MENÜ

Folyamatosan fejleszti gyártmányait az OPTIGÉP

Oldalszám: 13
2014.02.17.

Az OPTIGÉP Kft. a mezõgazdaság gépigényeit figyelembe vevõ fejlesztési munkájának eredményeként korszerû termékskálával áll megrendelõi szolgálatára. Kereskedelmi tevékenysége a saját fejlesztésû termékeikre terjed ki.

 

 

AJÁNLATUNK

NAS típusú napraforgó betakarító adapter család.

Immár 15 éve van piacon. Ismert a hazai és külpiacon az USA-tól Novoszibirszkig. Hatékonyan és minimális veszteséggel végezhetõ velük a napraforgó betakarítása. Hatsoros gépeink területteljesítménye 20 ha/nap. Széles választék: 

- Fix változat: 4–16 soros, 50; 55; 60; 70; 76,2 cm sortávú kivitelben; 

- Csukható változat: 6-8 soros, 76,2 cm sortávú kivitelben; 

- Szárzúzós változat: 6-8 soros, 76,2 cm-es sortávú kivitelben.

 

Adaptereink fém vagy mûanyag sorválasztókkal kaphatóak. Univerzálisan bármely típusú kombájnra adaptálhatóak. Az adapterek szabadalommal védett rázóasztalos megoldásúak, ami lehetõvé teszi az adapter alacsony építését, ezáltal a ledõlt vagy esetenként beteg napraforgó is nagyon kis veszteséggel betakarítható. Ebben segítenek a mozgatható, talajhoz állítható orrok is. A veszteségcsökkenés következtében már egy év alatt megtérülhet az adapter ára (6 soros gép esetén kb. 350 ha betakarítással). A veszteségcsökkenés a hektáronkénti 100–150 kg-ot is elérheti.

A szárzúzós változat biztosítja, hogy a talajmûvelés már közvetlenül a betakarítás után végezhetõ. A csukható változat a fenti elõnyökön túl gyors átállást tesz lehetõvé a területek között.

A folyamatos, tervszerû fejlesztés eredményeként a NAS változataként PSM névvel talajkövetõ szárzúzóval felszerelt napraforgó betakarító adaptert ajánlunk 6-8 soros 76,2 cm sortávolságú fix vázú kivitelben. Ezek az adapterek a NAS változatok minden elõnyével rendelkeznek és hatékony szárzúzást végeznek. Az alacsony építésû szárzúzó – a zúzási magasság hidraulikával állítható – alacsony, dõlt állományban is használható.

A PSM adapterek használatával a talajtaposási kár csökken és megtakarítható 

- a külön erõ- és munkaigény; 

- a külön menetben történõ szárzúzás munkaideje, költsége.

 

OptiCorn típusú kukorica betakarító adapter

Ezeket az adaptereket 4, 5, 6 és 8 soros, 70 és 76,2 cm sortávú, szárzúzós kivitelben gyártjuk és forgalmazzuk.

Az adapterek univerzálisan bármely ismert típusú kombájnra adaptálhatóak. Speciális törõhengerek biztosítják a hatékony szárlehúzást. A törõlécek központi vezérléssel állíthatók. A törõegységek soronként biztosítottak túlterhelés ellen. Igény szerint a zúzók egységenként kikapcsolhatók. A gépek fém és mûanyag burkolatos változatban rendelhetõk.

OPTI-RAK 150/M szemestermény felszedõ és rakodógép

Optimális választás nagy teljesítményû terményrakodáshoz. A gép traktorral üzemeltetett, amelylyel telepen belül is mozgatható, így könnyen, gyorsan lehet átállni az egyik rakodási helyrõl a másikra. A gép garat nélküli változata sík területen tárolt szemestermény felszedésére, szállító jármûre való rakodásra, szellõztetõ átrakodásra alkalmas. Rakodógarattal szerelt változata alkalmas a szemestermény szállítójármûrõl közvetlenül vagonba, silóba vagy tárolóba való rakodásra. 

- Teljesítményigény: 37 kW. 

- Rakodási teljesítmény búzából: 150 t/óra.

 

Ajánlatunk kiterjed a szántóföldi zöldségtermesztés gépeire is. Bakháthúzó gépeink 2 és 4 soros kivitelben készülnek. Sárgarépa, petrezselyem és hasonló gyökérnövények bakhátának készítésére, illetve burgonyaültetéshez bakhátkészítésre és töltögetésre alkalmasak. Szélesebb ágyás készítésére is használhatóak pl. dinnye, paprika, hagyma számára.

Az OPTIGÉP Kft. folyamatos fejlesztéssel ISO 9001 minõségügyi rendszerben biztosítja az általa gyártott gépek korszerû színvonalát.