MENÜ

A búza õszi alaptrágyázása

Oldalszám: 17
2014.02.10.

A tápanyag-ellátottság mindig is befolyásolta a termés mennyiségét, azonban a korszerû, intenzív növénytermesztés esetén ez a hatás a többszörösére nõtt. A nagy termõképességû, modern fajták fokozottan igényesek a termesztéstechnológiával szemben, és érzékenyen reagálnak a tápanyag-ellátottságra.

 

 

Az õszi búza alaptrágyázására feltétlenül komplex mûtrágya javasolt, annak érdekében, hogy biztosítsuk azt a nitrogén-, foszfor- és káliummennyiséget, ami a növények kezdeti fejlõdéséhez és a biztonságos átteleléshez feltétlenül szükséges. 
- Amennyiben a talaj foszforral kevésbé, káliummal viszont jól ellátott, LINZER MAX (18/25/0+2S+Zn) NP-mûtrágyánkat ajánljuk alaptrágyaként, különösen magas foszfortartalma, valamint az ideális N:P táparánya miatt. Tavaszi N-kiegészítéssel (LINZER NAC 27N), az adott termõhelyi potenciálnak megfelelõ optimális hozamot érhetünk el, különösen, ha a nitro-­gén:foszfor hatóanyag-arányt a búza számára optimális 2:1 arányra egészítjük ki. - A LINZER STAR-t (15/15/15+ 3S+Zn) fõleg a kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú talajokra ajánljuk, mivel harmonikus tápanyagarányt biztosít a növények számára. A LINZER WARE komplex mûtrágyák nagy elõnye, hogy ként és kalciumot is tartalmaznak, így amellett, hogy biztosítják a növények Ca-igényét, az õszi kénhiányos tünetek megjelenését is jelentõsen csökkentik. - Olyan talajokra, amelyek nitrogéntartalma megfelelõ, viszont jelentõs mennyiségû foszfor és kálium kijuttatása javasolt, ajánljuk az általunk forgalmazott PK-mûtrágyákat (PK 25/25, PK 20/30, PK 10/25), valamint a 6/12/18 összetételû NPK-mûtrágyát.

 

Kérdéseivel forduljon bizalommal értékesítõ kollégáinkhoz!Vári Rita • Linzer Agro Trade Hungary Kft. • www.linzerware.com