MENÜ

Levéltrágyázzunk kalászhányáskor!

Oldalszám: 38
2014.02.05.
Az elmúlt csapadékos esztendõ nagyon sok gondot okozott a gazdálkodóknak. Rontotta a termés minõségét, megnehezítette a betakarítást és nagyon sok tápanyagot kimosott a talaj felsõ rétegébõl. Ebben az évben viszont már többször csapadékért sóhajtoztunk, hogy tavaszi vetéseink kikeljenek és a kiadott szilárd fejtrágyák egyáltalában hasznosulni tudjanak.
Az elmúlt évben kimosott tápanyagok közül a mikroelemek pótlása az, amit a levéltrágyázással teljes egészében meg tudunk oldani. Ez nagyon fontos, mert a mikroelemek felelõsek a termés minõségi paramétereiért. Persze makroelemet – elsõsorban nitrogént – is érdemes levéltrágyázással pótolni, fõleg a csapadékszegény idõszakban.A DAMISOL Kft. kidolgozott egy, a gabonatermesztésben nagyon jól alkalmazható, kiváló összetételû levéltrágyát, mely a Damisol Kalászos névre hallgat. Összetétele elsõsorban a búza igényeihez igazodik.


Ebbõl a levéltrágyából 7–8 l/ha mennyiséget javaslunk a kalászhányás idején kijuttatni. A magas nitrogéntartalom lényegesen csökkenti a megszorulás veszélyét, a többi tápelem pedig biztosítja a jó minõség kialakulását. Az elmúlt években ez a készítmény mindig bizonyította kiváló hatását.

Ladányi Péter növényvédelmi mérnök • ügyvezetõ igazgató

Damisol Kft. 2730 Albertirsa, Irsay Károly u. 1. • Tel./fax: 06-53/370-670

E-mail: [email protected]www.damisol.hu