MENÜ

Househam permetezõk

Oldalszám: 16
2014.02.17.

Ma már a világ szinte valamennyi gépgyártójának termékei megtalálhatók hazánkban is, s emiatt sokszor a választás sem egyszerû feladat.

 

 


A géprõl természetesen sok minden megállapítható a mûszaki adatok tanulmányozásával, szemrevételezéssel esetleg egy kipróbálással, de igazi arcát (üzemeltethetõségét, tényleges teljesítményét, megbízhatóságát, szerviz- és alkatrészigényét, élettartamát stb.) majd csak a valós üzemeltetés során, hosszabb idõ alatt tapasztalhatja meg a gazdája. Egy új termék megjelenése azonban egyáltalán nem hátrány, hiszen minden egyes újabb márka növeli a választási lehetõséget, s fokozza a piaci versenyt.

 

Különösen örömteli, ha ez az új gép, nem is annyira új – esetleg több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gyártója –, s ráadásul a hazai mezõgépipart erõsíti. Ilyen a most bemutatásra kerülõ Househam vegyszerezõ is, mely az idei évben jelent meg a VALKON Kft. kínálatában.

A Househam Sprayers Anglia egyik meghatározó vegyszerezõ gyártója. A Londontól kb. 150 km-re északra található leadenhami gyár vezetõ az önjáró gépek piacán, de meghatározó a jelentõsége a függesztett és vontatott szántóföldi permetezõgépek között is. A gépek egyes szerkezeti elemeit már hosszú évek óta Magyarországon gyártatják, s így kézenfekvõ volt, hogy a cég európai terjeszkedése során az itteni gyártóbázisra alapozva, hazánkban hozzák létre a Közép-Európát kiszolgáló központot.
A debrecenben létrejött Househam Kft. dinamikusan fejlõdõ, a hazai felhasználói igényeket kiemelten szem elõtt tartó, szántóföldi permetezõket fejlesztõ és gyártó cég, amely a 2008. év eleji megalakulása óta figyelemre méltó elismerést ért el a magyar, brit, ukrán és román piacokon. Számos kiállításon, mint pl. Bábolnai Gazdanapok, Agro+Mashexpo, Cereals Show (Anglia), Agrihort (Ukrajna) kerültek bemutatásra a Househam Kft. világszínvonalú minõséget képviselõ gépcsaládjai. Ezek magukban foglalják a 2000-2500-3000-4000 literes polietilén tartályokkal, és 18–32 méter széles acél szórókeretekkel szerelt vontatott, valamint a 600-800-1000-1200 literes polietilén tartályokkal és 12–24 méter széles acél szórókeretekkel szerelt függesztett szántóföldi permetezõgépeket. A gyár alaposan átgondolt fejlesztései során messzemenõen figyelembe veszi a piaci elvárásokat, és az országonkénti sajátosságokat számításba véve felhasználóbarát mûszaki megoldásokat, és a növénykultúráknak leginkább megfelelõ szerkezeti felépítéseket alkalmaz. A vevõk visszajelzései, konstruktív javaslatai és hasznos megjegyzései szintén fontos részét képezik a hazai termékfejlesztésnek.


Az „Air Ride” márkajellel
méltán népszerûvé vált, Nagy-Britanniában és számos egyéb európai országban évek óta sikeresen és hatékonyan teljesítõ, 2000–6000 literes tartályokkal és 18–36 méter széles keretekkel szerelt önjáró permetezõgépek továbbra is az anyacégnél, Angliában készülnek. A Househam Sprayers Ltd. szerelõsoráról 2009. június közepén gördült le az 1000. önjáró permetezõgép, amely teljesítmény önmagáért beszél.A Househam Kft. és a Househam Sprayers Ltd. által gyártott teljes gyártmányskála magyarországi forgalmazója a Valkon Kft. A már a tervezés során a hazai felhasználói igényekhez igazított, és debrecenben gyártott vontatott és függesztett gépek nem csak kiváló minõségükkel, hanem a – kategóriához mérten – kedvezõ árfekvésükkel is jeleskednek.

 A HOUSEHAM vegyszerezõket keresse a VALKON Kft. munkatársainál!