MENÜ

CLAAS sajtótájékoztató 2010

Oldalszám: 35
2014.02.10.

A CLAAS GmbH 2010. augusztus 3–4-én 10 országból közel 300 újságírót hívott meg – köztük az Agro Napló munkatársát – Harsewinkelbe, hogy bemutassa az új LEXION-t.

 

 

A sajtótájékoztatót Dr. Theo Freye, a CLAAS GmbH cégvezetés szóvivõje nyitotta meg. Elmondta, hogy hosszú távú befektetéseket hajtottak végre, hogy kiküszöböljék a gazdasági válság negatív tényezõit, és a jelenlegi tendenciák fényében optimistán tekint a jövõbe. További szakemberek részletesen beszéltek a cég termékpalettájáról, bemutatták a biomassza elõállításához szükséges kínálatukat. Végül, de nem utolsó sorban megismertették az új LEXION kialakításánál közrejátszó fontos technológiai lépcsõfokokat, melyet a gépbemutatón a gyakorlatban is megtekinthettünk.Két modellsorozatot fejlesztett ki a CLAAS a nemzetközi mezõgazdasági piacra. A 700-as LEXION (770-760-750-740) az ismert APS cséplõrendszerrel és a rotoros leválasztó rendszerrel (APS HYBRID) szerelt. A 600-as LEXION-ok (670-660-650-640-630-620) az APS és a 6, illetve 5 (630 és 620) ládás szalmarázóládával dolgoznak.

 


 

 

Az újítások a következõk: - Új, kényelmesebb vezetõfülke: a gépek legszembetûnõbb jellemzõje a XERION és a JAGUAR traktorokról már ismert vezetõfülkék. Az új modell az utas számára egy teljes értékû üléssel rendelkezik. - CEMOS – ( CLAAS Elektronisches Maschinen Optimierungs-System) CLAAS elektronikus gépoptimalizációs rendszer. - Teljesen új elektronikai rendszer: kibõvített fedélzeti CEBIS információs rendszer. A színes monitoron áttekinthetõek az aktuális folyamatok, és majdnem minden szükséges adat és beállítás.

A TELEMATICS rendszer segítségével mindig adott a lehetõség, hogy interneten keresztül a gép minden fontosabb adatát lehívjuk. - APS HYBRID rendszer: a CLAAS összekötötte az APS cséplõrendszert az anyagáram elõgyorsításával és a ROTO PLUS leválasztó rendszert. - APS szalmarázóládás technológia: az APS cséplõrendszer gondoskodik arról, hogy a törekben csak 10%-os a magmennyiség. 90%-át a magoknak már az APS kiválasztja. - 40 km/h sebességû, teljesen rugózott TERRA TRAC gumihevederes járószerkezet.- Új MICHELIN IF UltraFlex gumiabroncs. - Alacsony üzemanyag-felhasználás az új hajtásnak köszönhetõen: a közúti közlekedésnél a motor fordulatszáma az erõszükséglettõl függõen szabályozódik, így mindig csak annyi üzemanyagot használ fel, amennyire valóban szükség van. - Korszerû külsõ megjelenés. - Még nagyobb választék a felszerelhetõ adapterek terén.A CLAAS kizárólagos magyarországi forgalmazója az Axiál Kft.Bõvebb információt talál a http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/390  oldalon.–a.n.–