MENÜ

Massey Ferguson 6400 - 12 modell 100 és 240 LE közötti teljesítménnyel

Oldalszám: 21
2014.02.05.
A Massey Ferguson hagyományokra épülõ stratégia elemei – az élenjáró fejlesztések és innovatív, jövõbemutató megoldások – hûen tükrözõdnek az MF 6400 sorozaton. A gépcsalád tervezési alapelve, hogy minden gazdának, aki 100 és 240 LE közötti teljesítmény kategóriában tervez beruházást az optimális erejû, fogyasztású, kényelmû és felszereltségû traktort tudjuk biztosítani.
AGCO SISU dízel motorok - 4 vagy 6 hengerrelA 6400-as sorozat két belépõ modellje (MF 6445, MF 6455) 4 hengeres Perkins motorral, míg a többi „családtag” AGCO SISU motorral van szerelve. A SISU választékon belül is az igényekhez igazodva választható két darab 4 hengeres erõforrás (MF 6460, MF 6470) a többi hathengeres modelleken kívül.A csekély étvágyú erõforrások a teljesítmény terén nem tûrnek kompromisszumot. Az alacsony, 1500 ford/percen leadott 928 Nm (MF 6499) nyomaték ideális nehéz szántóföldi munkák elvégzésére és alacsony fogyasztást eredményez.

Dyna-6 hajtómû - 24/24 akár 24 órán átA 4 fõcsoportot és azokon belül egyenként 6 fokozatot biztosító Dyna-6 hajtómû megbízhatósága elsõrendû és felhasználási körülményei rendkívül szélesek. A Power Control kar minden MF 6400-ban alapfelszereltség, amellyel a fokozatokat is lehet váltani a fõcsoportokon belül. Így a jobb kéz szabadon marad összetett vezérlésû munkagép használatához.

AutoDrive funkció – tartomány- és fokozatváltások motorfordulat-vezérléssel
Az AutoDrive funkció egy forgókapcsoló segítségével lehetõséget kínál, hogy szántóföldi vagy közúti szállítás közben máshogy használjuk a hajtómûvet. Ez jelentõs üzemanyag-megtakarítást eredményez mindkét üzemmódban, továbbá egyszerûsíti a vezérlést, irányítást és a teljes munkavégzést.Az AutoDrive forgókapcsolót jobbra tekerve szántóföldi üzemmódba kapcsolunk, ahol a hajtómû a fõcsoportok fokozataiban automatikusan fel/le kapcsol terhelés alatt. Az AutoDrive kapcsolót balra forgatva közúti üzemmódban nemcsak a fokozatok, hanem a fõcsoportok közötti váltás is végbe megy terhelés alatt. Így gyakorlatilag teljesen automatikus a vezérlés. Semleges állásban, manuálisan kezelhetjük a hajtómûvet a Power Control vagy a T-alakú csoportválasztó karral.


QuadLink mellsõhíd rugózásA rugózott mellsõhíddal rendelt modellek 50 km/h közúti sebességre képesek, amellyel gyors és ütemezhetõ a szállítás. Így több ideje marad a kezelõnek az értékes munkára.A 90 mm rugózási út bõven elegendõ még nehéz terepviszonyok esetén is. A kis számú zsírzógomb (jó pár összevonva egy zsírzólécre) egyszerûvé és megbízhatóvá teszi a rendszert. A rugózás a fülkébõl ki/be kapcsolható. A keskeny, de masszív mellsõhíd-tartó öntvény 55 fokos kormányzási szöget és kiváló manõverezõ képességet biztosít.

Fülke - tágas és csendesA 70 dB-es zajszint az egyik legalacsonyabb érték ebben a kategóriában. A Dyna-6 hajtómû, TLT vezérlés illetve AutoDrive kezelõi mind kézre esnek. Kiemelkedõ kényelmû az egész fülke: két állásban lehet a rugózás mértékét szabályozni. A „puha” beállítás a szántóföldi munkákhoz, míg a „keményebb” a közúti vezetéshez optimális.

Elõnyök a betûk mögött - az igényekre szabvaSzámos olyan funkció van az MF 6400 sorozatban, amelyek tényleges felhasználói elõnyt nyújtanak és megkönnyítik, hatékonnyá teszik a gazdálkodását.


 Összességében, az MF 6400-as sorozat széles modell- és felszereltség kínálata megteremti a lehetõséget, hogy ne kelljen a kényelemben, teljesítményben vagy használhatóságban kompromisszumot hoznia, hanem kiváló ár/érték arány mellett mind a hármat megszerezze egy gépben.

Lõwi Barna • Austro Diesel GmbH