MENÜ

Optimális teljesítmény YaraVitaTM lombtrágyával

Oldalszám: 32
2014.02.19.

Több mint tápanyag – a nagyobb nyereség záloga

 

 

A YaraVitaTM termékek nem csupán tápanyagok. Olyan egyedileg formulázott mûtrágyák, melyek tervezésénél már az elsõ lépésben a növények egyedi igényeit tartottuk szem elõtt. A YaraVitaTM-t választva biztos lehet abban, hogy gyorsan és hatékonyan tudja pótolni a hiányzó tápanyagokat.YaraVitaTM lombtrágyák elõnyeiA YaraVitaTM lombtrágyák összetétele egyedülálló, a formulázás már az alapanyagok választásánál elkezdõdik, hiszen a növény és a felhasználási cél határozza meg, hogy milyen alapanyagból készüljön az adott lombtrágya. A termékek olyan segédanyagokat tartalmaznak, mint például nedvesítõ szerek, tapadást fokozó és felszívódást elõsegítõ anyagok, melyek nagyságrendileg megnövelik a lombtrágyák hatékonyságát a nem formulázott termékekhez képest. A formulázás másik hatalmas elõnye a rendkívül magas hatóanyag tartalom. Nem egy olyan termékünk van, amely például 700 g/l hatóanyagot tartalmaz. Nem mindegy, hogy egy-egy kezelés alkalmával néhány gramm, vagy esetleg néhány kiló mikroelemet juttat ki hektáronként.A YaraVitaTM lombtrágyák szinte minden növényvédõ szerrel keverhetõk, ami a felhasználást könnyebbé és biztonságosabbá teszik. Egyedülálló, több mint 40 000 keverési próba eredményeit tartalmazó www.tankmix.com internetes oldalon bárki meggyõzõdhet az adott szerkombináció keverhetõségérõl. (Keverési próba elvégzését a változó körülmények – kémhatás, hõmérséklet – ennek ellenére javasoljuk.)


 

Növényspecifikus összetételekYaraVitaTM GramitrelJavasolt kultúrák: kalászosok.Összetétel: 61 g/l nitrogén, 260 g/l magnézium, 50 g/l réz, 130 g/l mangán, 80 g/l cink.

Adag: 2–4 l/ha.Kijuttatási idõpontja: õsszel növényvédelmi kezelésekkel egy menetben, tavaszszal szárbaindulás végéig.YaraVitaTM Brassitrel
Javasolt kultúrák: repce, napraforgó.Összetétel: 8% bór, 7% mangán, 0,4% molibdén, 5% magnézium, 11,5% kénAdag: 3 kg/ha.Kijuttatási idõpontja: õsszel növényvédelmi kezelésekkel egy menetben, tavasszal sárgabimbós állapot végéig.

YaraVitaTM ZeatrelJavasolt kultúrák: kukorica.Összetétel: 430 g/l foszfor, 77 g/l kálium, 140 g/l cink.Adag: 3 l/ha.Kijuttatási idõpontja: 4–8 leveles állapot.

Egy tápelemet tartalmazó termékek:YaraVitaTM BortracÖsszetétel: 150 g/l bór.

Bórhiány megelõzésére, kezelésére.

Adag: 1 l/ha.YaraVitaTM MantracÖsszetétel: 500 g/l mangán.

Mangánhiány megelõzésére, kezelésére.

Adag: 1 l/ha.YaraVitaTM MagtracÖsszetétel: 500 g/l magnézium.

Magnéziumhiány megelõzésére, kezelésére.

Adag: 4 l/ha.YaraVitaTM CoptracÖsszetétel: 500 g/l réz.

Rézhiány megelõzésére, kezelésére.

Adag: 0,25–0,5 l/ha.YaraVitaTM ThiotracÖsszetétel: 200 g/l nitrogén, 300 g/l kén.

Kénhiány megelõzésére, kezelésére.

Adag: 3–5 l/ha.YaraVitaTM ZintracÖsszetétel: 700 g/l cink.

Cinkhiány megelõzésére, kezelésére.

Adag: 0,5–1 l/ha.YaraVitaTM Stopit
Összetétel: 160 g/l kalcium.

Kalciumhiány megelõzésére, kezelésére.

Adag: 5–7 l/ha. 

 

Miért érdemes a YaraVitaTM lombtrágya családot választani?– Egyedülálló, növényspecifikus és egy tápelemet tartalmazó összetételek.

– Folyékony kiszerelés, könnyû felhasználás.

– Rendkívül nagy hatóanyag-tartalom (150–700 g/l között).

– Alacsony hektárdózisok, alacsony hektárköltség

– Több hónapos tartamhatás

– Formulázás a nagyobb hatékonyságért (nedvesítõ szerek, ragasztóanyagok, felszívódást elõsegítõ anyagok…).

– Megbízható, állandó minõség.

– A legtöbb növényvédõ szerrel keverhetõ, így a technológiába könnyen beilleszthetõ.

Dr. Czinege Erik • szakmai vezetõ

[email protected]