MENÜ

Qualidisc rövidtárcsa

Oldalszám: 6
2014.02.05.

A Kverneland kifejlesztette a Qualidisc rövidtárcsa új vontatott változatát. Ezzel kiegészítve már teljes a rövidtárcsa kínálata, 3-tól 7 m munkaszélességig. A rövidtárcsákat arra tervezték, hogy biztosítsa a jó minõségû tarlóhántást, az erõteljes vágó- és keverõhatást. Az agresszív tárcsaszög jó talajba hatolási képességet biztosít. A nagy tárcsaátmérõ (565 mm) biztosítja a jó keverõ hatást az eltömõdés veszélye nélkül, még nagy mennyiségû szármaradvánnyal borított területeken is.

 

 


 

A függesztett Qualidisc-nek a már jól bevált CLC Evo szántóföldi kultivátor váza adja az alapját.A paletta:- 3 és 4 m függesztett merev vázas,

- 4, 5 és 6 m függesztett hidraulikusan csukható,

- 4, 5, 6 és 7 m vontatott hidraulikusan csukható változatok.

 

 

 A vázakat úgy méretezték, hogy a legnehezebb hengereket is elbírja, mint az Actipack henger. Sikeresen teljesítették rázópados nyúzópróbánkat is ezekkel a hengerekkel. Egyszerûen hatékony és erõs!

A vontatott gép különlegesen robosztus középvázzal készül, 300x200x10mm zártszelvénybõl, ehhez kapcsolódik az erõsített futómû.A Qualidisc T, 4-tõl 7 méteres változatban biztosítja számunkra a könnyed, biztonságos közúti közlekedést 2,75 m szállítási szélességének és hidraulikus lengéscsillapításának köszönhetõen és a magas területteljesítményt, nap mint nap. Új erõsített tartó kart fejlesztettek ki, ami stabilan tartja a nagy, 565 mm átmérõjû tárcsákat és jó tarlóhántó képességet biztosít eltömõdés nélkül. A karok alakja és lekerekített profilja biztosítja a talaj szabad áramlását, még szármaradvánnyal vastagon borított területen is. A tárcsafelfogatások kialakítása nem engedi az oldalirányú elmozdulást munka közben, az állandó vágási minõség érdekében. Ha a tárcsa kõre fut, a kar elfordul, így oldal irányba is ki tud térni, hogy minél könnyebben áthaladjon a kõ felett.A tartókarok csõprofilja biztosítja azt a szívósságot, amely szükséges a több irányban ébredõ erõk felvételéhez, melyek a tárcsa agresszív szögébõl fakadnak. A duplasoros golyóscsapágy alkalmas az erõs radiális és axiális terhelés felvételére egyaránt. A por elleni védelem tömítésekkel történik, hat helyen: elsõ a tárcsa és a csapágy közötti tömítés, a többi, a csapágy felfogatása felõl, speciális 5 ajkú tömítésként található. Ez a felfogatási rendszer karbantartásmentes, hosszú élettartamra méretezték, nagy nyomásra magas munkasebességnél. 

 


 

A munkamélység egyszerûen állítható 2-15 cm mélységig, hézagoló betétekkel, a szükséges mélységnek megfelelõen. Ha a henger teljes tömegére szükségünk van, csak a hidraulikus mélységállítást kell használnunk. Egyszerû, barátságos és hatékony. A Qualidisc T felszerelhetõ mellsõ mélységhatároló kerekekkel, hogy munka közben növelje a stabilitást és pontosabban tartsa a beállított munkamélységet.Az egyenletes felszín érdekében, a talaj áramlását rögterelõ lemezekkel szabályozzák. Ujjas simító szerelhetõ a hátsó tárcsasor és a henger közé, a talaj visszarendezésének segítésére.

 

 


A Qualidisc felszerelhetõ a Kverneland kínálatában lévõ összes hengerrel, finom vagy aktív talaj elõkészítéshez, könnyû, középkötött vagy kötött, köves vagy kõmentes talajokon. Kínálatunkban szerepel: csöves, spirál, dupla pálcás, gumi, Actiring ékgyûrûs és Actipack tárcsás tömörítõ henger.Amennyiben sikerült felkeltenem érdeklõdését, a Qualidisc T 6000 vontatott változatot megtekintheti munka közben, „A nagy talajmûvelõ show”-n, augusztus 2-án Füzesabonyban és 4-én Dalmandon, bõvebb információkért keresse fel a www.anagytaljmuveloshow.hu weblapot.

Nagy Nándor

Kverneland Group Hungária Kft.

5008 Szolnok, Karinthy u. 63.

Tel.: 56/527-013, Fax: 56/240-380

E-mail: [email protected]  

Internet: www.kvernelandgroup.hu