MENÜ

Folyamatosan fejleszti gyártmányait az OPTIGÉP Kft.

Oldalszám: 57
2014.02.05.

Az OPTIGÉP Kft. a mezõgazdaság gépigényeit figyelembe vevõ fejlesztési munkájának eredményeként korszerû termékskálával áll megrendelõi szolgálatára. Kereskedelmi tevékenysége a saját fejlesztésû termékeire terjed ki.

 

 

 

AJÁNLATUNKNAS típusú napraforgó betakarító adapter családImmár 15 éve van piacon. Ismert a hazai és külpiacon az USA-tól Novoszibirszkig. Hatékonyan és minimális veszteséggel végezhetõ velük a napraforgó betakarítása. Hatsoros gépeink területteljesítménye 20 ha/nap. Széles választék:- fix változat: 2-16 soros, 50; 55; 60; 70; 76,2 cm sortávú kivitelben;- csukható változat: 6-8 soros, 76,2 cm sortávú kivitelben;- szárzúzós változat: 6-8 soros, 76,2 cm sortávú kivitelben.

 

Adaptereink fém vagy mûanyag sorválasztókkal kaphatóak.Univerzálisan bármely típusú kombájnra adaptálhatóak. Az adapterek szabadalommal védett rázóasztalos megoldásúak, ami lehetõvé teszi az adapter alacsony építését, ezáltal a ledõlt vagy esetenként beteg napraforgó is nagyon kis veszteséggel betakarítható. Ebben segítenek a mozgatható, talajhoz állítható orrok is. A veszteségcsökkenés következtében már egy év alatt megtérülhet az adapter ára (6 soros gép esetén kb. 350 ha betakarítással). A veszteségcsökkenés a hektáronkénti 100-150 kg-ot is elérheti.A szárzúzós változat biztosítja, hogy a talajmûvelés már közvetlenül a betakarítás után végezhetõ. A csukható változat a fenti elõnyökön túl gyors átállást tesz lehetõvé a területek között.A folyamatos, tervszerû fejlesztés eredményeként a NAS változataként PSM névvel talajkövetõ szárzúzóval felszerelt napraforgó betakarító adaptert ajánlunk 6 és 8 soros, 76,2 cm sortávolságú, fix vázú kivitelben. Ezek az adapterek a NAS változatok minden elõnyével rendelkeznek, és hatékony szárzúzást végeznek. Az alacsony építésû szárzúzó – a zúzási magasság hidraulikával állítható – alacsony, dõlt állományban is használható.A PSM adapterek használatával a talajtaposási kár csökken és megtakarítható a külön erõ- és munkaigény, és a külön menetben történõ szárzúzás munkaideje, költsége.

OptiCorn típusú kukorica betakarító adapterEzeket az adaptereket fix 4, 5, 6, 8 és 12 soros, 70 és 76,2 cm sortávú, valamint 6 és 8 soros csukható, szárzúzós kivitelben gyártjuk és forgalmazzuk.Az adapterek univerzálisan bármely ismert típusú kombájnra adaptálhatók. Speciális törõhengerek biztosítják a hatékony szárlehúzást. A törõlécek központi vezérléssel állíthatók. A törõegységek soronként biztosítottak túlterhelés ellen. Igény szerint a zúzók egységenként kikapcsolhatók. A gépek fém és mûanyag burkolatos változatban rendelhetõk.OPTI-RAK 150/M szemestermény-felszedõ és rakodógépOptimális választás nagy teljesítményû terményrakodáshoz. A gép traktorral üzemeltetett, amellyel telepen belül is mozgatható, így könnyen, gyorsan lehet átállni az egyik rakodási helyrõl a másikra.A gép garat nélküli változata sík területen tárolt szemestermény felszedésére, szállító jármûre való rakodásra, szellõztetõ átrakodásra alkalmas. Rakodógarattal szerelt változata alkalmas a szemestermény szállító jármûrõl közvetlenül vagonba, silóba vagy tárolóba való rakodásra.Teljesítményigény: 37 kW. Rakodási teljesítmény búzából: 150 t/óra. Ajánlatunk kiterjed a szántóföldi zöldségtermesztés gépeire is.

Bakháthúzó gépeink2 és 4 soros kivitelben készülnek. Sárgarépa, petrezselyem és hasonló gyökérnövények bakhátának készítésére, illetve burgonyaültetéshez bakhátkészítésre és töltögetésre alkalmasak. Szélesebb ágyás készítésére is használhatók pl. dinnye, paprika, hagyma számára.Az OPTIGÉP Kft. folyamatos fejlesztéssel ISO 9001 minõségügyi rendszerben biztosítja az általa gyártott gépek korszerû színvonalát.