MENÜ

SIMBA X-PRESS rövidtárcsák - Minden munkakörülmény között megbízható teljesítmény

Oldalszám: 45
2014.02.04.

A 4.6, 5.5, 6.6, 8.0 és akár 10.0 méter munkaszélességû vontatott X-Press-ek, melyek a többi SIMBA konstrukcióhoz hasonlóan ügyesen kombinálják a különbözõ munkaeszközöket, 2 tárcsasort és egy nyomóhengersort jelentenek egy munkagépben. A nagy sebességû felszíni talajmûvelés végrehajtására tervezett X-Press ennek megfelelõen sokoldalú munkaeszköz, amely nemcsak kitûnõ tarlóhántó gép, de ideális nyári szántás elmûvelésére és lezárására, valamint mechanikus gyomírtásra. Emellett kiválóan alkalmazható idõjárás álló magágy készítésére is.

 

 


 

 

Minden Simba rövidtárcsa legfõbb elõnye, hogy tárcsák a munkafeltételek függvényében 10-25 fok közötti szögben gyorsan és könnyen állíthatóak egy csavarorsó segítségével. A nagyobb szögbe állított tárcsa nehéz körülmények között ajánlott, ahol a fõ szükséglet, hogy a gép biztosítsa a talajba való hatékony behatolást, és talajkeverést. A kisebb szögbe állított tárcsa használható könnyebb mûvelési körülmények között, agyagos talajban (ahol jelentõs oldalirányú forgatást kell végezniük), vagy rossz minõségû magágy esetében az anyagáramlás megkönnyítése végett. A minden egyes tárcsalapnál meglévõ nagy teherbírású Pro-Aktív acélrugós tárcsafelfüggesztés nemcsak biztosítja az egyenletes mûvelési mélységet, de biztos védelmet nyújt a kövek okozta sérülések ellen is.Az eltömõdés elkerülése érdekében a tárcsák 250 mm-es térközzel, a gép középpontjától szimmetrikusan vannak elhelyezve. Emellett minden tárcsa mûvelési mélysége hidraulikus állítással változtatható.Az X-Press rövidtárcsáknak nagy elõnye a nagy, 8-12 km/h munkasebesség, melynél a kívánt mûvelési mélység folyamatosan és egyenletesen elérhetõ.

 


 A hátsó, felülmúlhatatlan teljesítményt nyújtó DD-henger nyomása viseli az eszköz terhelését és gondosan tartja a tárcsák mûvelési mélységét. Kiegyenlített, tömörített magágyat hagy maga után barázdált, redõs felszínnel, ami abszolút nem, vagy minimális mûvelést kíván vetés elõtt.


- Két sor 510 mm átmérõjû, egymással ellentétes irányban álló csipkés tárcsasor,

- egyenkénti tárcsa-felfüggesztés,

- 600 vagy 700 mm átmérõjû DD gyûrûs mélynyomóhenger,

- munkaeszközök közötti megnövelt távolság,

- a tökéletesebb behatolás érdekében a tárcsák megfelelõ szögbe állításának lehetõsége,

- 6 mm vastagságú tárcsák a hosszabb élettartamért,

- könnyen összecsukható konstrukció, kiegészítõ eszközök vontatásának lehetõségével.

A gép kialakításában minden alkatrész SIMBA precizitással készült, ügyelve arra, hogy a gép kemény munkakörülmények között is megbízható teljesítményt nyújtson, így kiváló választást jelent minden gazdálkodó számára.

 


 

Vörös Bálint Valkon Kft.

+36 30/582-4629

email: [email protected]