MENÜ

Hír-Mix

Oldalszám:
2014.02.05.

„15 éve még nem hittük volna” nyereményjáték-sorozatunk
A termékdíjak presztízse egyre nagyobb Hódmezõvásárhelyen
Egyre többen vásárolnak hamisított és illegális növényvédõ szereket
Az Agro Napló szakfolyóirat pénzösszeggel támogatta a pécsi Babits Mihály Gimnázium kertépítési projektjét

 


A „15 éve még nem hittük volna” nyereményjáték-sorozatunk
egyik márciusi nyertese a Kapeller Családi Gazdaság volt. Kapeller Zoltán agrármérnök, a vállalkozás egyik jeles képviselõje vette át a nyereményt: a Sumi Agro által felajánlott 20 liter Sergomil L-60 lombtrágyát. A család Mezõszilason gazdálkodik 1996 óta, immáron 150 hektáron. Búzát, napraforgót és kukoricát termesztenek. A korszerûség és az innovatív gondolkodás jellemzi tevékenységüket, ennek korszerû gépparkjuk is ékes bizonyítéka, a közeljövõben tervezik az új szárító és tároló építését. Az Agro Naplóval négy évvel ezelõtt találkoztak elõször egy szántóföldi bemutató alkalmával, azóta rendszeres olvasói a lapnak. 

 

 

 A termékdíjak presztízse egyre nagyobb Hódmezõvásárhelyen

Az Agro Napló a XVIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezõgazda Napok médiatámogatója is meghívottként vett részt április 19-én Hódmezõvásárhelyen a „Magyar Állattenyésztésért Termék Nagydíj 2011” (32 pályázat) és a „Termékdíj a Magyar Mezõgazdaságért 2011” (8 pályázat) díjátadóján. A megnövekedett aktivitást is bizonyítja, hogy a Termékdíj presztízse egyre nagyobb, továbbá az ágazatban nagy számban tevékenykednek innovatív cégek. Minden pályázónak gratulálunk! 

Díjazottak és az átadás hanganyagát  itt, a képgalériát a www.allattenyesztesinapok.hu/sub/galeriaxviidijkioszto.html  linken  láthatja.

„A múltban kezdõdött jelen lesz a holnap jövõje” címmel, immáron az egymást követõ 2. évben kapott I. helyezést a KWS Magyarország Kft. az Alföldi Állattenyésztési és Mezõgazda Napok, „Termékdíj a Magyar Mezõgazdaságért” pályázatán, az Input anyagok (vetõmag, agro-kemikália), termeléstechnológiai ajánlások, Technika – Technológia szekcióban. 

 


A pályázat címe egy következetes, tudatos, a jelenben is tartó, de igazán a jövõ számára megoldást kínáló kérdést vet fel. Ennek a kérdésnek a megválaszolása, (a fenntartható fejlõdés és a mezõgazdaság fenntarthatóságának támogatásával alternatívát nyújtani a fosszilis energiától való részleges függetlenedéshez) originálisan a 2000. év elejétõl megalakult KWS SAAT AG Lochow program elsõdleges célja. 

A pályázatban ismertetett biogáz-célú silócirok fajták az elsõ generációi azoknak a silócirok növényeknek, melyeket – gázkihozatali eredményei és a gázösszetétel metántartalmának nagyon magas szintje miatt- a nyugat-európai biogáz-piac gáz termelésére használ.

A nyertes pályázatról bõvebben a www.kws.hu oldalon olvashat. 

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a XVIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezõgazda Napok Termékdíj pályázatán a YaraVitaTM lombtrágya családunk II. díj elismerésben részesült” – nyilatkozta lapunknak Koronczai Rita, a Yara Hungária marketing vezetõje. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani azoknak a termelõ és kereskedelmi partnereinknek, akik munkájukkal, termékeinkbe vetett bizalmukkal segítik a munkánkat, és tapasztalataikkal további innovatív megoldásokra ösztönöznek minket! 

Amiért a YaraVitaTM lombtrágyákat érdemes választani, az a magas koncentrációjú összetételek akár egy tápelem pótlásáról van szó, akár az egyes növényi kultúrák speciális igényeirõl.

A tapadást fokozó anyagok, a nedvesítõ szerek, a felszívódást elõsegítõ anyagok állandó magas minõsége összhangban van a Yara termékek környezetvédelmi elkötelezettségével is. A folyékony kiszerelés könnyû felhasználhatóságot tesz lehetõvé, és mivel a lombtrágyák több hónapos tartamhatással bírnak, biztosak lehetünk afelõl is, hogy növényeink mindig optimális ellátásban részesülnek.

  

Egyre többen vásárolnak hamisított és illegális növényvédõ szereket

Magyarországon a felderített illegális és hamisított növényvédõ szerek körülbelül az évente 55-60 milliárd forintosra becsült piac mintegy 2%-át (1,1-1,2 milliárd forintot) teszik ki – ezek azonban csak a felderített esetek, „a jéghegy csúcsa”. Ráadásul az illegálisan behozott és hamisított termékek mennyisége évrõl évre nõ, és ez egyre nagyobb kockázatot jelent a termelõknek és a fogyasztóknak is. Bõvebb információ  

 

Az Agro Napló szakfolyóirat pénzösszeggel támogatta a pécsi Babits Mihály Gimnázium kertépítési projektjét, melyet áprilisban vehettek birtokba a diákok. Képgaléria