MENÜ

Az axiálos fiúk mindent megoldottak

Oldalszám: 17
2014.02.17.

Az Axiál Kft. 2002 óta rendezi meg az „Axiál Gépkezelõi Olimpiát” Magyarországon. A Manitou kezelõknek és a Gehl  (http://www.axial.hu/index.php?menu=3&ID=588) kompaktrakodók kezelõinek egymástól független, egyedi versenypályákon kellett rátermettségüket és szakértelmüket bizonyítaniuk 2010. június 4–5-én, Baján a VIII. Axiál Gépkezelõi Olimpián.

 

A pénteki szabadedzésen több mint száz versenyzõ próbálta ki a versenypályákat, hogy a szombati napon minél jobban teljesítsék a rájuk váró magas technikai szintû feladatokat. ûAz Agro Napló mezõgazdasági szakfolyóirat is meghívást kapott a rendezvényre. Az Olimpiát Pintér Zsolt ügyvezetõ nyitotta meg (A megnyitó hanganyaga a www.agronaplo.hu/hanganyagok/163 )

 


 

 

DíjazottakA VIII. Axiál Gépkezelõi Olimpia Manitou versenyszámának gyõztesei:I. helyezett: Soós Attila • Sebestyén Kft.

II. helyezett: Ifj. Izeli István • Izeli Kft.

III. helyezett: Csókási Gergõ • Csókási Lajos családi gazdasága

 


 

 

A VIII. Axiál Gépkezelõi Olimpia Gehl versenyszámának gyõztesei:I. helyezett: Gulyás Tibor • egyéni vállalkozó

II. helyezett: Csongrádi Antal • Tóth Erika e.v.

III. helyezett: Belencsi László • NYAK-ÉP Kft.Az ünnepélyes díjátadón a nyertesek stílusosan Manitou-k segítségével kialakított dobogókon vehették át nyereményeiket Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi és Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezetõktõl és Pintér Zsolt ügyvezetõtõl. http://www.axial.hu/index.php?menu=3&ID=581
A VIII. Gépkezelõi Olimpia Manitou és Gehl versenyszámok dobogósai még a verseny hevében „élve” díjaik átvétele utána következõket osztották meg az Agro Naplóval:Ifj. Izeli István • Izeli Kft., Tarján

Harmadik alkalommal indultam az olimpián. Az idei évi megmérettetésen igyekeztem, hogy a legjobb helyezést érjem el, de sajnos nem sikerült a dobogó legfelsõ fokára kerülni. A verseny és a feladatok jók voltak, igaz az utóbbiak – a korábbi évekhez képest – nekem egyszerûbbnek tûntek.

Csókási Gergõ • Csókási Lajos családi gazdasága, Szabadbattyán

Különösebb felkészülést nem igényelt a verseny, hiszen napi szinten kezelek egy 735-ös Manitou-t. Másodszor indultam a versenyen. Elsõ alkalommal egy harmadik helyezést sikerült elérnem. Az elképzelésemhez képest most sajnos rosszabbul alakult a verseny kimenetele. Elég volt egy karó kidöntése, hogy idén is „csak” a dobogó harmadik fokára állhattam. Jövõre is biztosan indulok. Ekkor már a cél az elsõ hely lesz!

Gulyás Tibor • egyéni vállalkozó, Kerekegyháza

Több, mint öt éve dolgozom hasonló Gehl kompakt rakodókkal baromfitelepi munkáknál. A verseny különösebb felkészülést nem igényelt, bár úgy gondolom, ha kezdõként valaki nekivág, nem biztos, hogy teljesíteni tud ilyen szintû feladatokat. Kell hozzá a gyakorlat! Ha jövõre megint megrendezésre kerül a Gépkezelõi Olimpia, akkor újból ott leszek.

Csongrádi Antal • Tóth Erika e.v.

Az esélytelenek nyugalmával indultam, elsõsorban szórakozás céljából. A feladatoknál nagyon ügyesnek kellett lenni, minden csak centimétereken múlott. Emellett még az idõvel is harcban álltam, hiszen haladni is kellett. Nagyon szépen köszönöm Harsányi Zsoltnak ezeket a napokat. Jövõre újra itt találkozunk!

Belencsi László • Nyak-Ép Kft., Hajdúnánás

Ez valami „csúcs” volt! Elõször nem is akartunk részt venni a rendezvényen, köszönhetõen az akkori idõjárási viszonyoknak… de végül nekivágtunk. Úgy mentünk Bajára, hogy nem is tudtuk mi vár ránk. Megmondom õszintén, megizzadtam.

A terep és a feladatok is nehezek voltak, de összességében minden jól alakult.

A VIII. Axiál Gépkezelõi Olimpián a hivatásos gépkezelõk mellett egyéb technikai sportágakban jeleskedõ versenyzõk is vezetõülésbe szálltak, hogy megmérkõzzenek egymással. Czollner Gyula, Szaller Zoltán, Võ Viktor, Márkus Tímea kalandjai a Gépkezelõi Olimpián: http://www.axial.hu/index.php?menu=3&ID=589

De a nézõk láthatták Erdõs Csaba streetfighter showját is: http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/streetfighter/erds-csaba-streetfighter-show-baja-20100605-69516

  A rendezvényrõl Mikola Zoltán készített fotókat: www.agronaplo.hu/kepgaleria/105  

„…az axiálos fiúk mindent megoldottak…”

Örömmel jelentjük, hogy ezt is sikerült!

http://www.axial.hu/index.php?menu=3&ID=582