MENÜ

Mustang Forte - erõsebb és gyorsabb a gyomirtásban

Oldalszám: 51
2014.02.07.

A Mustang Forte a gabonafélékben a magról kelõ- és évelõ kétszikû gyomok ellen felhasználható, nagy teljesítményû gyári kombináció, amely a versenytárs készítményeknél szélesebb gyomirtó spektrumú, gyorsabb hatású, és amely kombinált hatásmódja miatt megvéd a rezisztencia kialakulásától.

 

 

Az utóbbi évtizedekben hazánkban a gyomirtás egyik legkedveltebb hatóanyagai a szulfonil-ureák voltak. Nem minden termelõ van tisztában azzal, hogy hatásmódjukat tekintve a napraforgóban, szójában használt imidazolinon csoportba tartozó vegyületek – a szulfonil-ureákkal együtt – ugyancsak az ALS-gátló herbicidek közé tartoznak. Piackutatási eredmények szerint hazánkban évente közel 2 millió hektáron használnak ilyen típusú szereket a gabonafélék, a kukorica, a napraforgó, a cukorrépa és a szója gyomirtására. Az évek óta egyhangú és csupán egyetlen hatóanyagcsoportra alapozott gyomirtási gyakorlat magában hordozza azt a veszélyt, hogy könnyen kialakulhatnak a gyomnövények rezisztens biotípusai. (Európa néhány országában ez már most gondot okoz!) Éppen ezért szükséges a gyomirtási szokások megváltoztatása.

 


 

 A Mustang Forte hármas hatásmóddal rendelkezõ gyári kombináció. Felhasználását ott javasoljuk, ahol az egyoldalú szerhasználat miatt a rezisztencia kialakulásának nagy a kockázata: - ahol huzamosabb ideje szulfonil-urea típusú készítményeket használnak gabonafélék gyomirtására, - ahol a gabonát szulfonil-urea- vagy IMI-toleráns napraforgó (imazamox vagy tribenuron-metil gyomirtás) után vetették, vagy ahol a gabona után ilyen napraforgót kívánnak vetni, - ahol a vetésszerkezetben a termesztett kukoricában szulfonil-urea típusú készítményt használnak.

 


 

 

A Mustang Forte technikai adatai 

- Dózis

• 0,8 l/ha tavaszi vetésû gabonában

• 1 l/ha õszi vetésû gabonában, valamint mezei acat, ragadós galaj, õszi káposztarepce, vadkender, keleti szarkaláb, kék búzavirág, napraforgó árvakelés, piros árvacsalán, fehér mécsvirág, mezei árvácska ellen. - II. forgalmazási kategóriába tartozik.

* A Dow AgroSciences LLC védjegye.A fent leírtak tájékoztató jellegûek. Felhasználás elõtt mindig olvassa el és tartsa be a termékek címkéjén található utasításokat!Szabó István

Dow AgroSciences

+36-30/9966-371