MENÜ

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Oldalszám:
2014.02.04.

A Trelleborg elindítja a TM Blue koncepciót egy magasabb szintû termlékenységért a fenntartható mezõgazdaság mellett

MASSEY FERGUSON MÁRKA A HUNTRACO-NÁL

MSZE a minõségi szántás elsajátításáért

Nagy Talajmûvelõ Show

Széles jármûvek: nem kell útvonalengedély

Új értékesítési- és szerviz hálózatot épít a Claas

Újgenerációs teleszkópos rakodók a Bobcat pontchâteau-i gyárából

Új központ átadása és a megérdemelt pihenõévek ünnepe 20 év kemény munkával töltött idõ után

 

 

 

A Trelleborg elindítja a TM Blue koncepciót egy magasabb szintû termlékenységért a fenntartható mezõgazdaság mellett

 

Trelleborg Wheel Systems bemutatja a TM Blue ™-t ,mely egy új mezõgazdasági gumiabroncs koncepciót kínál a legmagasabb a környezetvédelmi elvárások mellett, valamint kiváló termelékenységet és alacsonyabb üzemanyag felhasználás elérésével. Az innovatív koncepció eredménye egy fejlettebb abroncstervezési elõkészítés a termelési folyamatok ésszerûsítése mellett, hogy csökkentse a természeti erõforrások pazarlását és a környezetkárosítást is,de ugyanakkor növelje a gazdaságos termelékenységet.

 

"A mi kihívásunk a szervezeten belül naponta keresni a környezetbarát megoldásokat, amelyek javítják a teljesítményt és a hatékonyabbá teszik a termelést ", mondja Lorenzo Ciferri, Marketing Igazgató/ Mezõgazdasági és Erdészeti gumik. "A TM Blue ™ koncepció küldetése , hogy az alacsony talajtömörítés mellett maximálisan tiszteletben tartsa a termõföld védelmét.Ez lehetõvé teszi, hogy a gazdálkodók környezetkímélõbben termelhessenek, és lényeges megtakarítás maradjon a zsebükben a megnövekedett termelékenység és lecsökkent fogyasztás révén. ""TM Blue ™ nem csak a gumiabroncsról szól, hanem a Blue gyártási folyamatról is," mondja Marco D'Angelo, Gyártási igazgató "Jelentõs beruházással jár több projekt az energiafogyasztás csökkentésére, hogy elejét vegyük a környezetszennyezési kockázatoknak, valamint hogy a gyártási folyamat során alkalmazzuk a környezetbarát lágyítóolajokat “A TM Blue ™ koncepciót azért is dolgoztuk ki, hogy megõrizzük a talaj erdeti szerkezetét úgy,hogy a lehetõ legkisebb ökológiai károsodást okozzuk mechanikai vagy kompressziós sérülésekkel a földnek rossz, vagy helytelen talajmûveléssel. Ezeket extra szélesen érintkezõ gumifelülettel,helyesen kiválasztott guminyomással érhetjük el. A gumiabroncs lehetõvé teszi, hogy a talaj visszatérjen az eredeti állapotába,szerkezetébe, amely képes elnyelni levegõben kötött tápanyagokat, igy újrahasznosítsa növényi maradványokat és megtartsa a vizet, hogy ez magasabb terméshozamot eredményezzen rövid, közép-és hosszú távon.

 
 

A koncepció tartalmazza a TM széria egyedi futómintázatát . Ennek a mintakialakításnak köszönhetõen kiváló öntisztító képessége van az abroncsoknak, nagyobb vontatási képessége mellett nagy nyomatékon történõ üzemelésnél is kevésbé hordja fel a földet a közutakra. A mintakialakítás és a karkasz rugalmassága által kiváló csillapítási képessége is garantálja az alacsony vibrációt, jelentõsen csökkentve így a kellemetlenségeket a vezetõ számára így kényelmes a közúti közlekedést tesz lehetõvé.Ezen túlmenõen, a TM Blue ™ koncepció hozzájárul egy sokkal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztáshoz is és ennek következtében jelentõsen csökken a CO2 kibocsátás.

 
 

 

Egy 260 LE Traktor üzemeltetése esetében közúti alkalmazás során ,a TM Blue akár 3000 liter üzemanyagot spórolhat, amely mintegy 2550 EUR / év költségcsökkenést jelent , szemben az átlagos teljesítményû abroncsokkal a piacon!(Referencia méret 710/70R42 - 600/70R30).

 

  

 

 

 

 

 

MASSEY FERGUSON MÁRKA A HUNTRACO-NÁLA Massey Ferguson (MF) megérkezett a Huntaco Zrt-hez! Az Austro Diesel (AD) szerzõdést kötött Magyarország vezetõ építõipari és mezõgazdasági gépforgalmazójával a Huntraco Zrt-vel, így a cég 2011. május 31-tõl az Austro Diesel magyarországi kereskedelmi hálózatának új tagja és három telephelyén a Massey Ferguson termékek értékesítésével és szervizelésével foglalkozik.A teljes cikk itt olvasható.

 

 

 

 

MSZE a minõségi szántás elsajátításáértA Magyar Szántóverseny Egyesület fõ szakmai célja a hazai és a nemzetközi versenyek szervezésével, illetve az azokon való részvétellel a mezõgazdasági termelési folyamatok meghatározó eleminek egyik lényeges momentumát, a korszerû szántást és annak eszközparkját bemutatni a gyakorló gazdáknak, s tanítani az oktatásban résztvevõket.23.Országos döntõ: 2011.09.17. KaposvárKülföldi versenyek

EB: 2011.szeptember 20-22. Athy, Írország

 


 

 

 

 

Nagy Talajmûvelõ ShowA tavalyi évet követõen idén augusztusban újra megrendezésre került a Nagy Talajmûvelõ Show. Bízva az elõzõ év sikerében 2011-ben szintén két helyszínen mutatták be termékeiket a gyártó cégek képviselõi - újfent azonos körülmények között.A 2010-es kezdõ négyes -Kverneland, Lemken, Väderstad és Vogel&Noot- idén új taggal bõvül, mégpedig az Amazone hazai forgalmazójával. Az üzemeltetéshez szükséges erõgépeket a rendezvényen Austro Diesel biztosította.KÉPGALÉRIA

 

 

 

Széles jármûvek: nem kell útvonalengedélyA túlméretes - 2,55 méter szélességet meghaladó - mezõgazdasági jármûvek útvonalengedély nélkül használhatják az országos és helyi közutakat. A rendeletek a mai naptól hatályosak.A vidékfejlesztési miniszter kezdeményezésére tavasszal döntött a kormány a széles gépjármûvek útvonalengedélyének eltörlésérõl. Ez egy munkaellenes jogszabály, amit el kell törölni – mondta akkor Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) rendeletmódosításával a mezõgazdasági dolgozók könnyebben közelíthetik meg földjeiket és eltörlik a napszakkorlátozást is. Jelentõsen egyszerûsödtek a kísérõjármû-használati kötelezettség feltételei is.A Belügyminisztérium (BM) módosította a KRESZ-t is annak érdekében, hogy bizonyos behajtást tiltó jelzõtáblák ne vonatkozzanak a túlméretes mezõgazdasági jármûvekre.A közlekedés biztonsága érdekében kötelezõ lesz a sárga villogó fény, valamint a piros-fehér fényvisszaverõ tábla és a jármû legszélesebb pontjain elhelyezett jelzõfény használata a túlméretes mezõgazdasági jármûveken és az õket kísérõ gépeken. A rendeletmódosítások hatályba lépésével a termelõknek az eddigieknél is nagyobb figyelemmel kell lenniük túlméretes jármûikkel a közutak használóira, és az autósoknak is türelmesnek kell lenniük a termelõkhöz, felismerve, hogy a gazdák az élelmiszerellátásunkért dolgoznak.A rendeletmódosítások szövege itt olvasható.(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)Forrás: kormany.hu

 

 

 

Új értékesítési- és szerviz hálózatot épít a Claas2011. október 1.-vel az értékesítési- és szerviz hálózat átszervezésére és megerõsítésére készül a Claas mezõgazdasági gépgyártó vállalkozás Ausztriában, Szlovéniában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában . Az átszervezés oka a jelenlegi importõr, az Eibl&Wondrak vállalattal történõ konvenció megszüntetése.A tárgyalások a kapcsolat folytatásáról nem voltak sikeresek a különbözõ elvárásoknak köszönhetõen.”Tiszteletben tartjuk és becsüljük az Eibl család eredményeit” –magyarázta a Claas régió igazgatója, Jens Skifter. „Ahogy a múltban, úgy a jövõben is mindent megteszünk termékeink és szolgáltatásaink javítása érdekében, valamint hogy fokozzuk a kommunikációt régi és új ügyfeleink javára. A Claas-nál a hangsúly mindig az ügyfélen van. A cél mindig az, hogy továbbra is ápoljuk és javítsuk azt a jó üzleti kapcsolatot, amit vásárlóinkkal kialakítottunk. Ez igaz a gépértékesítésre és szervizre, valamint az alkatrészellátásra és a garanciával kapcsolatos kérdésekre.” – folytatta Skifter.Ebbõl kifolyólag a Claas egy kizárólagos kereskedõi hálózatot állít fel és fejleszt ki – a maximális vevõi elégedettség elérése céljából - a jövõbeni értékesítési és forgalmazói tevékenységek javításával. A folyamat során a Claas biztosítja, hogy ügyfelei minden értékesítéssel és szolgáltatással kapcsolatos kérdéseire választ ad. A Claas további információt biztosít az új és korábbi kontaktszemélyekkel kapcsolatban a kitûzött idõpontnak megfelelõen.

 

 

 

Újgenerációs teleszkópos rakodók a Bobcat pontchâteau-i gyárábólJúnius 24-én Pontchâteau város polgármestere, Bernard Clouet jelenlétében számos újságíró és a gyár 175 munkatársa gyûlt össze, hogy megünnepeljék az újgenerációs 6-7 méteres teleszkópos rakodók gyártásának elindítását.Fabian Portier, a pontchâteau-i gyár vezetõje bemutatta a munkaerõt és egy rendkívül jó képet adott az elmúlt két hónap termelésérõl.Számos nehéz év után gazdasági és társadalmi területen az üzem jövõbeni kilátásai biztatóak. „Az elmúlt hat hónapban azt láttuk, hogy a vállalatok újra beruháznak, így mi is felgyorsítottuk az átcsoportosítási munkákat annak érdekében, hogy nagyobb piaci részesedést érjünk el.” – magyarázta Fabien Portier. „Az új sorozatú ultramodern és igazán versenyképes Bobcat gépek az üzem fellendülési idõszakának hírnökei lesznek.”A Bobcat pontchâteau-i gyára tervezi és gyártja a nemzetközi piacra a Bobcat legújabb szériájú teleszkópos rakodóit: Európa, Közép-Kelet, Afrika, FÁK, Ázsia, Észak- és Dél-Amerika és Óceánia.Az új TL 360 és 470 teleszkópos rakodó modellekA két új modellben számos új funkció, elõny és lehetõség szerepel, ami nem csak a Bobcat teleszkópos rakodóknak, de az egész teleszkópos ipar számára jelentõs. Például a szabadalmaztatott aszimmetrikus fülkének köszönhetõen tökéletes kilátás nyílik a gép hátsó részére. A menetirány a joystick-on található kapcsolóval állítható, így a kezelõ minden manõvert egy kézzel hajthat végre a kormányon, míg a másik keze a joystick-on marad. A kezelõ egy szempillantás alatt kapcsolhat elõre vagy hátramenetbe, ezzel maximalizálva a produktivitást. 


 

 

A névleges emelési kapacitás a TL 360 esetében 3 tonna, a TL470 esetében 3.5 tonna. Mindkét gép képes a 3 tonna teherbírásra maximális munka magasságban, mely a TL360 esetében 3365 mm, míg a TL470 esetében 4002 mm. Emelési kapacitás teljesen kinyújtott és felemelt gém esetében 1300 és 1500 kg.

 

 

 

 

Új központ átadása és a megérdemelt pihenõévek ünnepe 20 év kemény munkával töltött idõ utánA 2011 júliusában Angliában tartott ünnepség hármas apropója a Bourne melletti új székház megnyitása, a Grégoire Besson jelenlétének 20. évfordulója Angliában és Bill Immink 26 évnyi munka után történõ nyugdíjba vonulása. A rendezvényre világ minden tájáról érkeztek barátok, családtagok, kollégák és ismerõsök.Patrick Besson a Grégoire Besson elnöke és tulajdonosa nyitotta meg az ünnepséget, beszédében a siker kulcsaként világszerte használt minõségi termékeiket és elkötelezett dolgozóikat emelte ki.

 


 


Patrick dicsérõen nyilatkozott Bill Imminkrõl és fiáról, Robról, akik felvirágoztatták a Grégoire Besson angol leányvállalatát, majd hozzátette: mindig is csodálta jó barátja Bill pozitív világszemléletét.A Grégoire Besson UK ügyvezetõje, Rob Immink mesélte a kezdeti évekrõl, mikor Bill a család kertjében álló fészerbõl irányította a céget. Megköszönte mindazon emberek segítségét, akiknek része volt abban, hogy a Grégoire Besson mára azzá válhatott, ami.Bill Immink nagy lelkesedéssel elevenítette fel elsõ találkozását Patrick Bessonnal, ami egy lincolnshire-i mezõn történt, és mára szoros barátsággá fejlõdött üzleti kapcsolatukat. Bill elmesélte a Grégoire Bessonnál töltött 20 éve történetét, kezdve a 1991-es bemutatkozással a Royal Show-n, majd beszélt a számos változásról a gazdálkodásban, az új telephelyrõl, az ipar és a Grégoire Besson cég jövõjérõl.

 


 
Hozzátette, az õ évei a mezõgazdaságban tovaszálltak, de egyet megtanult ezalatt: a legfontosabbak a család és a barátok. Billt jól megérdemelt ovációval, állva ünnepelték a megjelentek. Bill, Rob és Patrick a szalag átvágásával és pohárköszöntõvel hivatalosan is megnyitották az új raktárt.Forrás: axial.hu