MENÜ

Az Ön tudásához a Penda biztosítja a gépeket!

Oldalszám: 56-57
2014.02.07.

Az 1994-ben alapított, tisztán magyar tulajdonban lévõ PENDA Kft. megalakulása óta a termelõeszköz forgalmazók és felhasználók igényeinek kielégítésére törekszik. Az elsõsorban olasz importból származó termékeikre a hazai piacon képviselt gyártók zöménél kizárólagos forgalmazási joggal bírnak. Budapesti telephelyükön, valamint szerzõdéses partnereiknél – Kecskeméten, Kiskunmajsán és Békéscsabán – raktározzák és több mint 60 viszonteladó partnerükön keresztül értékesítik áruikat.

 


 

A siker a jó gépválasztással kezdõdikHazánkat az utóbbi idõben sújtó természeti katasztrófák, belvizek és áradások, vagy akár a vörösiszap ömlés új és újabb, olykor váratlan feladatok elé állítják a gazdálkodókat is, ahogy az aszályosodó esztendõk kihívásai is hosszabb távú tervezést igényelnek.Jó segítség ehhez a Penda Kft. kínálata.A vállalkozás termékskálája kialakításánál és fejlesztésénél arra törekszik, hogy egy-egy tevékenységi körben teljes technológiai gépsort kínáljon a felhasználóknak. A speciális gazdasági és környezeti tényezõk figyelembe vételével szolgálják ki a hazai igényeket korszerû, jó minõségû, hatékonyan üzemeltethetõ, a biztonsági követelményeknek maximálisan megfelelõ gépekkel, illetve szervizháttérrel és alkatrész utánpótlással.Termékeik széles skálájából ízelítõül megismertetjük olvasóinkkal az alábbi gépcsoportokat, technológiákat. A kínálatuk legalább olyan sokrétû, mint a felhasználói igények, célok és elvárások.A Dieci teleszkópos rakodók bõséges típusválasztéka lehetõvé teszi az adott felhasználási területnek legmegfelelõbb gép kiválasztásával a sokoldalú és hatékony munkavégzést. Az 52–144 kW teljesítményû motorokkal készülõ rakodók emelõkapacitása 2,6–7 tonnáig, emelési magasságuk 6–25 méterig terjed. A biztonságos üzemeltetéshez minden korszerû védelmi berendezést tartalmaznak, a kontrollgombos vezérléstõl, az automatikus túlterhelés gátlón át, a hosszirányú borulás elleni védelemig. Mezõgazdasági, építõipari, kommunális illetve fenntartási munkáknál, extrém körülmények között is használhatók.

 


 


 

 

A Zaffrani terményszárítók gazdaságosan alkalmazhatók a gabonafélék és egyéb szemes termények felesleges nedvességtartalmának kíméletes eltávolítására. Automatizált vezérlésük lehetõvé teszi a szárítási hõfok pontos szabályozhatóságát, így a vetõmagvak szárítását is. Teljesítmény választékuk 45–180 t/24h, – gázolaj, földgáz illetve PB gáz fûtõanyaggal is üzemeltethetõk. Meghajtásuk erõgéprõl kardántengellyel, vagy elektromos hálózatról (380V) is történhet.

 


 

 A török Yagmur gyár AGRIFARM kistraktorai gazdag alapfelszereltséggel állnak a felhasználók rendelkezésére. Ezek a következõk: II. kategóriás 3 pontos csatlakozás, erõ- és helyzetszabályzós hidraulika ­rendszer 1+1 pár gyors-­­csatlakozóval, valamint 3-szor 4 sebességes mechanikus sebességváltó szinkronizált irányváltóval, külön kapcsolható 540/1000/járókerék arányos TLT, változtatható nyomtávszélesség, állítható magasságú hátsó és elsõ vonóhorog, frontsúlytartó és 4-szer 28 kg frontsúly, hátsó munkalámpa és sárga forgólámpa. Igény szerint fülkés kivitelben is rendelhetõk.

 


 

 A Mara tereprendezõk bármilyen típusú talajon alkalmasak a hatékony munkavégzésre. Minden, az adott típusnak megfelelõ teljesítménnyel bíró, vontatószerkezettel és TLT-vel rendelkezõ erõgéphez csatlakoztathatók, nem kell alkalmazni más jelentõsen drágább önjáró földmunkagépet, mivel a tereprendezõ akár 100 méteres távolságra is át tudja helyezni az anyagot. Mezõgazdasági alkalmazása kiváló lehetõségeket jelent – elõnye többek között az öntözõvíz-megtakarítás a talaj egyenletessége miatt, 15–20 százalékkal kevesebb vetõmagmennyiség a kisebb szemveszteség miatt, kevesebb trágyamennyiség, kisebb mennyiségû gyomirtó, nem utolsó sorban a 15–20 százalékos termésnövekedés. A sima talajfelszínen a víz egyenletesen oszlik el, tehát kisebb költséggel nagyobb termés érhetõ el.

 


 


 

 Az Emy Elenfer által gyártott lézervezérléssel kiegészíthetõ ID dréncsõ-fektetõ berendezések elsõsorban a perforált dréncsõ fektetésére ajánlottak, de altalajlazítóként is kiválóan használhatók. A megfelelõ mélységbe fektetett dréncsõ szolgál a vízkapacitáson felüli felesleges talajnedvesség elszállítására, illetve ellentétes irányban az altalaj öntözésének, vízpótlásának ellátására. A maximális fektetési mélység 1,3 m, ahol a dréncsõvel meliorált területen a talajcsövek a felesleges vizet összegyûjtik, és egy csatornába vezetik le, míg száraz, vízhiányos periódusban a tábla széli öntözõcsatornából a talajcsöveken keresztül öntözõvíz juttatható az altalajba, növelve ezzel a gyökérzóna nedvességtartalmát.

 


 

 

A Fissore, Greco és P.MORO árokásók új árkok nyitására, valamint korábban készített árkok tisztítására, karbantartására alkalmazhatók. A típusnak megfelelõ teljesítményû traktorok hátsó 3-pont függesztésére csatlakoztathatók – a megfelelõ munkavégzéshez javasolt munka közbeni haladási sebesség 400–1100 m/h. Egy- és két marókerekes, valamint oldalirányban elmozgatható kivitelben készülnek több nagyságban. Így többféle árok profilméret érhetõ el, a legkülönfélébb talajtípusokon, még a legkötöttebb, túlnedvesedett vagy vegetációval dúsan borított területeken is.