MENÜ

Hír - Mix

Oldalszám:
2014.02.18.

A Timac AGRO favorizálja a starter mûtrágyázást
Bõvült a K&B Gépudvar termékpalettája
Délifarmer online Webáruház
Együtt a magyar minõségi tej elõállításért
Emlékezetes rendezvény a Csiba Kft. szervezésében
HARDI ültetvényes permetezés Technológiai Napok
Rinieri forgóboronás soraljmûvelõ
IX. Lemken Sajtónap

 

 

A Timac AGRO favorizálja a starter mûtrágyázástTudtuk meg Raj Pétertõl a cég marketing vezetõjétõl Enyingen, a Dekalb Innovációs Centrumok kísérlet beállításánál.

Az elhúzódó, hideg, csapadékos tél a korai vetéseknél problémát okozhat. A hideg stresszeli a növényt, így a kezdeti fejlõdése, növekedése lelassulhat. Ebben segít a mûtrágyánkban lévõ biostimulátor, amely a növény megerõsödésében, elsõsorban a gyökérfejlõdésben játszik nagy szerepet.

( Kapcsolódó anyag: Idén a vetésidõé a fõszerep )

 Bõvült a K&B Gépudvar termékpalettájaA K&B Gépudvar 2010. április 1-tõl megkezdte a kitûnõ ár-érték arányú McCormick traktorok forgalmazását, 35–230 LE tartományban kínálnak keskeny nyomtávú, univerzális és szántóföldi erõgépeket a gazdák számára. A termékpaletta már ez év februárjában bõvült a Weidemann rakodókkal. Továbbra is értékesítik a Vogel&Noot terméksorát, a Farmtech pótkocsikat, a Fella szálastakarmány-kezelõ gépeit, a Goldoni és AGT kistraktorokat és munkagépeiket, az MTZ traktorokat, a Forrás permetezõket, a Sasform gépeit, a TRACLIFT rakodókat, valamint a GAMBETTI, a MASCHIO és a GASPARDO gépcsaládok termékeit.

 Délifarmer online WebáruházA Déli-Farm Kft. megkezdte villanypásztorok, haszonállatok tartásához és tenyésztéséhez kapcsolódó eszközök online értékesítését, folyamatosan bõvülõ termékkínálattal.

www.delifarm.hu

 Együtt a magyar minõségi tej elõállításért
Az Alltech Hungary Kft. és a Holstein Genetika Kft. a közelmúltban bejelentette, hogy üzleti kapcsolatra lép egymással. Az együttmûködésük alapja az a közös cél, hogy a két amerikai háttérrel rendelkezõ, kiemelkedõ tudományos és kutatási eredményeket elért vállalat támogatni kívánja a minõségi tejtermelésre törekvõ magyarországi szarvasmarhatartókat.Az Alltech Dairy Advantage (ADA) termékcsalád három kihívására: 

- a tej minõségére, 

- a termékenységre, valamint 

- a sántaságra és pata problémákra kínál megoldást a szarvasmarhatartóknak.Az ADA termékcsalád magyarországi értékesítését ez év április közepétõl a Holstein Genetika Kft. látja el az ország számos megyéjében.

www.agronaplo.hu/termekinformaciok/290  

www.agronaplo.hu/termekinformaciok/293  

 Emlékezetes rendezvény a Csiba Kft. szervezésébenA legoptimistább várakozásokat is felülmúlta a Csiba Kft. április végén megrendezett házi vására. Aki az elõadásokat és a bemutatókat figyelemmel kísérte, számos hasznos információt kapott és komplett gyártástechnológiákat ismerhetett meg a megújuló energia kínálta lehetõségek kihasználásában.Részletes információ: http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/299 

 


 HARDI ültetvényes permetezés Technológiai NapokAz IKR Zrt., eleget téve az egyre fokozódó érdeklõdésnek, 2010-ben több helyszínen is bemutatta a HARDI ültetvényes permetezõgépeit. Borsod-Abaúj-Zemplén, Tolna és Zala megyében vehettek részt a látogatók a gyakorlati bemutatóval tarkított rendezvényeken, ahol az axiál, illetve radiál ventilátoros típusok is szerephez jutottak. Az elhúzódó vetési munkálatok ellenére is nagy létszámban jelentek meg érdeklõdõk a bemutatókon.

 

 

Rinieri forgóboronás soraljmûvelõAz Agrolánc Kft. villányi bemutatóján nagy sikert aratott az olasz Rinieri munkaeszköz-gyártó cég E-DUE elnevezésû, kétoldali soraljmûvelõje. Az automatikusan mûködõ gép különlegessége, hogy képes a teljes gerendelyt áthelyezni a traktorhoz képest – amennyiben a traktor a sorban eltérne a megfelelõ pozíciótól –, illetve a sortávolság csökkenése esetén – az ültetvény védelme érdekében – önmûködõen csökkenti a gerendely összehúzásával az eszköz szélességét. Ezáltal nagymértékben megkönnyíti a kezelõ munkáját, megóvja a területet, a területhatékonysága pedig kitûnõ.

 


 

 IX. Lemken SajtónapAz Agro Napló munkatársa a 20 különbözõ országból érkezett 113 újságíróval együtt vett részt a 2010 április 14-15-én megrendezett sajtótájékoztatón a Lemken Alpeni központjában.

A Lemken az elmúlt három évben egy 32 millió eurós beruházást hajtott végre. Ennek eredményeképp a gyárat modernizálták, termelékenységét 50%-kal növelték, terü-letét 5,5 hektárral kiterjesztették és 150 új munkahelyet teremtettek.

Szántóföldi bemutató keretében az újságírók láthatták a 2009-es Agritechikán bemutatott újdonságokat az: Albatros 9-et, a Compact-Solitair 9 KK-t és HD-t, a Jantar 12-t, a Juwel 8-at, a Kristall 9-et, a Karat 9-et és a Sirius 9-et.

Bõvebb információ: http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/305