MENÜ

Hír-Mix

Oldalszám:
2014.02.10.

I. Szántóföldi szezonnyitó - Fókuszban a változások
A 10 éves partnerségi viszonynak az Axiál Kft. és a CLAAS között a két cég hasonló filozófiája az együttmûködés alapja.
Az OTP Bank kiemelt projektje
„Kapcsolódjon ki! brojler táp” akció
Magasabbra tettük a mércét
Segítség az árvízkárosultaknak
Továbbfejlesztett Damman önjáró permetezõ
Újra itt a Steyr

 

I. Szántóföldi szezonnyitó - Fókuszban a változásokMeghívott vendégként vett részt az Agro Napló a Baki Agrocentrum Kft. fenti címmel szervezett szántóföldi szezonnyitó rendezvényén. A szeptemberi program helyszínén, a cég baki központi telephelyén Balogh Rudolf ügyvezetõ igazgató beszélt vállalkozásukról, terveikrõl. A mintegy 300 fõnyi partnerük mellett 28 együttmûködõ cég állt az érdeklõdõk rendelkezésére fajta-ajánlatokkal.A szakmai elõadók sorát neves elõadók képviselték:

Dr. Kardeván Endre államtitkár (VM) „Új irány a magyar agrárstratégiában”, Pótsa Zsófia fõtitkár (Gabonaszövetség) „Meddig szárnyalhat a gabonapiac?”, Pájtli Péter olajnövény piaci szakértõ (AKI) „Mi áll az olajos növények drasztikus áremelkedésének hátterében?” és Dr. Birkás Márta egyetemi tanár (SZIE) „Változik az éghajlat, változik az agrotechnika (A talajok õszi „gyógyítása”)” címmel tartottak elõadást.

A 2011-es év makrogazdasági várakozásairól Kovács Má­tyás elemzõ (Raiffeisen Bank) szólt.Kukorica fajtabemutató zárta a „Magasabbra tettük a mércét” szlogent magáénak valló Baki Agrocentrum szakmai napját.Bõvebb információ és képgaléria

 

 

A 10 éves partnerségi viszonynak az Axiál Kft. és a CLAAS között a két cég hasonló filozófiája az együttmûködés alapja.Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos ügyvezetõje október 7-én a Vajdahunyadvárában rendezett sajtótájékoztatón – ahol az Agro Napló is jelen volt – elmondta, hogy már az ünnepséget tervezték, amikor figyelmüket a katasztrófák irá nyába fordították: tavaszi áradás, belvíz, második árvíz, jégverés, majd a további esõzések. A két cég tulajdonosai a hazai katasztrófák nyomán úgy döntöttek, hogy a 10 éves együttmûködés megünneplésére szánt 14 500 000 Ft-nyi összeget az árvíz során károsult BAZ megyei öt óvoda (Kovácsvágás, Hollóháza, Szögliget, Vadna és Szikszó) helyráállításhoz való hozzájárulásra fordítják.

 


 

Lothar Kriszun, a CLAAS igazgatótanács tagja, a CLAAS csoport értékesítési vezetõje hozzátette: „a CLAAS is ápolja azt a nemes hagyományt, hogy a vészhelyzetekben kárt szenvedett embereket támogatja. Számukra nagy megtiszteltetés, hogy az Axiállal közösen a Magyarországon kárt szenvedett embereknek támogatást tudunk nyújtani és reméljük, hogy a tervezett intézkedések az érintett régiók mielõbbi javulásához vezetnek.” További információ

 

 

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.„Kapcsolódjon ki! brojler táp” akció nyerteseinek névsora a www.btakipar.hu honlapon találhatók. A nyereményeket személyesen juttatja ela cég a szerencséseknek.

 

 

Az OTP Bank kiemelt projektként kezeli az agrárium területén a jelenlegi hiteltermékek korszerûsítését, új hiteltermékek kidolgozását, valamint a termõföld jelzáloghitelezés kiterjesztésével nagy jelentõséget tulajdonít a mezõgazdasági tõkebevonás mértékének növelhetõségére. 

www.agronaplo.hu/termekinformaciok/427

 

 

Magasabbra tettük a mércét2010. szeptember 27., Bak – Az idõjárási anomáliákhoz, a terményárak és devizaárfolyamok hektikus ingadozásaihoz, a gazdasági és politikai környezet változásaihoz való nagyfokú alkalmazkodás létkérdés a mezõgazdasági vállalkozások számára. A fenti téma köré szervezõdött a zala megyei központú Baki Agrocentrum Kft. mintegy 300 fõ részvételével lezajlott hagyományteremtõ rendezvénye, az I. Szántóföldi Szezonnyitó.Balogh Rudolfot, a cég ügyvezetõjét kérdeztük:

Miként reagál a Baki Agrocentrum Kft. a kihívásokra?

Elsõsorban szolgáltatásaink fejlesztésével és bõvítésével. Mindezt természetesen a múltban szerzett értékek, emberi és szakmai kapcsolatok továbbvitelével fejlesztjük. Továbbá a partnerek igényeihez történõ alkalmazkodás érdekében a jövõben a szántóföldi növénytermesztõk szakmai centrumaként szándékozunk tovább mûködni, és ezt fejezi ki a vállalat új arculata, szlogenje is.

 


 Mivel áll a cégük a termelõk rendelkezésére?

A Baki Agrocentrum Kft. integrátorként jelentõs kukorica, repce és gabonatermelést finanszíroz a régióban. A fõ tevékenységi körünkbe tartozó mûtrágya, növényvédõ szer, vetõmag forgalmazáshoz kapcsolódóan a cégünk szakemberei a gazdálkodó igényeire szabott technológiák kidolgozásával támogatják a hatékonyabb termelést. A terménykereskedelmi üzletágunk széles körû nemzetközi kapcsolatai, illetve az akkreditált gabonalaboratóriumunk lehetõvé teszik, hogy a legoptimálisabb terményértékesítési lehetõségeket biztosítsuk termelõ partnereink számára. A szántóföldi növénytermesztõk szakmai centrumaként az aktuális agronómiai, gazdasági és piaci információkat rendszeresen szervezett agrárfórumok, gazdaestek, fajtabemutatók keretében osztjuk meg partnereinkkel. Idén õsztõl ezek a szakmai információk a www.baki-agrocentrum.hu weboldalon is elérhetõvé vállnak.
 

 

 

Segítség az árvízkárosultaknakA magyar Állategészségügy és Élelmiszer-ellenõrzõ Szolgálat dolgozói és a határon túli Kovászna megye szakemberei június 4-én gyûjtésbe kezdtek: felszólították az agrár-közigazgatásban dolgozókat, hogy amennyiben lehetõségük van rá, egynapi munkabérükkel járuljanak hozzá az árvízkárosultak megsegítéséhez. A Foodlawment Egyesület ehhez a kezdeményezéshez csatlakozva a rendezvényének tiszta bevételét ajánlotta fel a BAZ megye kárt szenvedett állattartóinak. Az öszszefogás eredményeként közel 4 millió forint gyûlt össze. A támogatásban részesült állattartók nevei, akiknek a Zsigmond Kft. szakmai segítséget és információt nyújtva az Agro Napló mezõgazdasági szakfolyóiratot eljuttatja, itt olvashatóak 

Továbbfejlesztett Damman önjáró permetezõHighlander” bemutatót tartott a közelmúltban Oszkón a Starcz Kft. a Dammann GmbH magyarországi képviselõje. Az önjáró permetezõ, továbbfejlesztett változatát Balázs István helyi vállalkozó telephelyén, illetve a közeli szántóföldön nézhették meg az érdeklõdõk.

A Dammann DT 2000H Plus típusú gépen mindazon újdonságok láthatók voltak, amiért a gyártó az elmúlt év õszén ezüstérmet kapott Hannoverben a tavalyi Agrotechnika kiállításon.A permetezõ többek között automatikusan szintezi magát, a gépen újdonság az új bekeverõ központ, amellyel a keverés sokkal gyorsabb. A permetlétartályban pedig egy új kialakítású rotoros keverõ, és egyben kimosó egység található. A gép megrendelhetõ fúvókánkénti LED világítással, és újdonság a GPS vezérlésû fúvókánkénti szakaszolás is.
 

 

 

 

Újra itt a Steyr
Az Ausztriában
rendkívül népszerû, csúcskategóriás Steyr traktormárka magyarországi „újraindítását” jelentette be a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon rendezett sajtótájékoztatón az Agroland 97 Kft.Az elsõsorban a kisebb és a közepes méretû gazdaságoknak szánt, 80–230 lóerõ teljesítményû erõgépek az agrárvállalkozások mellett hazájukban keresettek még az erdészetekben és kommunális célokra is.Magyarországon szintén az említett három területen szeretnénk leginkább újra értékesíteni a Steyr traktorokat – mondta Czinege István, az Agroland 97 Kft. ügyvezetõ igazgatója a sajtóértekezleten. Hozzátette: az Agroland 97 Kft. emellett a francia Kuhn cég munkagépeinek importjával is foglalkozik, és ezen a területen jelentõs fejlõdés figyelhetõ meg.