a zúzalékot e légáramlat segíti áthaladni a rotor felett.A mindkét oldalán por- és vízálló csapágyházzal és erõs kúpgörgõs csapágyazással szerelt hátsó támgörgõ hordozza munka közben a gép tömegét, tartja a vágási magasságot, forduláskor az oldal irányú erõknek is ellenáll, erõs kialakítása emeli a ház stabilitását.

A kalapácsok közel járnak a támgörgõhöz folyamatosan tisztítva azt, így a görgõre nem rakodik vastag sárréteg.

Kérhetõ kiegészítõk skálája igen sokrétû: oldalkaszák akár mindkét oldalon, forgó borona, hidraulikus meghajtású seprõ, soralj permetezõk .Erdészeti gépek közül legkeresettebb típus a vágáshulladék zúzására, álló bozótosok, elhanyagolt területek kitisztításra alkalmas MIDIFORST DT. Maximálisan 25 cm anyagátmérõig alkalmazható. Lengõ vagy fix késes rotorral szerelten rendelhetõek. 175–250 cm munkaszélességig, 120–200 LE-s erõgép igénnyel. Hátul nyitható hátfallal, döntõ kerettel, kétoldali rotor hajtással.

A Seppi erdészeti gépek nagyobb sebességû rotorral szereltek, mint versenytársaik. A kések kerületi sebessége több, mint

40 m/s. A nagyobb rotorkerületi sebességgel érhetõ el a gyorsabb haladási sebesség.A lengõkéses rotorral rendelkezõ gépek a közkedveltek, mivel a vágástéri hulladék és álló bozótos zúzására alkalmasabbak. A munkaszélességgel megegyezõ hosszúságú kalapácstartó tengelyek a robosztus rotoron végigfûzve tartják a 360°-ban körbeforduló kétélû kalapácsokat. Így amikor hirtelen nagyobb ellenálláshoz ér a zúzó (pl. tuskó), a kalapácsok a rotorba befordulnak, nem szenvednek károsodást, és a rotor és a hajtáslánc is ép marad.A Seppi fejlesztésû kalapácsok önélezõk, kétoldaliak, így kopás után megfordíthatóak. A fix késes gépek nagyobb átmérõjû fák esetén gyorsabban elboldogulnak a zúzandó anyaggal, késeik kopásállóbbak, viszont áruk jelentõsen magasabb. A fix kések sérülényekenyebbek akkor amikor a zúzó pl. tuskóhoz ér.

A fenti gépek mellett a Seppi több, mint 60 típust gyárt, minden szár- és nyesedékzúzási, és erdészeti munkára fejleszt, gyárt, és kínál Önnek megfelelõ gépet. Részletekért, további információkért érdeklõdjön értékesítési munkatársainknál.