MENÜ

Újgenerációs STELA és LAW szárítók a Pannonagritól

Oldalszám: 53
2014.02.10.

Tisztelt leendõ szárítótulajdonos!
Bármely szárító forgalmazótól vásárol Ön komplett szárítótelepet, ezeknek az üzemeknek fõbb gépegységei általában megegyeznek, hiszen minden szárítótelep közel azonos részekbõl áll.

 

Ezek a részek a következõk: 
- GA – garatrédler, amely az elõtároló területrõl az elsõ felvonóba továbbítja a terményt és beadagolási sebessége általában frenkvenciaváltóval szabályozható; 

- SF1 – serleges felvonó, amely az elõtisztítót táplálja; 

- ET – elõtisztító, amely a nagyobb szennyezõket, a gyommagvakat és a por egy részét távolítja el a terményrõl; 

- SF2 – serleges felvonó, amely a szárítót táplálja, vagy a szárítót megkerülve kétfeléváltón keresztül az utótisztítóba továbbítja a terményt; 

- SZÁ – szárítóberendezés, amelyrõl késõbb írok részletesebben; 

- RÉ2 – láncos szállító, amely a száraz magot a szárítóból a hármas felvonóba továbbítja; 

- SF3 – serleges felvonó, amely az utótisztítót táplálja; 

- UT – utótisztító, amely a szárítás során leváló port és léhát, valamint a további felhasználásra szánt száraz tört szemet veszi ki a terménybõl; 

- SF4 – serleges felvonó, amely a tranzittartályt táplálja; 

- TR – tranzittartály, amely a száraz terményt elszállító gépkocsikat tölti meg.

A gabonaszárítók vonatkozásában elmondható, hogy a pályázatos értékesítési lehetõségek kiszolgálására immár több mint 30 szárítótípus forgalmazása történik Magyarországon.A mi viszonyainkhoz leginkább azok a gépek felelnek meg, amelyek saját hazájukban is hasonló feladatokat látnak el, mint Magyarországon, tehát univerzálisan használhatóak és minden terményféleséget hatékonyan képesek szárítani. Bírják az igénybevételt és a repce, gabona (esetenként) napraforgó, kukorica leszárítása során akár fél évet is képesek megállás nélkül üzemelni.

Több ilyen szárítótípus is van a magyar piacon és ezek közül a típusok közül mindenképpen vezetõ szerepet játszanak és a hosszú évek üzemi gyakorlata során tekintélyt vívtak ki maguknak a német gyártmányú STELA szárítóberendezések és a francia gyártmányú LAW szárítóberendezések.

A STELA és LAW szárítókról elmondható, hogy azok rendkívül robosztus kivitelûek. Saját hazájukban 30-40 éve mûködõ gépek is megbízhatóan szolgálják a termelõket. Ezekre a gépekre jellemzõ a kiváló munkaminõség és energiatakarékos mûködés.

Egyik erõsségük a szárítási folyamat automatikus vezérlése, amellyel kiváló minõségû, egyenletes nedvességtartalmú végterméket tudnak biztosítani üzemeltetõiknek.

 


 

 

A legtöbb fejlesztési javaslat a gyakorlatból érkezik. Fontos, hogy a forgalmazott szárítótípusoknak legyen egy olyan „gazdája”, aki az üzemeltetés mûszaki kiszolgálását felelõsen végzi, az üzemi tapasztalatokat összegyûjti, értékeli és azokat a szárítók gyártójához továbbítja. Így biztosítható a berendezések folyamatos fejlesztése és a szárítótelepek színvonalas mûszaki kiszolgálása.Ezt a feladatot teljesíti a Pannonagri Kft., amely immár több, mint 15 éve foglalkozik a STELA és LAW szárítótípusok, valamint kiszolgáló technológiáik értékesítésével és szervizelésével és ezen idõszak alatt több, mint 130 szárítótelepet hozott létre Magyarországon.Legyen Ön is a partnerünk, gyõzõdjön meg az általunk forgalmazott technika magas színvonaláról, szervizszolgáltatásunk megbízható mûködésérõl.
Pannonagri Kft. • 2890 Tata, Toldi M. u. 15/A • Tel.: 06-34/487-111

Fax: 06-34/487-222 • [email protected]www.pannonagri.hu