MENÜ

PRIMUS SEED - Lépéselõnyben a SAATEN-UNION újgenerációs kukoricahibridjeivel!

Oldalszám: 23
2014.02.07.

Az elmúlt évek idõjárási anomáliáinak erõsödése valamint a talajaink tápanyag-ellátottságának és általános kultúrállapotának helyzete sok esetben nem teszi lehetõvé, hogy a növények genetikai potenciáljukat megközelítõ termést érjenek el.

 

 

Egyre gyakrabban kénytelen így a kukorica is stresszes idõszakok sorozatát túlélni egy vegetációs ciklusban: legyen az extrém hõség vagy hideg, csapadékhiány, levegõtlen talajszerkezet, makro- vagy mikroelemek hiánya, a rovarok vagy gombabetegségek által kiváltott kártétel vagy a növényvédõ szerek okozta mellékhatások, hogy csak néhányat említsünk. Sok-sok olyan tényezõ, amelyeket a növénytermesztõk csak korlátozottan tudnak ellensúlyozni.

A SAATEN-UNION az elmúlt években olyan természetes eredetû, bioaktív anyagok fejlesztésére fordított komoly erõforrásokat, amelyeket a vetõmagon alkalmazva sikeresen csökkenthetõk a növényeket érõ kedvezõtlen hatások következményei, azaz nem optimális körülmények között is magasabb termés, nagyobb termésbiztonság és magasabb jövedelem válik elérhetõvé.

 


 

 

A PRIMUS SEED márkajelzés bevezetésével célunk, hogy még fokozottabban kihasználjuk újgenerációs hibridjeink magas genetikai potenciálját, fokozzuk a kelés gyorsaságát és homogenitását, a kezdeti fejlõdés dinamikáját, a fiatal növények levélfelületének növekedését. A fenti elõnyök biokémiai alapja a talajban található – a növények számára sokszor felvehetetlen állapotú – tápanyagok hatékonyabb mineralizációja és hasznosulása: 

- a csírázás folyamata felgyorsul, a szántóföldi kelés aránya javul, 

- a gyökerek tápanyag-felvételi kapacitása emelkedik, erõteljesebb gyökérfejlõdés, 

- erõteljesebb, dinamikusabb kezdeti fejlõdés, 

- javul a növények fotoszintézise, vitalitása, 

- csökkenti a környezeti stresszhatások negatív következményeit, 

- összességében magasabb terméshozamok realizálódnak.

 


 

 


 

 

A SAATEN-UNION az elmúlt években több hibriden és kísérleti helyszínen tesztelte ezen biokatív hatóanyagok hatásait. Az eddigi egyértelmûen pozitív tapasztalatok alapján 2011-ben folytatódik alkalmazásuk a SUFAVOR (FAO 360), a SURREAL (FAO 370), a SUPERBIA (FAO 450), a SUMBRA (FAO 480), a SUAREZ (FAO 350) és a SUMER (FAO 340) újgenerációs hibridek esetében PRIMUS SEED márkajelzéssel.