MENÜ

Hír-Mix

Oldalszám:
2014.02.25.

20 éves a Metripond Plus Kft.

A GOP-2.2.3-08-2008-0075 Elektronikus kereskedelmi rendszer bevezetése a Hat-Agro Kft-nél

A Kasz-Coop Derecske Zrt. standján kiállításra került a francia PICHON márkájú hígtrágyaszállító tartálykocsi

A metalwolf Kft. új, forgatás nélküli, vízmegõrzést segítõ talajmûvelõje az MW MK-3 mulcskultivátor

A Szegána Kft. standján büszkén mutatta be nagy Nagy Miklós ügyvezetõ a DAL-BO termékpalettáján most megjelent MaxiCut 600-t, a 3 tagú késes hengert

Egyedülálló vezérlõszelep-újdonság a homlokrakodók piacán

Hetet egy csapásra - cél a szoros együttmûködés a gazdákkal

„Kicsi a bors”

SIMEI, ENOVITIS

Új konstrukciójú magtisztító gép az Agrofém ’71 Kft. kínálatában

Új termék a hazai gyártótól

 

20 éves a Metripond Plus Kft.20 éves fennállását ünnepli a Metripond Plus Kft. A Metripond Mérleggyárban szerzett több évtizedes mérlegtechnikai tapasztalatot és szakértelmet felhasználva indult cégünk, melynek köszönhetõen mára a magyarországi mérlegpiac egyik meghatározó szereplõjévé nõtte ki magát- nyilatkozta lapunknak Molnár Sándor a cég ügyvezetõ igazgatója. Évi félmilliárd forintot meghaladó árbevételünket a közel 2000 üzleti partnerünk vásárlásai és szervizmunkái adják. A mérleggyártáson és forgalmazáson kívül nagy gondot fordítunk a mérlegtechnikai szolgáltatások (szerviz, kalibrálás) elvégzésére. A cég stabilitását tovább növeli kiegészítõ profilunk, melynek keretében zsákszájvarrógépet, szállítószalagot, varrócérnát gyártunk és forgalmazunk.

 
 

A GOP-2.2.3-08-2008-0075 Elektronikus kereskedelmi rendszer bevezetése a Hat-Agro Kft-nél

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A pályázati projekt célja egy átfogó, a jelenlegi legfejlettebb megoldásokat tartalmazó, komplett elektronikus kereskedelmi rendszer kifejlesztése a Hat-Agro Kft. számára, amivel az ügyfelekkel való interneten keresztüli kapcsolattartás, szorosabb és folyamatosabb kommunikációt tesz lehetõvé, a társaság termékeinek teljesítményérõl. A vevõk kiszolgálása és tájékoztatása gyorsabbá és egyszerûbbé vált.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 9 820 000 Ft.

www.hatagro.hu – webshop

 


 

 

A Kasz-Coop Derecske Zrt. standján kiállításra került a francia PICHON márkájú hígtrágyaszállító tartálykocsi

A PICHON márkát nemcsak a kiemelkedõ minõség, hanem a kedvezõ ár is jellemzi. Számos olyan mûszaki megoldás az alapfelszereltség része, ami más gyártóknál csak a feláras kiegészítõk között található. Széles a skála a mérettartományt illetõen, hiszen 3-30 köbméter térfogatú tartályok, valamint 1,2 és 3 tengelyes változatok szerepelnek a palettán. A vákuumszivattyús tartálykocsik között a PICHON különleges mûszaki megoldása a metszett tartály. A kerekeknél kialakított süllyesztés szélesebb gumik alkalmazását, alacsonyabb súlypontot és nagyobb stabilitást eredményez.

 


 

 

A metalwolf Kft. új, forgatás nélküli, vízmegõrzést segítõ talajmûvelõje az MW MK-3 mulcskultivátor

A 3 m munkaszélességû gépen elõl két sorba rendezett, laponként tárcsázott, gumirugós felfüggesztésû csipkés tárcsasor található. A 7 db 500 mm széles kultivátor kapák egymás mögött, két sorban helyezkednek el, ezt követi egy egyengetõ tárcsasor, s végül egy 550 mm átmérõjû tarajos hengerelemekkel szerelt tömörítõ henger. A kultivátoregységek között a 400/65-15,5 abroncsokkal szerelt futómû gondoskodik a szállításról és a mûvelési mélység szabályzásról. A 190-220 vonóerõ igényû gép búza-, repce-, napraforgó- és kukoricatarló mûvelésére, szármaradvány bedolgozására, mulcsvetéshez magágykészítésre használható, mindezt 25-35 cm munkamélységben.

 


 

 

A Szegána Kft. standján büszkén mutatta be nagy Nagy Miklós ügyvezetõ a DAL-BO termékpalettáján most megjelent MaxiCut 600-t, a 3 tagú késes hengert

Az új MaxiCut 600 5,8 m-es munkaszélességgel rendelkezik és többféle növényi maradvány aprítására használható, mint pl. napraforgó, kukorica, repce, zöldségek, dohány és gyapot. A MaxiCut 600 egy egyszerû, mégis nagy teljesítményû alternatívája a szárzúzónak és mulcsozónak. Nagy a területteljesítménye, ráadásul használatával költséget takaríthat meg a gazda, mivel alacsony a henger üzemeltetési költsége. Ideális kukoricaszár kezelésre, miután a termény már be lett takarítva.

 


 

 

Egyedülálló vezérlõszelep-újdonság a homlokrakodók piacánAz Alö Loader Control System vezérlõszelep bevezetése Magyarországon 2010. év második negyedévében várható- nyilatkozott Dér Attila a Dearland Kft. ügyvezetõje. A Deraland standján bemutatott egyedülálló vezérlõszelep kifejezetten a rakodómûködtetés igényeinek megfelelõen lett kialakítva Az átfolyás-optimalizált vezérlõ rendszer eddig soha nem tapasztalt érzetet és ellenõrzést biztosít a gépkezelõ számára minden rakodási mûvelet, akár maximális terhelés esetén is. Az új típusú vezérlõszelep lehetõvé teszi az állandó erõkifejtést és ellenõrzést a munka során a traktor hidraulika rendszerének adottságaitól függetlenül.

A mértékre szabott szeleptömb ráadásul energia-hatékony, üzemanyag-fogyasztás csökkentõ mûködtetést eredményez.


 

 

Hetet egy csapásra - cél a szoros együttmûködés a gazdákkalHét cég közremûködésével, tavasszal indul az a Road Show, mely az országot lefedve gépbemutató formájában hozza össze a gazdálkodót az eladásra kínált termékekkel, technológiákkal.

A gazdálkodás hét szakterületérõl elsõ kézbõl kaphatnak a gazdák információkat.

Az Austro Diesel a Massey Ferguson erõgépeket biztosítja, a Güttler Kft. a talajmûvelõ eszközöket , a Pöttinger a vetõgépeket, a Deraland Kft a traktor kiegészítõ berendezéseit., az AgroBio Hungary Kft. a talajbaktérium készítményeit, a Farmcenter Kft. ennek a hatékony kijuttatási technikáját biztosítja, valamint az Agrárin Kft. által a sorvezetõ eszközök bemutatására kerül majd sor.

A tavaly elkezdett rendezvénysorozat tapasztalatai azt mutatják, hogy a gazdák igénylik a törõdést, a párbeszédet, szeretik a gyakorlatban bemutatni, elmondani problémáikat, tapasztalataikat. Itt mikrofont kapnak a kezükbe, ezáltal egymást is segíthetik a gazdálkodás során felmerülõ problémák megoldására.Helyszínek:

2010. március 30. Szombathely Agro Alfa Kft.

2010. március 31. Szentlõrinc Velox-Ker Kft.

2010. április 1. Nyíregyháza Agroker Zrt.

2010. április 2. Makó Hanki Ker Kft.

 
 

 

„Kicsi a bors”Az Agritechnika után az Agro+Mashexpo-n is debütált a Weidemann ügyes kis gépe a T 4512 kompakt teleszkópos rakodógép. Hasznos és a gazdák által már régen várt kompakt kis gép befér az istállókba, szûk helyekre és a két méter alatti belmagasságú épületekbe. A T 4512 képes 4,5 méter magasra 1,2 tonnát megemelni. A jó ár-érték arányú gép minden bizonnyal sikeres lesz a magyar piacon is.

 


 

 

SIMEI, ENOVITIS
2009. november 24–28. között került megrendezésre a Milánói Rho Vásárközpontban a 23. SIMEI – Nemzetközi Borászati és Csomagolástechnikai kiállítással karöltve a 7. ENOVITIS – Nemzetközi Szõlészeti és Olajbogyó Termesztéstechnológiai kiállítás, ahova 51 545-en látogattak el.

A kiállítások fontos szerepet játszanak az olasz és nemzetközi piacokon, amit az is alátámaszt, hogy a rossz gazdasági helyzet ellenére a látogatók száma mindkét kiállításon emelkedett 2007-hez képest.

Az Agro Napló képgalériája a kiállításról: http://www.agronaplo.hu/kepgaleria/83  

 

 

 

Új konstrukciójú magtisztító gép az Agrofém ’71 Kft. kínálatában2010. évtõl új magtisztító gépként megkezdõdött az AGROS 60 gyártása és értékesítése az Agrofém ’71 Kft. részérõl. A gép legfõbb jellemzõje az egyszerû kezelés és beállítás, a rosták gyors cseréje, 4 rostasíkos rendszer, halk mûködés, a rosták tisztítása gumigolyós megoldással. Elõtisztítási teljesítmény búzánál 60 t/h, intenzív tisztítás 30 t/h. www.magtisztitogep.hu

 


 

 

Új termék a hazai gyártótólAz Optigép Kft. által tervezett és hosszú ideje gyártott NAS típusú napraforgó betakarító kombájn adapter család továbbfejlesztett változata PSM néven került a piacra. A PSM adapterek hidraulikus szárzúzó berendezéssel felszereltek, amely segítségével a NAS adapterek minden elõnyös tulajdonságának kihasználása (nagy munkasebesség, dõlt állomány betakaríthatósága) mellett egy menetben, kis többletenergia felhasználásával a learatott területen szárzúzást végez.