MENÜ

Bemutatkozik a Great Plains

Oldalszám: 43
2014.02.10.

A Great Plains Manufacturing Inc., az Egyesült Államok egyik legnagyobb mezõgazdasági gépgyártó óriása új európai viszonteladóinak mutatta be legújabb technológiáit egy 3 napos dealer-találkozó keretében a svájci Orbe kisváros mellett.

 


 

A Great Plains név és termékeinek kiváló minõsége – Svájcon kívül – már régóta ismert Európa keleti felén, mivel már több éve folyamatosan bõvülõ piaci részesedéssel vannak jelen Bulgáriában, Ukrajnában, Csehországban, Oroszországban, valamint a balti államokban is. További európai piacok meghódításának további fontos állomása volt, hogy a Great Plains 2010 tavaszán 100%-ban megvásárolta a nagymúltú brit gépgyártót, a Simba International-t, annak teljes tervezõmérnök, agronómus és kereskedelmi szakembergárdájával együtt, és jelenleg már felállították azt a közös amerikai és angol fejlesztõcsapatot, mely az elkövetkezendõ élvonalbeli talajmûvelõ és vetõgépeit fejlesztik, az európai vevõi igényeknek megfelelõen.

 


 

 A rendezvény házigazdája, a Great Plains svájci viszonteladója, az Alphatech volt, melynek képviselõje, Thomas Recher, a rendezvény megnyitója alkalmából a megjelenteknek felvázolta a cég profilját, és rövid történetét, melyben a Great Plains-szel az utóbbi 12 évben elért eredményeiket és sikeres együttmûködésüket ismertették. A bemutatkozást követõ 2 napban a megjelent viszonteladók (Kragmann A/S – Dánia, Bonnel SA – Franciaország, Valkon 2007 Kft. – Magyarország) ill. a brit Simba International szakemberei a szántóföldön, mûködés közben tanulmányozhatták a Great Plains legújabb, az európai piaci igényeknek (pl. 3 m szállítási szélesség) megfelelõen kialakított vetõ- és talajmûvelõ gépeit. A bemutatott gépek: Spartan 607HD ill. 907HD pneumatikus, hidraulikusan 3 m munkaszélességre csukható gabonavetõgépek, NTA1300 4 m-es merev vetõgép, a Yield-Pro ikersoros kukoricavetõgép (ezt megelõzõen egy frissen betakarított kukoricatáblán a kelési képet és gyökérfejlõdést tanulmányozva), Sub-soiler 1300 altalajlazító, Discovator 8361 6 m-es tárcsás-kapás szántóföldi kultivátor, és végül a Turbo-Chisel kombinált tárcsás lazítót.

 


 

 

Az eseményen résztvevõ a hivatalos magyarországi viszonteladó Valkon 2007 Kft. – mely ugyancsak olyan kiváló termékek kizárólagos magyarországi forgalmazója, mint a Valtra, Krone, Samson, Regent, – ügyvezetõje, Kecskeméti Sándor így emlékszik a bemutatón tapasztaltakra:„A bemutató rendkívül meggyûzõ volt. A bemutatott gépekben a Great Plains talajmûvelésben, és vetéstechnológiában szerzett széles körû tapasztalata megmutatkozik. A gépész szemmel is szép gépek – anyagminõségek, anyagvastagság, szép varratok, jó minõségû festés – jelzi számunkra, hogy a gépek a legmodernebb gyártósoron, 21. századi technológiával készültek. A szakmai tapasztalat és a kiváló gyártástechnológia révén a Great Plains a magyar gazdáknak is tartósan jól használható eszközöket tud kínálni.”

 


 

Vörös Bálint

termékmenedzser