MENÜ

NAGY-EGED LEJTÕIN IS BIZONYÍTOTT AZ ANTONIO CARRARO CÉG GUMIHEVEDERES TRAKTORA

Oldalszám: 10
2014.02.05.

Az Agrolánc Kft. mezõgazdasági gépbemutatója sokakat vonzott a Károly Róbert Fõiskola Egri Szõlészeti és Borászati Kutatóintézetének ültetvényébe. A rendezvényen az Antonio Carraro cég különbözõ teljesítmény-kategóriájú és tulajdonságú traktorai dolgoztak a sorok között: Country 4400, Tigrone Jona 5500, TRX 7800, TRG 10400 típusú elsõkerék kormányzású; SRX 9400 és MACH4 törzscsuklós modellek - fülkés és fülke nélküli változatokban.

 

Újdonságként szerepelt a Carraro traktorgyár Agricube típusú gépe. Az erõgépeken ültetvényápoló munkaeszközöket tekinthettek meg a meghívott vendégek: Rinieri szárzúzót, gyûjtõtartályos szárzúzót, talajmarót, szõlõcsonkázót, sormûvelõ berendezést; Selvatici ásógépet és UniGreen permetezõgépet.

 
A bemutató különlegessége az Antonio Carraro olasz traktorgyár egyedi fejlesztésû, gumihevederes futómûvel készült MACH4 erõgépe volt, amelyet a januári Agro+Mashexpo gépkiállításon tekinthettek meg elõször az érdeklõdõk. A 87 LE-s turbódízel motorral, négykerék-hajtással készült quadtrackon alkalmazott speciális, gumihevederes kerekeknek köszönhetõen a korábban szinte mûvelhetetlen vizes, csúszós, extrém meredek területeken is kiváló munkavégzésre képes – amit a gép Nagy-Eged lejtõin is bizonyított. A gumiheveder folyamatos talajtapadást, széles felfekvõ felülete kiváló vonóerõ leadást biztosít minimális talajtaposás mellett (talajtömörítõ hatása 0,2 kg/cm2, ez 50%-kal kevesebb, mint egy hagyományos, gumikerekes traktoré). A törzscsuklós kialakításnak köszönhetõen a keskeny sortávolságú ültetvények tökéletes traktora, melynek irányíthatósága szûk kanyarodási körülmények között is különösen könnyû.Az Antonio Carraro Részvénytársaság egyedi fejlesztése az ACTIO™ váz, ami 15°-os tengelyek közti elfordulást tesz lehetõvé – így garantált mind a négy kerék folyamatos talajkövetése.A megfordítható kormány-ülés rendszer (RGS™) és a joystick vezérlésû hidraulikarendszer jelentõsen csökkentik egy-egy feladat elvégzésének munkaidejét. Az erõgéphez opcióként légkondicionált fülke, Electronic Speed Control (tempomat), motoroldali TLT kihajtás, joystick vezérlésû hidraulikarendszer finompozícionálással, 11 hátsó gyorscsatlakozó kérhetõ.Az extrém területen történt munka végeztével a traktor átlagos körülmények között folytathatja munkáját, melyet gumihevederes talpon, a közúti közlekedésben haladva érhet el – akár 40 km/h sebességgel haladva – szemben a hagyományos egybe-lánctalppal rendelkezõ traktorokkal. Igény szerint a gumihevederek hagyományos kerekekre cserélhetõk.A traktor haladása és stabilitása hegymenetben kiváló egy hagyományos, lánctalpas géphez képest, ami a 4 darab, független felfüggesztésû járószerkezetnek köszönhetõ – különösen köves talajon, ahol a hagyományos lánctalpak elemelkednek a talajtól, csökkentve a kezelõ biztonságát és a munkavégzés eredményességét. 

 
A gumihevederes kerekek a domborzat egyenetlenségeit tökéletesen követik, forduláskor sem sértik a talajt; csúszásmentes munkavégzést tesznek lehetõvé, így nem roncsolják a talajmegkötésként használt gyepet, óvják a termõréteget az eróziótól.

 


A nagyobb felfekvõ felületû járószerkezetnek köszönhetõen a gép kerekei nem okoznak felesleges talajtömörödést, ezzel elõsegítik a növények gyökérzónájának fejlõdését. 

 


 

Az alacsony tömegközéppontnak és a gumihevederes kerekeknek köszönhetõen a gépet maximális rézsûjáró képesség jellemzi. 

 


AGROLÁNC KFT.

2151 Fót, Jedlik Ányos utca 1.

Tel./fax: (06 27) 539 640

E-mail: [email protected]  

www.agrolanc.hu  

www.torofunyirok.hu