MENÜ

Az Ön tudásához a Penda biztosítja a gépeket!

Oldalszám: 72-73
2014.02.06.

Az 1994-ben alapított, tisztán magyar tulajdonban lévõ Penda Kft. megalakulása óta a termelõeszköz forgalmazók és felhasználók igényeinek kielégítésére törekszik. Az elsõsorban olasz importból származó termékeikre a hazai piacon képviselt gyártók zöménél kizárólagos forgalmazási joggal bírnak. Budapesti telephelyükön, valamint szerzõdéses partnereiknél – Kecskeméten, Kiskunmajsán és Békéscsabán – raktározzák és több mint 60 viszonteladó partnerükön keresztül értékesítik áruikat.

 

 


 

A siker a jó gépválasztással kezdõdikAz utóbbi idõben a hazánkat sújtó természeti katasztrófák – belvizek és áradások, vagy akár a vörösiszap-ömlés – új és újabb, olykor váratlan feladatok elé állítják a gazdálkodókat is, ahogy az aszályosodó esztendõk kihívásai is perspektivikus tervezést igényelnek.A Penda Kft. kínálata jó segítségül szolgál, a vállalkozás ugyanis termékskálája kialakításánál és fejlesztésénél egy-egy tevékenységi körben teljes technológiai gépsort kínál a felhasználóknak. A speciális gazdasági és környezeti tényezõk figyelembe vételével szolgálják ki a hazai igényeket korszerû, jó minõségû, hatékonyan üzemeltethetõ, a biztonsági követelményeknek maximálisan megfelelõ gépekkel illetve szervizháttérrel és alkatrész-utánpótlással.Termékeik széles skálájából januári számunkban a speciális, a talaj vízháztartásának szabályzására is jól használható tereprendezõ, dréncsõ-fektetõ és árokásó gépekkel ismertettük meg olvasóinkat. Mostani számunkban a szántás, vetés, növényápolás gépesítéséhez szolgálunk néhány ötlettel.

A Dieci teleszkópos rakodók bõséges típusválasztéka lehetõvé teszi az adott felhasználási területnek legmegfelelõbb gép kiválasztásával a sokoldalú és hatékony munkavégzést. Az 52–144 kW teljesítményû motorokkal készülõ rakodók emelõkapacitása 2,6–7 tonnáig, emelési magasságuk 6–25 méterig terjed. A biztonságos üzemeltetéshez minden korszerû védelmi berendezést tartalmaznak, a kontrollgombos vezérléstõl az automatikus túlterhelés- gátlón át, a hosszirányú borulás elleni védelemig. Mezõgazdasági, építõipari, kommunális illetve fenntartási munkáknál, extrém körülmények között is használhatók.

 
A DIECI teleszkópos rakodók nagy teljesítmény- és méretválasztékban állnak a felhasználók rendelkezésére. Munkaeszköz-kínálatuk mind a mezõgazdasági, mind az ipari felhasználók igényeit kielégíti

 


 

 

A Zaffrani terményszárítók gazdaságosan alkalmazhatók a gabonafélék és egyéb szemes termények felesleges nedvességtartalmának kíméletes eltávolítására. Automatizált vezérlésük lehetõvé teszi a szárítási hõfok pontos szabályozhatóságát, így a vetõmagvak szárítását is. Teljesítmény-választékuk 45–180 t/24h, – gázolaj, földgáz illetve PB gáz fûtõanyaggal is üzemeltethetõk. Meghajtásuk erõgéprõl kardántengellyel, vagy elektromos hálózatról (380V) is történhet.

 
A ZAFFRANI mobil szemestermény-szárítók széles méretválasztékban, több féle hajtási és fûtési móddal rendelhetõk. Kiemelkedõen jó minõségû és kíméletes szárítás jellemzi ezeket a berendezéseket

 A török Yagmur gyár AGRIFARM kistraktorai gazdag alapfelszereltséggel állnak a felhasználók rendelkezésére. Ezek a következõk: II. kategóriás 3 pontos csatlakozás, erõ- és helyzetszabályzós hidraulika ­rendszer 1+1 pár gyors-­­csatlakozóval, valamint 3-szor 4-sebességes mechanikus sebességváltó szinkronizált irányváltóval, külön kapcsolható 540/1000/járókerék-arányos TLT, változtatható nyomtávszélesség, állítható magasságú hátsó és elsõ vonóhorog, frontsúlytartó és 4-szer 28 kg frontsúly, hátsó munkalámpa és sárga forgólámpa. Igény szerint fülkés kivitelben is rendelhetõk.

 


 

 

A tökéletes választás lehetõségét kínáljuk

A PIETRO MORO cég EUROPA váltvaforgató eke szériájából a kisebb és nagyobb területen gazdálkodók is igényeiknek megfelelõen választhatnak. Az EUROPA ekék kiválóan alkalmasak a nehéz, kötött talajokon elvégzendõ munkákhoz is. Kialakításuk folytán öntisztítók – a hagyományostól ellentétes irányban történik az átfordításuk, így a felrakódott növényi részek szabadon leesnek. Az átfordítás hidraulikus munkahengerrel az erõgép fülkéjébõl végezhetõ, a munkahenger túlnyomás elleni védelemmel van ellátva.

 


 


 

 A FAZA gyár DE LUX kéttárcsás függesztett mûtrágyaszórói a közepes és nagyobb gazdaságok szántóföldi talajerõ-utánpótlásának eszközei. A gép két szórótányérján elhelyezett 3-3 db speciális repítõelem nagy szórásszélességet és egyenletes terítést biztosít. A két szabályzókar külön-külön nyitható és zárható, illetve 21-21 fokozatban rögzíthetõ a kiszórandó mennyiség beállítására. Kisebb szórásszélességhez eltérõ méretû repítõelemek igény szerint rendelhetõk. A DE LUX mûtrágyaszórók 1000 literes tartálya 1500, 1800 és 2000 literesre is bõvíthetõ. Ajánlott kiegészítõ a feltöltést könnyítõ darukar, illetve a vontatottá alakításhoz a CAR 30 szállítókocsi.

 


 

 Az AGRI WORK – EUROPA vetõgépcsalád tagjai egyaránt alkalmasak apró magvak és gabonamagvak jó minõségû és gazdaságos soros vetésére. Egyszerû szerkezeti felépítésük könnyû kezelhetõséget és nagy üzembiztonságot nyújt. Kialakításuk lehetõvé teszi a nagy haladási sebességgel történõ vetést, így nagyobb területeken is jól használhatók.A gépek külsõ kerekekkel készülnek, alapkivitelben hektárszámláló nélkül, az elektromos hektárszámláló felszerelési lehetõségének elõkészítésével. A HDK féltárcsás, a DDK duplatárcsás csoroszlyákkal van ellátva, a tárcsák dupla csapágyazásúak. A tárcsa alakja már önmagában is biztosítja a megfelelõ magtakarást, amit tökéletessé tesz az alapfelszereltségként járó, fellépõ ráccsal ellátott rugósfogú pálcás magtakaró. A hidraulikus váltású nyomjelzõ szerkezet és a mechanikus magszintjelzõ szintén az alapfelszereltséghez tartoznak.

 


 

 Az AGRIMASTER gyár több mint 25 éve készít szárzúzó gépeket. A megszerzett tapasztalatokra építkezõ, folyamatos fejlesztõmunka eredményeként kínálatuk felöleli a szántóföldi növénytermesztés, szõlõ- és gyümölcsültetvény-ápolás, rét- és legelõtisztítás, az erdészeti és a közterület fenntartási munkákra használható szárzúzókat. Léteznek gyûjtõtartályos, hátsó vagy frontfüggesztéses, karos külpontos és padkavágó, vagy akár a sövények és útmenti fasorok nyesésére alkalmas gépek.