MENÜ

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Oldalszám:
2014.02.05.

A CASE IH PUMA széria elsõ helyezést ért el a DLG tesztek során
Berthoud keret radar
BIG X és a BIG Mac találkozása
Elsõ helyen a DELTA
JCB hírek
MasterDrillpro - Új VOGEL-NOOT gabonavetõgép
Új erõ a növényvédelemben

 

 

A CASE IH PUMA széria elsõ helyezést ért el a DLG tesztek során

DLG vegyes teljesítmény teszt eredmények: 

- A PUMA traktorok kisebb üzemanyag fogyasztása új mércét állít fel 

- A DLG tesztek alátámasztják a korábbi szántóföldi vizsgálatok eredményeit 

- Az Efficient Power technológia rendkívül kis fajlagos üzemanyag fogyasztást biztosít minden alkalmazásban

A CASE IH PUMA traktor széria modelljei a lista élén végeztek az elismert németországi DLG mezõgazdasági gépvizsgáló szervezet legújabb vegyes teljesítmény tesztjein.

A PUMA CVX 160, PUMA 215 és PUMA CVX 230 Efficient Power változatai a kategória legalacsonyabb fajlagos üzemanyag fogyasztás adatait produkálták, amelyek 259 g/kWh, 261 g/kWh, illetve 268 g/kWh voltak, amelynél kedvezõbb értékeket még sehol a világon senkinek sem sikerült elérnie ebben a lóerõ kategóriában.

 

 


PUMA CVX 160

 

A figyelemreméltóan alacsony fogyasztási adatok mögött a CASE IH legújabb Efficient Power technológiája áll, amely a teljesítmény maximalizálása és az üzemanyag fogyasztás minimalizálása érdekében intelligensen koordinálja a traktor legfontosabb fedélzeti mûszaki rendszereit, beleértve a motorfordulatszám szabályozását, a sebességfokozat váltást és az innovatív kipufogógáz tisztító rendszert.

A PUMA modellekbe szerelt kipufogógáz tisztító rendszer a fejlett szelektív katalitikus redukció (SCR) elvét alkalmazza, amelyet a motor és a kipufogórendszer közé épített kompakt egység végez. A nagyfokú termodinamikai hatékonyság – amely az üzemanyag energiává történõ átalakítását jelenti – elõsegíti az üzemanyag fogyasztás jelentõs csökkentését, míg ezzel egy idõben javítja a motor teljesítményét és reagálási sebességét.

 


PUMA 215

A PUMA traktorokat rendkívül alacsony fajlagos üzemanyag fogyasztás jellemzi minden alkalmazásban a nehéz vontatástól a hidraulikus alkalmazásokon át a TLT-vel hajtott munkagépek mûködtetéséig. A DLG vegyes teljesítmény tesztek eredményei szerint a PUMA modellek 14 g/kWh-val kevesebb gázolajat fogyasztanak, mint a legközelebbi versenytársaik. A traktorok takarékos üzemeltetése azt jelenti, hogy a továbbra is növekedõ üzemanyag árak mellett a géptulajdonosok a lehetõ legtöbbet képesek kihozni a gázolaj minden egyes cseppjébõl. Ezen kívül a PUMA traktorok jóval nagyobb teljesítményt adnak le az elégetett üzemanyag mennyiségéhez képest.

A DLG által a PUMA traktor modelleken végzett vizsgálatok eredményei megtekinthetõk az interneten, a www.dlg.org/case-ih.html weboldalon. A PUMA Efficient Power traktorokra vonatkozó bõvebb tudnivalókkal kapcsolatosan keresse fel a CASE IH márka kizárólagos magyarországi forgalmazóját, látogasson el a www.investkft.hu weboldalra.

 

Berthoud keret radar

A BERTHOUD két megoldást kínál a permetezõk szórókeret magasságának pozicionálására és a magasság megtartásra üzem közben.

A szórókeretre rögzített és a kabinban elhelyezett monitorhoz csatlakoztatott ultrahang érzékelõk a gépkezelõ számára a következõket teszik lehetõvé: 

- Tehermentesítenek a keret magasságának folyamatos ellenõrzése alól 

- Optimalizálják a permetezés minõségét és csökkentik a permetlé elsodródást azáltal, hogy alacsonyabb magasságban képesek tartani a szórókeretet 

- Növelik a terület teljesítményt azáltal, hogy nagyobb sebességgel válik kivitelezhetõvé a permetezés 

A keretradar két változatban kapható:

SLANT CONTROL – sík, illetve enyhén lejtõs területeken végzett munkához ajánlott eszköz, mely a szórókeret magasságának valamint a szórókeret dõlésszögének pozicionálását teszi lehetõvé annak teljes hossztartományában.

TOTAL CONTROL – egyenetlen talajfelszín esetén és domborzati elemekkel szabdalt földeken végzett munkákhoz ajánlott opció, mely a jobb és a bal oldali kerettagokon egymástól függetlenül teszi lehetõvé a szórókeret dõlésszögének valamint a szórókeretek magasságának egyidejû pozicionálását, megtartását.

  

A keretradar "talajfelszín" és "vegetációs" üzemmódban mûködtethetõ:

A "talajfelszín" üzemmód a földfelszín, valamint az alacsony magasságú szántóföldi kultúra permetezésekor használatos, a "vegetációs" üzemmód pedig akkor, ha a szántóföldi kultúra már teljes fedettséggel borítja a szántóföldet.

Ma a BERTHOUD KERETRADAR a piacon fellelhetõ egyetlen megoldás, mely 30 km/h sebesség esetén is optimális munkavégzést biztosít, és a már üzemben lévõ permetezõgépekre utólag is felszerelhetõ.

Forrás: www.axial.hu  

 

 

BIG X és a BIG Mac találkozása

A KRONE és a McDonald’s közkívánatra elindította kísérleti projektjét. A McDonald’s képviselõje Patrick Pietsch és a KRONE munkatársa Heinrich Wingels dolgozta ki a „BIG X találkozása a BIG Mac-kel” koncepciót. Az elsõ közös eseményre július 3-án került sor, ahol a KRONE „Fiatal Szakmai Csapata” egy KRONE BIG X kíséretével Salzbergen-Holsterfeld városába utazott a helyi McDonald’s-hoz, hogy a földmûvelés varázsát a fiatalok elé tárja. Aznap 12 és 6 óra között a résztvevõknek alkalma nyílt mind a mezõgazdaság, mind az élelmiszeriparban lévõ karrier lehetõségekrõl informálódni, illetve a két vállalat képviselõivel kommunikálni. A projekt sikerén felbuzdulva a szervezõk országszerte további hasonló programokat kíván szervezni a KRONE és a McDonald’s közremûködésével.

 


 

 

 

Elsõ helyen a DELTAA legutóbbi Suffolk Show alkalmával a MESSEY FERGUSON MF 9280 DELTA megszerezte az elsõ helyet ”What’s New In Farming Equipment” díjazáson. Az új hybrid kombájn a kiállító forgalmazó standján egy 1943-as évjáratú MASSEY HARRIS MH 21 típusú betakarítógép mellett tornyosult. Az odaítélt díj egy újabb elismerése a DELTA-nak, ami már korábban elnyerte az „Machine of the Year 2010” címet a nagytekintélyû Agritechnica kiállításon 2009-ben.


 

 

JCB hírek

A JCB június hónapban bemutatta az újgenerációs üzemanyag-takarékos Fastrac 8000 szériás erõgépeit – beleértve egy nagyobb teljesítménnyel és nyomatékkal ellátott új modellt is.

A gyártó az Egyesült Királyságban megrendezett Cereals 2011 show keretében mutatta be a Fastrac 8280-ast, valamint a sorozat új zászlóhajóját a Fastrac 8310 típust.

A 8280-as 279 LE (208 KW) teljesítményû erõgép a 8250 típus helyettesítésére szolgál, míg az új 8310-es 306 LE (228 KW) teljesítménnyel bíró traktor elsõsorban az élenjáró felhasználók megelégedésére szolgál, akik folyamatosan keresik a nagyobb teljesítményt és nyomatékot a termelékenység növelése érdekében.

Az erõgépek bemutatása mellett a gyártó bejelentette, hogy a teljes 8000-es széria Stage IIIB/ Tier 4i motorjainak beszállítója a jövõben a SISU lesz.

A JCB új erõgépeirõl és motorról részletesen a http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/733 oldalon olvashatnak.

 


 

 

MasterDrillpro - Új VOGEL-NOOT gabonavetõgép

A VOGEL-NOOT MasterDrillpro felépítmény vetõgép a forgóboronákkal illetve forgólazítókkal együtt egy új gépcsoportot kínál a professzionális felhasználóknak. A MasterDrillpro gabonavetõgép felépítményként készül, így kombinálható mind a VOGEL-NOOT gyártotta, mind egyéb gyártmányú forgóboronákkal. A mosonmagyaróvári gyárban év elején beindult vetõgép gyártásnak ez az elsõ jelentõsebb fejlesztése.

A legfontosabb erõsségei az új MasterDrillpro vetõgépnek:

- Új kialakítású, 1400 literes magtartály, amely csökkenti a traktor szükséges emelõkapacitását.

- A megerõsített tartályponyva por- és vízmentes zárást tesz lehetõvé és szélesre nyitható a BigBag zsákos feltöltéshez is.

- Az átalakított csoroszlya forma és nyomásállítás nagyfokú stabilitást és pontos maglehelyezést eredményez.

- A rozsdamentes nemesacélból készült (V2A) csoroszlyák elhelyezése csökkenti a szármaradványok okozta elakadásokat

 


MasterDrillpro A400

Az igen gazdag alapfelszereltség része például a hidraulikus hajtású ventilátor, mûvelõsorelzáró elektronika, számos szenzor a Müller-Drillmat elektronikával, átalakított fellépõ lépcsõ korláttal, megerõsített s-magtakaró pálca. A hidraulikus csoroszlyasín kiemelés is az alapfelszereltség része, amely megkönnyíti a forgóborona használatát a vetés mellõzésével.

A MasterDrillpro felépítmény vetõgép elérhetõ 2011. júliustól A300, A400 és A450 típusként, vagyis 3,00, 4,00 és 4,50 méteres munkaszélességben.

www.vogel-noot.info  

 

Nagy Talajmûvelõ Show

A tavalyi évet követõen idén augusztusban újra megrendezésre kerül a Nagy Talajmûvelõ Show. Bízva az elõzõ év sikerében 2011-ben szintén két helyszínen mutatják be termékeiket a gyártó cégek képviselõi - újfent azonos körülmények között. A 2010-es kezdõ négyes -Kverneland, Lemken, Väderstad és Vogel-Noot- idén új taggal bõvül, mégpedig az Amazone hazai forgalmazójával. Az üzemeltetéshez szükséges erõgépeket a rendezvényen Austro Diesel biztosítja.

 


 

Helyszínek és idõpontok:

2011. augusztus 2. 10:00

Dalmand Mezõgazdasági Zrt.

(Szilfás telephely mellett)

2011. augusztus 4. 10:00

Füzesabonyi Agrár Zrt. 

 

 

Új erõ a növényvédelemben

A HORSCH és a LEEB egyesítették erõiket a növényvédelem területén és létrehozták a HORSCH LEEB Application Systems GmbH-t Theodor Leeb vezetésével.

Az új partnerkapcsolatnak köszönhetõen mindkét vállalat egy új erõt képvisel a növényvédelem területén. A LEEB felépített egy értékesítési bázist Németországban, amit a HORSCH marketing és értékesítési hálózatán keresztül kiterjeszthet. A közös együttmûködés eredményeként új, innovatív permetezõgépet dolgoztak ki, amit a jövõben Horsch Leeb PT 270 és Horsch Leeb GS 6000 néven fognak piacra dobni. Ezek az újdonságok a nyáron zajló (június-július) HORSCH gyakorlati bemutatók alkalmával már láthatóak. A 2011-es Agritechnika alkalmával a két vállalat közösen állít ki az új HORSCH standon a 12-es csarnokban.